AÇIKLADIĞI PROJE OLAY OLDU!

Açıkladığı proje başta İzmir olmak üzere ülke çapında yankı uyandıran EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, bir yandan da Makedonya'da gündemde...

18 Nisan 2012 Çarşamba 16:24
AÇIKLADIĞI PROJE OLAY OLDU!

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın önceki gün açıkladığı, İzmir’e, Sağlık Serbest Bölgesi kurulmasını öngören Mega Proje, başta İzmir olmak üzere bölge ve ülkenin diğer iki büyük kentinde de heyecan yarattı. Gerek ekonomi gerekse siyaset dünyasının önde gelen temsilcileri, projenin önemine dikkat çekerek, böylesi bir dev yatırımın İzmir’i dünyanın sayılı kentleri arasına sokacağı görüşünde birleşirken Aslan, “ Projenin sahiplenilmesinden İzmir adına büyük mutluluk duydum. Şimdi yapmamız gereken yasası hazır olan bu proje için tek vücut olup Bakanlar Kurulu’ndan gerekli kararı çıkartmak.” dedi.

Profesyonel bir ekipten oluşan ve bir yıla yakın süredir İzmir’i 2050 yılına taşıyacak mega projeler üzerine çalışmalar yürüten EGE-KOOP Proje Merkezi’nin ilk özgün ürünü, İzmir Sağlık Serbest Bölgesi önceki gün İzmir kamuoyuyla paylaşılmıştı. EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın, ulusal ve yerel basının üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda açıkladığı ve sunumunu da bizzat kendisinin yaptığı proje, başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi ile Ankara ve İstanbul’da da büyük yankı uyandırdı. Özellikle siyasi gündemin yoğun olduğu Başkent Ankara’da gazeteciler, Bakan ve milletvekillerine EGE-KOOP’un bu mega projesine yönelik sorular yöneltirken iş dünyası da sessiz kalmadı.


EGE-KOOP OLDUĞU İÇİN!..
Özellikle İzmir iş dünyasının önde gelen kuruluşları İzmir Ticaret Odası, Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) başta olmak üzere Belediye Başkanlarından İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne kadar pek çok isim ve kuruluş projeye desteklerini ilan etti. İzmir Sağlık Serbest Bölgesi kurulmasına ilişkin, EGE-KOOP kadar kapsamlı bir çalışma yürütülmemiş olsa da geçmiş yıllarda farklı platformlarda görüş bildirdiklerini ancak bunun o dönem kamuoyu tarafından çok dikkate alınmadığına vurgu yapan İzmir iş alemi,  projenin açıklanır açıklanmaz büyük yankı uyandırmasının ise EGE-KOOP’un kapsamlı ve ayakları yere basan bir çalışma yürütmesinden kaynaklandığını bildirerek, mega projenin hayata geçirilmesi halinde İzmir’in dünyanın sayılı kentleri arasına gireceği konusunda da hemfikir oldu. 

‘BU PROJE TÜM İZMİR’İN PROJESİ’
Projenin gündemde yer bulmasının ardından yapılan açıklamaları temaslarda bulunmak üzere gittiği Makedonya’dan değerlendirerek, yazılı bir açıklama yapan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan,  iş dünyasından siyasete hatta sivil toplum kuruluşlarına kadar tüm kesimlerin projeyi sahiplenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. “Projeyi üreten EGE-KOOP Proje Merkezi’dir ancan gerçek sahibi İzmirliler’dir. Ege ve Türkiye’dir.” diyen Aslan, “İzmir’de medya, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, gönüllü kuruluşlar, ‘İzmir Sağlık Serbest Bölgesi’ hedefinde birleşerek, Ankara’da, İzmir milletvekilleri ile iki değerli Bakanımızında desteği ile ilgili kararı Bakanlar Kurulu’ndan çıkarmalıdır. Bu konu önceliğe alınmalıdır. Kentimiz için yaşamsal önem taşıyan bu projeyi açıklar, açıklamaz basınımızdan iş alemimize, STK’lardan Valiliğimize kadar tüm dinamiklerin desteklerini ifade etmesinden, projeye sahip çıkmalarından İzmir adına büyük mutluluk duydum. Destek veren her kuruma ve isme sonsuz teşekkürler ediyorum. Bu mega proje, Türkiye’yi ve İzmir’i EXPO 2020’ye taşımakla kalmayacak, 2050 yılını da şekillendirecek çapta hayatidir. İzmir Sağlık Serbest Bölgesi, büyük ekonomik katkısının, kültürel ve turizm tanıtımının yanında İzmir’e gerçek kimliğini de kazandıracaktır. Altını çizerek birkez daha belirtmek istiyorum; İzmir’i Sağlık Serbest Bölge ilan etmek için yasal bir düzenlemeye ihtiyaç yoktur. Yasası hazırdır. Bu aşamada yapmamız gereken heyecanımızı kaybetmemek, projeyi bugünkü gibi sahiplenerek, gerekli kurulları oluşturup çalışmaları hızlandırmaktır.” şeklinde konuştu. 

Öte yandan Aslan, Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski ile Prilep, Koçani ve Bitola Belediye Başkanlarının özel davetlisi olarak önceki gün Makedonya’ya gitti. 
YOĞUN TEMAS TRAFİĞİ…
Şubat ayında kendisini ziyaret eden Büyükelçi Taskovski ile gelişen sıcak ilişki, sonrasında da Aydın’da festivale katılmak için gelen Makedon gazeteciler ve bürokratlardan oluşan heyetin yakın ilgisi ile bir süredir bu ülke gündeminde önemli oranda yer tutan EGE-KOOP Genel Başkanı Aslan, üç gün boyunca temaslarda bulunacak. Aslan, ziyaretin ilk gününde Koçani Belediye Başkanı Ratko Dominovski’yle bir araya gelecek, toplu konut sitelerini dolaşarak, iş dünyasının üç önemli kuruluşu Ting Dooel, Shampinjon Dooel ve Zıto Oriz Ko’lu ziyaret edecek. Aslan, ikinci gün ise Prilep Belediye Başkanı Marijan Risteski ile görüşecek.  
MAKEDONLARA İZMİR VE EGE-KOOP’U ANLATACAK
Burada da müze ve iş merkezlerini görecek olan Aslan’ın son durağı ise ülkenin ikinci büyük kenti olan Bitola (Manastır) olacak. Toplu konut alanları içerisinde kalmış eski askeri üs ile Zabeni Bölgesi’ndeki endüstri alanını dolaşacak olan Aslan ve beraberindekiler, ulu önder Atatürk’ün Müzesi’ni de ziyaret edecek. Aslan’a burada da Bitola Belediye Başkanı Vladimir Taleski eşlik edecek. Ayrıca televizyon programına katılarak, EGE-KOOP, Türkiye ve İzmir’i de anlatacak olan Aslan, Makedonya’da yatırım olanaklarını da gözden geçerecek.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol