Sinan Oğan Erdoğan'ı desteklediğini açıklayacak

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan kararını bugün açıklayacak ancak yandaş Abdulkadir Selvi öncesinde merakla beklenen karar için "Sinan Oğan dört maddede anlaştı, Erdoğan'ı destekleyecek" dedi.

22 Mayıs 2023 Pazartesi 13:31
Sinan Oğan Erdoğan'ı desteklediğini açıklayacak

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini öne sürdü. 

Selvi, Oğan'ın Erdoğan'la dört maddeden oluşan bir mutabakata vardığını belirtti. Mutabakatta, ekonomi politikalarını doğrudan ilgilendiren 4. madde hayli dikkat çekiyor.

Selvi'nin aktardığına göre ilgili maddede, Erdoğan'ın "faiz sebep, enflasyon sonuçtur" sözüyle şekillenen politikalarda geri adıma gidiliyor ve  "Uluslararası piyasalarla uyumlu, faiz politikalarında daha esnek olan bir ekonomi politikasının dizayn edilmesi" karar altına alınıyor.

Selvi'ye göre o maddeler şöyle: 

1- Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmezliği. Anayasa’daki Türk tanımının çıkarılmasına yönelik çabalara izin verilmemesi.

2- Her türlü terör örgütüyle ve terörle mücadele.

3- Sığınmacıların bir plan dahilinde tedrici olarak gönderilmesi.

4- Uluslararası piyasalarla uyumlu, faiz politikalarında daha esnek olan bir ekonomi politikasının dizayn edilmesi.

BUGÜN AÇIKLAYACAK

Sinan Oğan, 14 Mayıs’ta yapılan seçimde 5,17 oy aldı. Oğan, bugün cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda hangi adayı destekleyeceğini açıklayacak.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Oğan, “Ümit Bey'le dostluğumuz ve hukukumuz var. Ancak kararımız aynı olmak zorunda değil” dedi.

Kılıçdaroğlu ile Oğan'ın hafta başında gizli bir toplantı yaptığını belirten Saymaz, “Bu  görüşme gizli tutuldu. Kılıçdaroğlu, önceki gün Özdağ'ı Zafer Partisi'nde ziyaret etti. Ziyarette herhangi bir teklifte bulunmadı. Dolayısıyla Özdağ memnun kalmadı” diye yazdı.

Saymaz, Oğan ile Özdağ'ın hangi ittifaka destek vermek veya bir ittifaka destek verip vermemek noktasında görüşlerinin ayrıştığını, Oğan'ın Erdoğan'ı desteklemeyi savunduğunu, Özdağ'ın tarafsız kalmayı önerdiğini kaydetti.

Saymaz’ın sorularını yanıtlayan Oğan, Özdağ'la farklı düşündüklerini reddetmeyerek, şunları söyledi:

“Ümit beyle tüm süreci istişareyle götürüyoruz. Hatta farklı şeyler düşünsek de istişare ediyoruz. Aramızda sıkıntı yok. Her şeyi konuşuyoruz. Sadece Ümit beyle değil, diğer arkadaşlarla da… Ümit beyle dostluğumuz ve hukukumuz var. Ancak kararımız aynı olmak zorunda değil.”


“Bugün açıklayacağınız karar aynı olmayabilir mi?” sorusuna Oğan, “Farklı düşünebiliriz. Aynı düşünmek zorunda değiliz. Tamamı aynı tavrı destekleyecek diye bir şey yok” yanıtını verdi.

Oğan, “Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ile yaptığınız görüşmelerde size bir teklifte bulunuldu mu?” sorusunu da “İkisine de ‘Sizden şunu istiyorum' diye bir teklifle gitmedim. İlkeler bazında konuştum. Dolayısıyla, anlaşacağım ve destekleyeceğim tarafla ilgili ilkeler bazında karar vereceğim. Asla ‘Şunu aldık, şunu verin' olmayacak. Beni birçok şeyle suçluyorlar. Benim öyle bir talebim ve niyetim yok” şeklinde yanıtladı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.05.2023 13:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol