İzmir 17
parçalı bulutlu
BİST
9.916
ALTIN
2.440,18
DOLAR
32,47
STERLİN
40,63
EURO
34,85

'NAYLON FATURACI ELİTAŞ!'

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'la ilgili çok çarpıcı iddialarda bulundu. İşte o iddialar?

19 Haziran 2013 Çarşamba 16:33
'NAYLON FATURACI ELİTAŞ!'

 CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'la ilgili bazı iddialarda bulundu.

İLK SUÇLAMA: YARGIYI ETKİLEYEN KONUŞMALAR
Elitaş ile Ali Çamlı arasında geçen bir telefon konuşmasında Kayseri'de görevli Y.B. isimli hakimin kararını etkileme ve değiştirmeye dönük konuşmalar geçtiği ve bu yolla Mustafa Elitaş tarafından "yargı görevini yapanı etkileme suçu" işlendiği iddialarını anımsatan Kulkuloğlu, sonrasında 11 CHP miletvekili olarak Elitaş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını ve halen soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

İKİNCİ SUÇLAMA: NAYLON FATURACI
Bu konudaki müracaat dilekçesi ve birtakım belgeleri gazetecilere de dağıtan Kulkuloğlu, bugün bir başka iddiayı daha gündeme getirmek istediklerini kaydetti. Kulkuloğlu, "Şimdi buradan Sayın Başbakan'a seslenmek istiyorum; TBMM'de Grup Başkanvekilliği görevinizi yapan kişi, sahte ve muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belge düzenlemiş ya da kullanmış, yani halk arasında bilinen adıyla naylon faturacı mıdır?" ifadelerini sarf etti.

Başbakan Erdoğan'a basın aracılığıyla bazı sorular yöneltmek istediğini dile getiren Kulkuloğlu, şu iddialarda bulundu:

"Kayseri Milletvekiliniz ve Grup Başkanvekiliniz Mustafa Elitaş, kendisine ait 'Mustafa Elitaş' şirketi üzerinden naylon fatura düzenlemiş ya da kullanmış ve bu da Maliye bildirimlerince tesbit edilerek, 'Mustafa Elitaş Ticaret' Maliye Bakanlığı tarafından naylon fatura düzenleyen ya da kullananların takip edildiği özel esaslar statüsünde takip edilmeye başlanmış mıdır?

Bu yolla devletin vergi kaybı var mıdır? Sade bir vatandaşa yapılan uygulamada olduğu gibi kendisine herhangi bir cezai işlem uygulanacak mıdır? Mustafa Elitaş'ı kurtarmak için mi 115 seri numaralı KDV Tebliği yayınlanmıştır?" G.PORT

Elitaş hakkında iki ağır iddia

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.06.2013 11:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol