SAVCININ KARŞISINA SANIK...

MHP'li Meral Akşener, Balyoz sanğı Engin Alan'ın neden Başbakan'ın karşısına konulduğunu açıkladı.

04 Haziran 2011 Cumartesi 11:23
SAVCININ KARŞISINA SANIK...

 Bu sözler MHP'nin İstanbul milletvekili adayı olan Meral Akşener'e ait. Kaset skandalında eş ve çocukların mağdur olduğunu söyleyen Akşener Balyoz sanğı Engin Alan'ın neden Başbakan'ın karşısına konulduğunu açıkladı. Akşam gazetesine konuşan Akşener'in değerlendirmelerinden çarpıcı bölümler şöyle: 


DALAN-SÖZEN YARIŞI GİBİ OLACAK: İstanbul'da iddia ediyorum, sonuçlar Dalan ve Sözen seçimine benzeyecek. Bir dalga geliyor. Bu dalganın ne kadarı muhalefet partilerine ne kadarı bize gelecek? O dalganın iktidar partisinin karşısında olduğunu düşünüyorum. Açılımın yanında olan birçok arkadaş şu anda CHP'ye oy verecek. Çünkü yeni CHP, bu arkadaşları daha çok karşılıyor. Açılımın yanında olanlarda derin hayal kırıklığı var.

BaşbakanIN HEDEFİ CUMHURBAŞKANLIĞI DEĞİL: Cumhurbaşkanı olmayı istediğini zannetmiyorum. Zorunlu olsa aday olacak o ayrı da. Hedefinin 'Başkanlık' olduğunu düşünüyorum.

Başbakan OLSA DA EN ÇOK 300'LE: Muhafazakar seçmen tek başına Tayyip Bey iktidar olsun istiyor. Ama, 290'la istiyor. En fazla 300'le istiyor. 2007'de CHP seçmeninden 5 oy varsa 1 oy bize geldi. Koalisyon hayal ediyorlardı. Bu seçimde ben de iddia ediyorum ki, 5 oyu olan muhafazakarların bir oyu MHP'ye gelecek, çünkü Meclis'te olsun istiyor. Muhazakarın oyu zinhar CHP'ye gitmez.

KASET SKANDALINDA KADINLAR MAĞDUR: Kaset işinde siyasetçi oldukları için arkadaşlar bir bedel ödediler. İstifa ettikleri için bundan sonrası aileleriyle ilişkili. O ailelerin kadınları mağdur. Bütün bu arkadaşlarımızı kişisel olarak tanıyorum, eşlerini, kızlarını tanıyorum. Okul değiştirdi çocuklar, korkunç bir şey bu. Babalar bir zaaf yapıyor. İslami terminolojiyle konuşursak eğer, nefislerine uymuşlar. Bu deşifre edildi, siyasi bir projenin parçası olarak. MHP seçmenini ne kadar etkilediğini bilmiyoruz.

KASET İŞİNDE ÜLKÜCÜ YOK: Çok net bir profesyonel el var. Çeşitli kurumlardan destek almış bir grup olarak karşımıza çıkıyor. Diyarbakır mitingiyle ilgili gözaltına alınan arkadaşları, kaset işini bunların üzerine yıkmak için olayın ikinci adımı olarak görüyorum. Bu yapının içinde Ülkücü yok. Ülkücü hareketi bilen birisi de yok. Bu refleksin gelişeceğini bilen birisi olsaydı ya da bu yapıyı tanıyan birisi, ters tepeceğini bilirdi.

SAVCININ KARŞISINA SANIK: Engin Alan üzerinden, terörle mücadele etmişlere bir mesaj veriyor. Silivri'nin bulunduğu 3. bölgeye Alan, aday konulmadı. Birinci bölgeye, Başbakan'ın karşısında kondu. Hedef orada sadece Engin Alan'ı seçtirmek değil. Simgesel bir mesaj o. Savcının karşısına sanık konuldu.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol