ÖRÜMCEK ADAMIN LANETİ

Ünlü çizgi roman ve film kahramanı Örümcek Adam'ın Broadway'de sahnelenecek olan müzikali, üst üste yaşanan, oyuncuları hastanelik eden kazaların ardından, dördüncü kez ertelendi.

18 Şubat 2011 Cuma 17:56
ÖRÜMCEK ADAMIN LANETİ

 65 milyon dolarlık maliyeti ile Broadway tarihinin en pahalı müzikali olan Örümcek Adam, aynı zamanda, içerdiği teknolojik yenilikler ve donanımlar nedeniyle de tiyatro eleştirmenleri tarafından, Broadway'de yeni bir dönem açacak müzikal olarak nitelendiriliyor.
Oyuncuyu, sahnenin arkasından en öne fırlatmaya yarayan yeni tekniklerden ''mancınık'' sisteminin uygulanması sırasında, Örümcek Adam rolünü canlandıran oyunculardan biri iki bileğini kırmış, bir başkası da kafasından yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.
Bir başka Örümcek Adam dublörü Christopher Tierney ise yine provalar sırasında, yaklaşık 10 metrelik bir platformdan aşağı düşünce 4 kaburgası ve omuzunu kırarak hastaneye kaldırıldı.
Tierney'nin kazasından sonra Örümcek Adam müzikali, ABD ulusal basınında olumsuz anlamda eleştirilmeye başlanırken bazı gazeteler ve Broadway eleştirmenleri durumu, ''Örümcek Adam'ın laneti'' olarak görmeye başladı.
Son olarak, oyunda Arachane karakterini canlandıran Natalie Mendoza da sahne arkasında kafasından yaralandıktan sonra tartışmalar daha da alevlendi. Mendoza'nın daha sonra oyundan kendi isteği ile ayrıldığı öğrenildi.
New York eyalet yönetimi yetkilileri, 65 milyon dolarlık oyunun provalarını izledikten sonra, oyunda özellikle Örümcek Adam'ın seyircilerin üzerinden sahneye geldiği bölümde çalışma kuralları ve güvenliği etkileyen iki nokta tespit edildiğini bildirdi.
Broadway tarihinin, daha başlamadan adından en çok söz edilen oyunu olan Örümcek Adam, çalışma ve güvenlik koşullarının yeniden düzenlenmesi için mart ayının ikinci haftasına ertelendi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol