İZMİR KENT EKMEK GLUTENSİZ EKMEK YAPACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası, gluten alerjisi nedeniyle buğday, arpa, çavdar ve yulaflı ekmekleri yiyemeyen Çölyak hastaları ve ömür boyu diyet yapmak zorunda olan Fenilketonüri hastaları için glutensiz tıbbi ekmek üretimine başlayacak.

26 Şubat 2011 Cumartesi 12:53
İZMİR KENT EKMEK GLUTENSİZ EKMEK YAPACAK

     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, üretilecek 450 gramlık glutensiz ekmeklerin, Kent Ekmek büfeleri ile EDAK'a bağlı eczanelerde 75 kuruştan satılacağı belirtildi.
     Kent Ekmek yönetiminin, özel ekmeklerin ilk deneme üretimini gerçekleştirdiği, İzmir'in, İstanbul ve Ankara'dan sonra Türkiye'de bu üretimi yapan üçüncü şehir olacağı kaydedildi.
     İlk aşamada 450 gramlık ekmek ile 5'li paketlerde yer alan tanesi 90 gramlık hamburger ekmeklerinin deneme üretiminin tamamlandığı, gelecek haftadan itibaren seri üretime geçileceği ifade edildi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çölyak ve Fenilketonüri dernekleri aracılığıyla Kent Ekmek Fabrikası'nda adres kaydı bulunan hastalara birer mektup göndererek bilgilendirme yaptı. Mektupta, dileyenlerin '0800 415 5368' numaralı yeni tüketici iletişim hattına sipariş verebileceği ve tıbbi ekmeklerini kargoyla alabilecekleri bilgisine de yer verildiği belirtildi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol