İyi Parti'den istifa etmişti, parti kurmak için harekete geçti

Önceki dönem bakanlardan Yıldırım Aktuna'nın oğlu ve İYİ Parti İstanbul Eski İl Başkan Yardımcısı Oğul Aktuna, bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurmuştu. Aktuna yepyeni bir hareketle Türkiye için kolları sıvayacağını açıkladı.

22 Ağustos 2023 Salı 13:19
İyi Parti'den istifa etmişti, parti kurmak için harekete geçti

Önceki hafta İyi Parti'den istifa eden Oğul Aktuna, hem muhalefete hem de iktidara karşı yepyeni bir siyasi hareket başlatacağını duyurdu.

Türkiye'nin hem mevcut iktidardan hem de seçim kazanamayan muhalif yapılardan kurtulması gerektiğini belirten Aktuna, " İlk işimiz İstanbul'da örgütlenmek olacak" dedi.

Oğul Aktuna, “ Ya siyasetten vazgeçecektim ya da bir çıkış yolu arayacaktım. Seçmen sandığa gitmek istemiyor, bu yüzden benim hareketim bir anlamda partisiz siyasettir. İlk hedefimiz İstanbul’da 39 ilçede örgütlenmek olacak. Bunun zor olmadığını görüyorum. Umut her zaman var. Hem muhalefete hem de iktidara alternatif olacak bir hareket başlatacağım. Türkiye'de kurulu olan müesses nizama karşı bir harekettir. Türk siyasetinin ezberini bozmak, içine düştüğü çıkmazdan çıkarmak, Türk Siyasetini yeni ve sağlıklı işleyen bir zemine çekmek için yola çıktığını vurgulayan Aktuna, siyaseti ekonomik ve sosyal refah üzerinden yapacağını, iktidar ve muhalefetin geleneksel siyaset tarzının dışında bir hareket başlatma amacıyla bu adımı attığını ifade etti.

 Oğul Aktuna, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek şunları aktardı:

" Kendisi adaydı, kendisi kaybetti. Bütün "Altılı Masa" bileşenleri onu destekledi. Hatta dışarıdan HDP’nin de desteğini aldı, yani bütün Türkiye’nin desteğini aldığı halde kaybetti. Bu başarısızlığın sorumlusu olarak kendini görmüyor. Farklı sebepler öne sürüyor ve siyasi bedelini ödemek istemiyor. İYİ Parti de CHP de koltuk siyasetinden vazgeçmiyor, muhalefet partisi olamıyor" değerlendirmesini  yaptı.

Aktuna, başlattığı bu hareket ile parti kurulumunu hedeflediğini bildirdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.08.2023 13:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol