HİZBULLAHÇI KILIÇDAROĞLU'NDAN YARDIM İSTEDİ...

Hizbullahçı bir mahkum CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na el yazısıyla bir mektup gönderdi. "Sizden yardım isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi..."

16 Mayıs 2012 Çarşamba 11:20
HİZBULLAHÇI KILIÇDAROĞLU'NDAN YARDIM İSTEDİ...

 Hizbullah Terör örgütü üyeliğinden mahkum olan ve 12 yıldır tutuklu bulunan Yasin Demir, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na el yazısıyla bir mektup yazarak kendileriyle ilgilenen CHP milletvekillerine teşekkür etti ve yardım istedi. “Sizden yardım istemek hiç aklıma gelmezdi" diyen Demir mektubunda, "Partiniz ile ilgili ön yargılarımız kırıldı” dedi.

CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba, Nurettin Demir ve Özgür Özel, Nisan ayında Sincan Cezaevi'nde hasta tutuklulara ilişkin incelemeler yaptı. Bu incelemelerde tüm hasta tutukluları ziyaret eden heyet, Yasin Demir'i de dinledi. Bu ziyaret sonrasında CHP heyeti hazırladığı raporunda Demir’den şöyle bahsetti:
“Müebbet hapis cezası çeken Yasin Demir, 40 yaşında. 12 yıldır mahpus olan Demir, 2007 yılından bu yana Sincan 2 Nolu F Tipi Hapishanesi’nde kalıyor. Hepatit D ve hepatit B hastalıklarına sahip olan Demir’in tedavisine oldukça geç başlanmış. Sağlık hizmetlerinin yetersizliği ve hapishane idaresinin duyarsızlığı nedeniyle tedavisi yapılamayan Demir, hastane koşullarından da oldukça şikayetçi. Hastanelerde yer alan mahkûm koğuşlarının durumunu da anlatan Demir, uzun süre hastanede tedavi görmesi gerektiğini belirtmiştir.”
ÖN YARGIMIZ YIKILDI
Bu raporun ardından Yasin Demir, CHP liderine mektup yazdı. "Size olan ön yargımız yıkıldı" diyen Demir, "CHP'den yardım istemek hiç aklıma gelmezdi. Cezaevinde Hepatit B ve D enfeksiyonu kaptım. Cezamın hafifletilmesi veya tahliyem için girişimde bulunmanızı istiyorum” dedi. Demir, Hepatit B ve D’nin sürekli bir hastalık olduğunu ve tedavisi olmadığını da belirttiği mektubunda, “Hepatit B taşıyılıcığı ve hastalığı ayrıdır. Hastalığımın sürekli olduğu konusunda raporlar vardır" dedi.
Çeşitli raporları da mektubuna ekleyen Demir, Besmele ile başladığı mektubunda özetle şunları söyledi:
AKLIMA GELMEZDİ
"Sağlık sorunlarım sebebiyle başta Meclis İnsan Hakları Komisyonuna olmak üzere birçok yere çeşitli dönemlerde başvurmuştum. İtiraf etmeliyim ki, ne CHP’den bir yetkili ya da kuruma yazmak aklıma gelirdi, ne de CHP’lilerin bizim durumumuzda olanların sorunlarına eğilim göstereceği aklıma gelirdi. Ne var ki başka yerlerden cevap beklerken, partiniz milletvekilleri cezaevi sorunlarını, hasta mahkumların durumları ile ilgili olarak 2 No’lu Sincan F Tipi Cezaevinde beni de ziyaret edip dinlediler. Hakikaten samimi, inandırıcı ve ciddi bir araştırma içinde oldukları açıkça görünüyordu. Yine itiraf etmeliyim ki, bu yaklaşımları ile partiniz hakkında öteden beri edindiğimiz pek çok ön yargılarının yıkılmasını sağladılar. 12 yıldır cezaevindeyim pek çok heyet geldi gitti. Hem ilk kez bir CHP’li heyet, hem de ilk kez böyle ciddi bir heyet gördüm. İnşallah bu farklılık ve ciddiyet, objektiflik partinizin yeni yaklaşımının bir numunesidir. İnşallah muvaffak olurlar.
Sonuç alınır ya da alınmaz, artık o pek önemli değildir. Fakat CHP’nin sürpriz ziyareti benim için anlamlıdır. 'Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar mutlaka bir çiçekle başlar' denilir. Böylesi bir ziyaret belki sizin için sıradandır, ancak bizim açımızdan karşılıklı ön yargılarımızın kırılması, hatta toplumsal yaşamın her alanı ile ilgili partinizin bu tür girişimleri ile bir bahar ikliminin oluşacağı umudu da kuvvet bulmuştur. Size, partinize ve sorunlarımıza eğilen sayın milletvekillerinizi selamlıyor size de selam ve muhabbetlerimi iletir, başarılar dilerim. Allaha emanet olun." (Vatan)

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol