CLİNTON'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI...

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İstanbul Çırağan Sarayı'nda bugün yapılacak 4. "Libya Temas Grubu"toplantısına katılmak için özel uçakla İstanbul'a geldi. Ve şehitler için bakın neler söyledi?

15 Temmuz 2011 Cuma 09:54
CLİNTON'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI...

Clinton'ı Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda yetkililer karşıladı.
Hillary Clinton, İstanbul Çırağan Sarayı'nda bugün yapılacak dördüncü ''Libya Temas Grubu'' toplantısına katılacak.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 32 ülke, 7 uluslararası kuruluş ve Libya Ulusal Geçiş Konseyi temsilcilerinden oluşan ve toplam 40 heyetin katılacağı toplantıya, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) eşbaşkanlığında 32 ülkeden heyetler katılıyor. Bu ülkelerden 18'i dışişleri bakanı düzeyinde temsil edilecek.

CLİNTON'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Clinton, yaptığı yazılı açıklamada, "Diyarbakır'da 13 Türk askerinin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duydum. ABD adına, saldırıda yaşamını yitirenlerin aileleri ve dostlarına içten başsağlığı dileklerimi gönderiyorum" ifadesini kullandı.
"On binlerce Türk'ün canına kıyan terör örgütü PKK'ya karşı mücadelesinde Türkiye'nin yanında yer aldıklarını" vurgulayan Clinton, açıklamasında şöyle devam etti:
"Teröre karşı mücadelesinde Türkiye'yi destekliyoruz ve terörizmin her şekline karşı koymada Türk hükümetiyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki iki gün boyunca İstanbul'da Türk liderlerle görüşmeler yapacağım ve yakın işbirliğine olan bağlılığımızı onlara şahsen ileteceğim".





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol