“ DALGALAR SAYILAMIYOR ARTIK“

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Ergenekon gözaltılarını eleştirerek, "Bu dava artık aşureye döndü" dedi.

04 Mart 2011 Cuma 15:20
“ DALGALAR SAYILAMIYOR ARTIK“
HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Ergenekon operasyonlarındaki 'dalgaları' saymakta zorlandıklarını belirterek, "Kaçıncı dalgası olduğunu saydınız mı? Karadeniz dalgaları bile sayılabiliyor. Dalgaları sayamaz olduk" diye konuştu.

Çıktığı Karadeniz gezisinde Ordu'ya uğrayan ve Ordu Gazeteciler Derneği'nde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Ergenekon operasyonlarındaki 'dalgaları' saymakta zorlandıklarını belirterek, "Kaçıncı dalgası olduğunu saydınız mı? Karadeniz dalgaları bile sayılabiliyor. Dalgaları sayamaz olduk" diye konuştu.

Ergenekon davasının artık sonuçlanması gerektiğini kaydeden Pamukoğlu, "Ergenekon aynı keçi boynuzu gibi, aşure gibi veya deniz anaları gibi. Küçükken denize girerken bayağı canımı sıkardı deniz anaları. Ergenekon böyle bir iddia. Yapılacak şey çok. Yapılması gereken şudur: Bir an önce sap saman ayrılacak ve dava süreci sonuçlanacak. Gerekirse gece mahkemeyi açacaksın. Ne bulursan atıyorsun. Onu buluyorsun Ergenekon, bunu buluyorsun Ergenekon. Yalnız bir şey söyleyeyim. Bir söz vardır. 'Sap döner, keser döner' diye. Bence herkesin çok dikkatli olması lazım, çok duyarlı olması lazım. Aynı şeyler, buna sebep olan, meydan verenler ve yapanların da başına gelebilir. Onlar da adalet aramaya, hukuk aramaya kalkarlar, dürüst yargı yapan mahkeme aramaya kalkarlar. Hayatı ne zannediyorsunuz? Hayat ne iyidir ne kötüdür, ortada bir şeydir. Sana bazen iyisi, bazen kötüsü gelir. Bundan kurtulamazsınız" diye konuştu.

Pamukoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bulunduğu yıllar içerisinde 'Ergenekon yapılanması'na hiçbir zaman şahit olmadığını da ifade ederek, "Böyle bir şey görmedim teğmenliğimden beri. Ben teğmenken Samsun'da 2. Bölük komutanıydım ve inzibat subayıydım. Öyle başladım ben. 44 yaşında da general oldum. Hiçbir şey görmedim. Böyle bir şey yok. Bir sürü iddialar var, yoksa benim haberim olurdu" şeklinde konuştu.

"EV HAPSİ AKIL ALMAZ BİR ŞEY"

Pamukoğlu, terör örgütü PKK'nın eylemsizlik kararını bitirmesini de değerlendirerek, "Bu 40 yıllık öykü. Çocuğu olanın 40 öyküsü varmış, 40'ı da balık ve bal üzerineymiş. Tilkinin de 40 öyküsü varmış, 40'ı da tavuk üzerineymiş. Benim 30 yıldır dinlediğim öykü bu. PKK'nın siyasallaşması çizgisine getirdiler işi. Bu böyle gitmez" ifadelerini kullandı.

Bölücübaşı'nın 'ev hapsi' meselesinin tartışılmasını ise "akıl almaz bir şey" olarak yorumlayan Pamukoğlu, iktidar olduklarında idam cezasını geri getireceklerini vurgulayarak, "Sen bombalar koy, 20-30 kişiyi öldür, kolunu bacağını kopar, halk düşmanlığı yap ve insan öldürmeyi kendine hak diye gör ama devlet seni yaptığın bu halk düşmanlığı ve katilliğinden idamla yargılayamasın. Bırak aklı mantığı, fikri düşünceyi, insan vicdanı bile rest çeker. İdam geri gelecek" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DE DERİN DEVLET YOK"

Pamukoğlu, "Türkiye'de derin devlet var mı?" şeklindeki soruya ise, "Her ülkenin birtakım istihbarat ve operasyonel örgütleri vardır. Dünyanın her yerinde vardır. İstihbarat, haber alma kurumlarıyla, operasyon yapan kurumlarıyla iyi çalışması lazım ki, devletin derin olduğu anlaşılsın. Bizde derin devlet hiç olmadı. Tam tersine sığdır. Sığ devlet var. Sığ sığ. 500 metre ötede su nasıl sığ ise öyle" yanıtını verdi.

PKK'yı MİT'in kurduğu ve geliştirdiği şeklindeki iddiaları ise 'saçma' bulan Pamukoğlu, "Bunun kadar saçma bir şey olamaz. Yalanın böylesine kuyruklu yalan derler. Bu kuyruklusu" diye konuştu.

"BARAJ SORUNUMUZ YOK"

Pamukoğlu, 'Baraj sorununuz var mı?' şeklindeki soruyu ise partisinin kartal amblemini göstererek şu şekilde cevaplandırdı: "Kartalı baraj, duvar yıkar mı? 'Uç' dersin, uçar gider. O dediğiniz sürüngenlerle ilgilidir. Yürüyenler, koşanlar barajları aşar. Yok öyle bir şey, baraj bir korkudur. Bu memlekette insanlar kuzeyden güneye, doğudan batıya hep korkak olmuş. Korkarsanız başınıza gelir, neden çekiniyorsanız olur. Bizde korku yok, biz korku bilmeyiz. Şu anda partinin taraftar sayısı 3.5 milyon kadar. Eğer sayıyı baraja oturtacaksanız 400-500 bin oy lazım ki, bu seçimlerde bunu 2 misline çıkaracağız. Bunu herkes görecek."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol