LİSTEDE ÇARPICI İSİMLER VAR...

Medya Takip Merkezi (MTM) tarafından hazırlanan medya raporu, eğlence, siyaset, iş dünyası, spor ve medya dünyasının en popüler kadınlarını ortaya koydu.

10 Mart 2011 Perşembe 14:29
LİSTEDE ÇARPICI İSİMLER VAR...
Medya Takip Merkezi tarafından hazırlanan medya raporu, eğlence, siyaset, iş dünyası, spor ve medya dünyasının en popüler kadınlarını ortaya koydu. MTM'nin 2010 yılı boyunca bin 800'ü aşkın gazete ve dergide yayınlanan her haberi tek tek inceleyerek hazırladığı rapor, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Rapor sonuçlarına göre kadının en çok yer bulduğu sayfalar yaşam ve magazin olurken, başarı hikayelerine ilgi ise çok daha düşük oldu. Araştırmada dikkat çeken detaylar şöyle: 

- Medya, en çok eğlence sektöründeki kadınlara yer veriyor. Ünlü kadınların bir kısmı başarılarıyla gündeme gelirken, büyük bir kısmı ise özel hayatları ile haber oluyor. 

- Siyaset dünyasının kadın yüzleri, medyadan pek yüz bulmuyor. Erkek siyasetçilerin gölgesinde kalan kadın milletvekilleri arasında en çok öne çıkanlar ise Nimet Çubukçu ve Selma Aliye Kavaf.

- İş dünyası da erkeklerin hakimiyetinde. İş dünyasının sesleri duyulan başarılı kadınları ise TÜSİAD Başkanlığı nedeniyle Ümit Boyner ve Güler Sabancı.

- Kadının en zayıf kaldığı alan "spor". Medyada, en çok yer bulan kadın sporcu Elvan Abeylegesse ve İpek Şenoğlu.

- Medya sektöründe öne çıkan kadınlar, başarıları kadar özel hayatları ile de ilgi konusu oluyorlar. Medya dünyasının en medyatik kadınları Saba Tümer ve Nazlı Ilıcak.
Eğlence sektörünün en medyatik kadınlarının başında ise Sezen Aksu geliyor. Aksu'nun arkasından liste sırasıyla Ajda Pekkan, Demet Akalın, Hülya Avşar, Beren Saat, Sertab Erener, Türkan Şoray, Hande Yener, Gülben Ergen ve Seda Sayan ile devam ediyor. 

- Türkiye'de en çok ilgi gören ünlü yabancı kadınların başını ise Madonna çekiyor. Angelina Jolie, Lady Gaga, Jennifer Lopez, Rihanna, Paris Hilton, Beyonce, Kate Moss, Shakira ve Katy Perry listenin öne çıkan diğer isimleri.

SİYASET DÜNYASININ EN POPÜLER KADIN MİLLETVEKİLLERİ

Türkiye'nin en popüler kadın siyasetçileri listesinin başında Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu geliyor. Çubukçu'yu sırasıyla Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Aysel Tuğluk, Gülten Kışanak, Canan Arıtman, Şükran Güldal Mumcu, Bengi Yıldız, Nesrin Baytok, Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Fatma Nur Serter, Meral Akşener, Canan Candemir Çelik, Sevahir Bayındır, Nevin Gaye Erbatur, Ayşe Nur Bahçekapılı, Nükhet Hotar, Necla Arat ve Fatma Şahin izledi. 

MTM Medya Takip Merkezi'nin ünlü kadınları mercek altına aldığı araştırma raporuna göre, siyaset dünyasının iki first lady'si Emine Erdoğan ve Hayrünnisa Gül, sadece sosyal hayatta değil, medyada da başa baş bir yarış veriyor. Yıl toplamında 3 bin 511 haber ile gazete ve dergilerde yer bulan Emine Erdoğan'ı, 3 bin 506 haber ile Hayrünnisa Gül takip etti. İş dünyasının en popüler kadını ise Ümit Boyner oldu. Güler Sabancı, Emine Ülker, Suzan Sabancı Dinçer, Aynur Bektaş, Arzuhan Yalçındağ, Demet Sabancı Çetindoğan, Serpil Timuray, Piraye Antika ve İdil Yiğitbaşı listede yer alan isimler oldu.

SPOR DÜNYASININ EN POPÜLER KADINLARI

Erkek ve futbol hakimiyeti altında olan spor dünyasında, kadın sporcuların başarıları gölgede kalıyor. MTM Medya Takip Merkezi'nin 2010 yılının bütününde gazete ve dergilerde yayınlanan haberlerin incelenmesi yoluyla hazırladığı rapor sonucuna göre, medyanın en çok ilgi gösterdiği kadın sporcu milli atlet Elvan Abeylegesse oldu. Yıl boyunca toplam bin 137 haberle yansıma bulan başarılı sporcuyu, ikinci sırada ünlü tenisçi İpek Şenoğlu takip etti. Listenin üçüncü sırasında yer alan Süreyya Ayhan ise, daha çok özel hayatıyla medyanın markajındaydı. Yıl toplamında çok az haber ile yansıma bulan diğer kadın sporcular sırasıyla Sibel Özkan, Nurcan Taylan, Neslihan Demir, Gizem Girişmen, Yasemin Dalkılıç, Hamide Bıkçın ve Pervin Ayli oldu.

MEDYA DÜNYASININ EN POPÜLER KADINLARI

Türk medyasının başarıları, polemikleri veya sansasyonel açıklamaları ile dikkatleri üzerlerine çeken kadınlarını tespit eden Medya Takip Merkezi'nin raporuna göre, gazete ve dergilerde en çok yer bulan isim şen kahkahaları ile ünlenen Saba Tümer oldu. Yıl içerisinde oynadığı reklam filmiyle de dikkatleri üzerine çeken sevilen televizyoncu, bin 782 haber ile yansıma buldu.

Saba Tümer'i ikinci sırada, sert açıklamaları ve yaşadığı polemiklerle gündemden düşmeyen ünlü gazeteci Nazlı Ilıcak takip etti. Çarpıcı röportajları ile kendisinden bahsettiren Ayşe Arman Türkiye'nin en çok konuşulan üçüncü gazetecisi olurken; onu Ece Erken, Nuray Mert, Ayşe Özyılmazel, Burcu Esmersoy, Ece Temelkuran, Helin Avşar ve Ömür Gedik izledi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol