BU GÖSTERİ ASLA UNUTULMAZ

Baleye uyarlanan "Çalıkuşu" sanatseverlerden tam not aldı.

27 Mart 2012 Salı 14:43
BU GÖSTERİ ASLA UNUTULMAZ

 Çalıkuşu, Türk edebiyatının unutulmaz eserlerinden birisi. Daha önce beyaz perde ve dizilere de uyarlanan Reşat Nuri Güntekin'in romanı şimdi bale gösterisi oldu.


Çalıkuşu"nda küçük yaşta anne babasını kaybeden Feride'nin bitmeyen aşkının hikayesi anlatılıyor. Türk Edebiyatı tarihine adını altın harflerle yazdıran Reşat Nuri Güntekin'in eseri artık bir bale gösterisi.
Çalıkuşu balesi Mersin Devlet Opera ve Balesi ekibi tarafından Eskişehir'de sahneye koyuldu. Gösteri öncesi Eskişehirliler salonu hınca hınç doldurdu.
Türk Sanat Müziği ile bütünleştirilen Çalıkuşu Balesi izleyenleri adeta büyüledi. Gösteriye Klasik Türk Müziği orkestrası da eşlik etti.
Gösteriyle ilgili bilgi veren Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni Hasan Alp Tekin, "Edebiyatımızın da en önemli eserlerinden olan Çalıkuşu 600 sayfa. Herkes buradan çıktığında 600 sayfayı gözlerimizle gördük, kulaklarımızla dinledik şeklinde ifade ediyorlar" dedi.
Dansçı Özge Oşar ise "Seyirci tarafından çok fazla ilgi gören bir eser. Çünkü aynı zamanda Türk Sanat Müziği'nin güzide eserleriyle birlikte yapılmış, bunların da sergilendiği bir eser" diye konuştu. 
Çalıkuşu Balesi Eskişehirlilerden tam not aldı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol