YAMANLAR'A 41 KERE MAŞALLAH...

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, olimpiyat ve proje yarışmalarında dağıtılan 92 madalyadan 41'ini alma başarısı gösteren Özel Yamanlar öğrencilerini kutladı.

25 Şubat 2011 Cuma 15:57
YAMANLAR'A 41 KERE MAŞALLAH...

TÜBİTAK tarafından 2010 yılında düzenlenen ulusal ve uluslararası bilim olimpiyatlarıyla ortaöğretim proje yarışmasında 49 öğrenci derece yaptı. Bunlar için Özel Yamanlar Eğitim Kurumları'na bağlı Özyurt İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Burada konuşan Vali Kıraç, "Başarılı öğrencilerimize ve onlara ilgi gösteren ailelerine takdirlerimizi bir defa daha bildiriyor, teşekkür ediyorum. Bizi artık bu tür olağan toplantılarla madalya almaya alıştırdınız, giderek daha fazlasını bekliyoruz. İzmir'e yakışan da budur. Türkiye çapında elde edilen başarının yüzde 50'sinin İzmir'den olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. 49 madalyanın 41'ini Yamanlar almış, 41 kere maşallah." dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Saadettin Sabaz ise Türkiye genelindeki okullarda altyapı sıkıntısı kalmadığını ancak kalitenin artması gerektiğini söyledi. Bunun için bakanlık nezdinde çalışmalar yaptıklarının altını çizen Sabaz, Yamanlar örneğinin önemli bir yer tuttuğunu kaydetti. Yamanlar'ın başarısının diğer okullara da örnek olması gerektiğini vurgulayan Müsteşar Yardımcısı Sabaz, eğitim kalitesinin arttırılması konusunda çok ciddi çalışmalar başlattıklarını anlattı. Düzenlenen töreni son derece önemsediklerini belirten Saadettin Sabaz, "Gönlümüz, bütün Türkiye'nin bu şekilde atak yapması ve eğitim kalitesinin arzulanan noktaya gelmesidir. İzmir, son yıllarda eğitim alanında ciddi gelişmeler kaydetmektedir. Türkiye'deki başarıyı ölçmeye tâbi tuttuğunuz zaman bu madalyaların yüzde 60'ını İzmir'in aldığını görürüz. Bu başarıda Özel Yamanlar'ın farklı bir yeri var, yüzde 90 oranında madalya almışlar. Bunun tamamını İzmir'e mal ediyoruz. İzmir, bu başarıyı hak etmiştir. Bu tören, çocuklarımızın geleceği için bir kıvılcım, hayatın bir başlangıcı olsun istiyoruz." şeklinde konuştu.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye de 92 madalyadan 49'unu İzmirli öğrencilerin almasının, kendilerini son derece mutlu ettiğini belirtti.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından 2010 yılında düzenlenen olimpiyatlarda, 28 il merkezinden ilk aşama sınavlarına 704 ortaöğretim okulundan toplam 8 bin 308, 866 ilköğretim okulundan da 4 bin 534 öğrenci katılmıştı. Bu sınavın ikinci aşaması olan finali ise 27-29 Aralık 2010'da Ankara yapıldı. Ödül töreninde 92 madalya dağıtıldı. Bunlardan İzmir'in aldığı 41 taneden 32'si ulusal ve 6 'sı uluslararası bilim olimpiyatlarında, üçü ise proje olimpiyatında kazanıldı. Yamanlar'ın yanısıra İzmir Fen Lisesi, Bornova Mimar Sinan Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Seyit Şanlı Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden dereceye giren 49 öğrenci ve danışman öğretmenlere, teşekkür belgesi ve birer cumhuriyet altını verildi.
Törene Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mahmut Tuncel, Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun ve çok sayıda davetli de katıldı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol