Onkoloji Uzmanları O Gıdaları Açıkladı!

2018'in rakamlarına göre her 6 ölümden biri kanser sonucu gerçekleşiyor. Genetik faktörlerin yanı sıra; stres, çevre kirliliği ve sağlıksız beslenme de kanseri tetikleyen faktörler.

25 Ocak 2019 Cuma 23:14

Margarin ve trans yağ
Esterifikasyon yöntemiyle üretilen margarinler, doymamış yağ ve trans yağ içerdiği için hücre bozulmasına neden olur.

Rafine şeker
Sağlıklı bireylerin de vücudunda da kanser hücreleri bulunur. Vücuda giren şeker ise bu hücrelerin çoğalmasına neden olabilir. Bu çoğalan hücreler ise zamanla sağlıklı hücreleri de ele geçirir.

Konserve ürünler
Sık sık kullandığımız konserve domatesler kanseri tetikleyen gıdaların başında geliyor. Bu teneke kutular, BPA maddesi ile yıkanır. Maddenin kalıntıları ile domatesteki asitle bir araya geldiğinde sağlığınızı tehdit eder.

Yapay tatlandırıcılar
Yapay tatlandırıcılarda aspartam isimli madde bulunur. Bu madde ise direkt kanserojendir. Yapay tatlandırıcıların beyin tümörlerine yol açtığı biliniyor.

Paketli soslar

Gıda koruyucuların en çok kullanıldığı paketli ürünlerdir. E200- E300 arasındaki kodlarla belirtilen bu koruyucular kanseri tetikler. Soslarda E240 (Formaldehit) ve E300 (Askorbit asit) isimli kanserojen katkı maddeleri bolca bulunuyor.

İşlenmiş et ürünleri
Sosis, salam, sucuk gibi işlenmiş gıdalar yüksek miktarda koyucu ve sodyum içerirler. Bu ürünler en tehlikeli kanserojen gıdalar arasındadır.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol