İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN DEMEK İSTEDİĞİ...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Ayağını denk al" demek istediğini ancak sonra vazgeçtiğini belirterek, bu sözünü herkesin başka yerlere çektiğini söyledi.

26 Nisan 2011 Salı 19:14
İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN DEMEK İSTEDİĞİ...
Seçim gezileri kapsamında helikopterle Konya'nın Ereğli ilçesine gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu kalabalık bir partili grubu karşıladı. Helikopterle Ereğli ilçe stadına inen Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra parti otobüsüne bindi. Parti otobüsünün üzerine çıkarak halkı selamlayan Kılıçdaroğlu'nu takip eden partiler, konvoy AK Parti Ereğli ilçe Başkanlığı'nın önünden geçerken AK Parti aleyhine sloganlar attı. 

Seçim otobüsüyle Esnaf Sitesi'nin önüne kadar gelen Kılıçdaroğlu, burada vatandaşlara ve partililere seslendi. Konuşmasında AK Parti hükümetine yüklenen Kılıçdaroğlu, "Onlara göre her insanımızın cebinde 10 bin dolar olması lazım. Hanginizin cebinde 10 bin dolar var. Bu ülkede yoksulluk ve yolsuzluk aldı başını gidiyor. İşçimiz perişan, memurumuz perişan, çiftçimiz perişan. Biz iktidar geldiğimizde fakirliği çözeceğiz. Her ailenin sigortası olacak. Yoksul ailelere 600 lira maaş alacak. Soruyorlar bu parayı nereden bulacaksınız diye? Söz veriyorum bu parayı bulacağım" dedi. 

Türk çiftçisinin dünyanın en yüksek fiyatlı mazotu ve gübresini kullandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Biz eğer iktidara gelirsek mazotu 1.5 lira yapacağız. Buna söz veriyorum. Çiftçinin girdilerinden vergiyi azaltacağım. Emeklilerimizin maaşından kesilen kesintiyi kaldıracağım ve yaşanabilir bir düzeye getireceğim. Bundan sonra hiçbir çocuk yatağına aç gitmeyecek" şeklinde konuştu.

"BEN AYAĞINI DENK AL DEMEK İSTEMİŞTİM" 

Ereğli ilçesinde vatandaşa seslendikten sonra Karapınar ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda seçim otobüsünün üzerinden halka seslendi. Daha sonra Karapınar Motorlu Taşıma Kooperatifi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, burada kamyoncu esnafının sorunlarını dinledi. Burada basın mensuplarının Zonguldak mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a söylediği sözlerin sorulması üzerine, "Ben orada Sayın Başbakana 'Ayağını denk al' demek istemiştim ama söylemedim. Ama bunu bazıları başka yerlere çektiler. Bunun gerçeği bu. Bunu başka türlü yazanlar gazeteci değil. Gazeteci en azından gerçeği gelip bana sorar ama sormadılar ve kendi kafalarına göre şeyler yazdılar" şeklinde konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol