BELEDİYE'NİN ÖNÜNDE YATIP KALKIYORLAR

İzmir Konak Belediyesi'ne bağlı temizlik işlerinde çalışan işçiler, sendika haklarını almak için Konak Belediyesi'nin önünde yatıp kalkıyor.

01 Mart 2011 Salı 22:53
BELEDİYE'NİN ÖNÜNDE YATIP KALKIYORLAR

5 gündür belediyenin önünde battaniyelerine sarınarak soğuk yağmur demeden haklarını arayan işçiler "Taşerona hayır, sendika istiyoruz. Sonuna kadar direneceğiz" açıklamasında bulundu.

İşçilerin sözcüsü olan Selçuk Kamiloğlu, CHP il ve ilçe başkanlarıyla ve Belediye Başkanı Hakan Tartan'la görüşmelerinin sürdüğünü ve ortasını bulmaya çalıştıklarını ifade etti. Kamiloğlu herhangi bir partiyi ya da sosyal görüşleri karıştırmamak ve karalamamak isteğinde olduklarını ifade ederek, "Ekmek kavgamız var. Siyasi veya sağ sol görüşlerle işimiz yok. Ekmeğimizi verin, iş güvencemizi verin. Biz buradaki eylemlerimizi bitirelim." diye konuştu. 115 işçinin beş gündür devam eden eden eylemini haklarını alınıncaya kadar sürdüreceklerini ifade eden Selçuk Kamiloğlu, 2010 yılından beri çalıştıkları firmayı başka bir taşeron firmanın aldığını ve taşeronluğun devam ettiğini kaydederek şöyle dedi: "Taşeronluktan kurtulmak istiyoruz. Çünkü CHP taşerona karşı. Konak Belediyesi de CHP yönetiminde olduğu için Kılıçdaroğlu'nun bu yöndeki talebini yerine getirmesini isityoruz. Belediye binasının önünde yatıyoruz, kalkıyoruz." dedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol