GEDİZ ÜNİVERSİTESİ EXPO'YU ANLATIYOR

Gediz Üniversitesi, yurtdışında tanıtım atağına geçti. Orta Asya’dan sonraki ikinci durak Afrika oldu.

30 Mayıs 2011 Pazartesi 14:56
GEDİZ ÜNİVERSİTESİ EXPO'YU ANLATIYOR

 Gediz Üniversitesi, yurtdışında tanıtım atağına geçti. Orta Asya’dan sonraki ikinci durak Afrika oldu. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Senegal ve Mali’de üniversiteyi ve İzmir’i tanıtarak, EXPO 2020 adaylık sürecinde destek istedi.

Uluslararası çapta tanınmak ve tercih edilmek için yurtdışında yoğun çalışmalar yapan Gediz Üniversitesi, öğrenci ve akademisyen aramak için gittiği ülkelerde EXPO 2020 adayı İzmir için lobi de yapıyor. Rektör Çevik, geçen günlerde Orta Asya’daydı. Kırgızistan ve Kazakistan’daki temasların ardından Afrika'ya geçen Çevik, Senegal ve Mali’de yaklaşık bin öğrenci ve öğretmenle görüşerek Gediz’e davet etti. Bu iki ülkenin yöneticileri ve akademisyenleriyle biraraya gelerek, EXPO 2020 adayı İzmir’e destek istedi.
Prof. Dr. Çevik, Senegal ve Mali’nin başarılı öğrencilerini gelişmiş ülkelerin kaptığını, bu beyin göçünü İzmir’e çevirmeye çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Bu amaçla öncelikli hedefimizi Afrika, Orta Asya ve Ortadoğu olarak belirledik. Fırsatlar cenneti bu topraklarda daha çok çalışarak ,Gediz’i marka yapmayı amaçlıyoruz. O ülkelerde Türkiye’nin varlığını hissettirerek, bir anlamda ülkemize önemli katkıda bulunuyoruz. Bu çalışmalarımızı, yurtdışından gelen öğrenci ve bilim insanı sayımızı her yıl arttırarak taçlandırmak istiyoruz. Bizden mezun olacak yabancı gençlerin, ülkemizin tanıtım elçileri olacağı bilinciyle hareket ediyoruz. Gittiğimiz her yerde oldukça sıcak karşılanıyoruz, EXPO için de destek sözü alıyoruz. Temaslarımızı sıklaştırarak, ilişkilerimizi kalıcı hale getireceğiz.”





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol