OSMAN PAŞA MEYDAN OKUDU!

"Eğer özerklik vermeye kalkışırsanız bu ülkenin sokaklarını, mahallelerini, caddelerini size zindan ederim"

30 Mayıs 2011 Pazartesi 16:41
OSMAN PAŞA MEYDAN OKUDU!

 HAK ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, hükümete ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek "Eğer özerklik vermeye kalkışırsanız bu ülkenin sokaklarını, mahallelerini, caddelerini size zindan ederim" dedi.


Bursa'da Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingte konuşan HEPAR Genel Başkan Osman Pamukoğlu'nu yaklaşık 1500 kişi dinledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun helikopterle mitinglere gitmesini eleştiren Pamukoğlu, "Çoban yağı bulunca hem derisine hem de bilmem neresine sürermiş derler. Şimdi çoban yok. Çünkü Türkiye’de besicilik diye bir şey kalmadı. Yağı bunlar kullanıyor. Bunların işi gücü meslekten siyasetçi olduğu için çıkar rant menfaat ülke içersindeki menfaat guruplarına imkanlar ihaleler sağlamak. Yurtdışındaki efendilerinin talimatlarını bu ülkede yerine getirmek. Her hal ve koşulda ekonomik ve siyasi bağımsızlık şarttır ve bu ülkeye getirilecektir" dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hakkari mitinginin ardından çıkan özerklik tartışmalarına da değinen Pamukoğlu, şunları söyledi:


"Amerikan ordusu Müslüman Arapları Irak’ta öldürürken, Amerikan askerleri ölmesin diye dua eden, Habur’un kapısını açıp da Türk milletinin gururunu rezil eden hükümet baştayken, bir de şimdi başkası çıktı. Bu da 'Ben Kürt de demem, Türk de demem' diyor. 'Mustafa Kemal Atatürk' diyemiyor. Kemal Atatürk diyor. Toplumsal mutabakatla genel af gelecekmiş. Gidiyor Hakkari’ye orada burada dolaşıyor. Özerklik gelecekmiş. Hala bu partinin başına ne maksatla getirildiğini, ne işe yaradığını anlamıyorlar. Bu AKP denilen ampul logolu parti ile bunların beraber anayasanın ilk 3 temel maddesini, Lozan ruhunu, Türkiye Cumhuriyeti adını kaldırmak için şimdi bir de bu çıktı karşımıza. Siz her şeyi mecliste mi oluyor zannediyorsunuz? Özerlik lafı, o ada tahsis edilmiş eşkıyayı eve çıkartma konusunda hükümetin meselesi diyorlar. Eğer bunları söylemeye yapmaya yeltenin. Size bu ülkenin sokaklarını mahallelerini, caddelerini zindan ederim."


Hakkari’de yaşanan kepenk kapatma olayları ile ilgili de hükümeti ve Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Pamukoğlu, "Biri çıkıyor 'Vatandaş kapatmıyor baskı varmış' diyor. 30 yıl geçmiş bunu öğrenmiş. Öteki gidiyor, söylediği ben de sizdenim. Doğru armut dibine düşer" diye konuştu. 

Bursa milletvekili adaylarını tanıtan HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu daha sonra Bursa’daki seçim bürolarını açtı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol