İYİKİ VARSIN EGE-KOOP

Ege-Koop çalışanları “Birbirimize ihtiyacımız var- Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır” projesine kan bağışında bulunarak, destek verdi.

10 Şubat 2012 Cuma 00:22
İYİKİ VARSIN EGE-KOOP

 Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Türk Kızılayı’nın kan stoklarının tükendiği son günlerde yüklenici firmaları, ortakları ve çalışanlarıyla birlikte kan bağışında bulundu.


Hüseyin Aslan kan bağışının bu yapılanan insan hayatını kurtarmada en önemli katkılardan biri olduğunu belirtti. Düzenli Kan Bağışçısı olan Hüseyin Aslan, Ege-Koop’un her 6 ayda bir Yönetim, Denetim Kurulu, yüklenicileri, ortakları ile Kan Bağış Kampanyasına destek verdiğini vurguladı.  Mevsim itibariyle enfeksiyona bağlı hastalıkların artışı ile birlikte kan bağışı oranının düşmesiyle, Kızılay’ın neredeyse günlük kan bağışını karşılayamayacak duruma geldiğini söyleyen Aslan, “ Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök’ün (Stoklarımız tükendi, günlük bağışlarla vatandaşı yardımcı olmaya çalışıyoruz) şeklindeki acil çağrısı üzerine Ege-Koop ailesi olarak bölgemizin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla bağış kampanyası düzenleme kararı aldık” dedi.





Tüm kurumların Kızılay’ın çağrısına acilen cevap vermesi gerektiğini söyleyen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan; “Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, insan hayatı için insanlara, kurumlara adeta yalvarıyor. Bu çağrıya kimsenin duyarsız kalmaması gerekiyor. Her kurum yetkilisinin, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve kısacası herkesin bu insanlık görevini göz ardı etmemesi gerekiyor. Biz de Ege-Koop olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Bir gün bir yakınımızın ya da bizim de kana ihtiyacımız olabileceğini unutmamamız gerekiyor. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum” diye konuştu. Aslan, en yakın zamanda İzmir’in yerel sanatçılarıyla bir araya gelerek, yeni bir kan bağışı kampanyasına daha imza atacaklarını belirtti.
 
Gönüllü olarak kan verilen kampanyada Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök Kan vermenin acil değil ama sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak; “Bir gün bir yakınımızın ya da bizim de kana ihtiyacımız olabileceğini unutmamamız gerekiyor. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum. Sağlık açısından 3 ayda bir kan vermemiz gerekiyor. Verilen bir ünite kan ile 3 kişinin hayatını kurtarabilirisiniz. Ayrıca gönüllü kan verenlerin kan yoluyla bulaşan hastalıklar ile ilgili tahlilleri de yapılmış oluyor. Şu anda büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. Ocak-Şubat aylarında enfeksiyon hastalıklarının da artmasıyla kan stokları azalıyor ve gönüllüleri kan vermeye teşvik etmek zorlaşıyor. Ben düzenli kan bağışçımız olan Hüseyin Aslan başta olmak üzere tüm Ege-Koop Ailesine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyor ve kuruluşlardan bu hassasiyeti göstermelerini diliyorum” dedi.





 
BÜYÜKŞEHİR YANIMIZDA OLSUN
 
Herkesi Gönüllü Kan Bağışçısı olmaya davet eden Dr. Gökay Gök, Kemeraltı ve Karşıyaka Çarşı girişinde yer alan Gezici Kan Alma Araçları’nın Belediye tarafından kaldırıldığını, işlekliği daha az olan noktalarda kendilerine yer gösterildiğini belirtirken “Biz kar amaçlı, herhangi bir kurum değiliz, hayat kurtarmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, ilçe belediyeler ve Büyükşehir Belediyesini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz, Her gün 150 ünite aldığımız kan 300 kişinin yaşama tutunmasını sağlıyor. Daha tenha noktalarda ancak 15 ünite kan alabiliyoruz. İnsanlık ardına ilgi ve destek bekliyoruz.” dedi. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol