MMA nedir, MMA Karma Dövüş Sanatları nedir?

MMA dövüşçüsü Kaan Kazgan ve fitness koçu Savaş Cebeci arasındaki kavganın ardından MMA'nın anlamı merak edildi. Peki, MMA nedir? MMA Karma Dövüş Sanatları ne demek?

19 Eylül 2023 Salı 11:20
MMA nedir, MMA Karma Dövüş Sanatları nedir?

Savaş Cebeci ve Kaan Kazgan arasında sosyal medyada yaşanan meydan okuma kanlı bitti. İki isim İstanbul Tuzla'da buluşarak sokak kavgası yaptı.

Kavgayı Kaan Kazgan kazandı. Kanlar içinde yerde kalan Savaş Cebeci yaptığı açıklamada dövüştüğü Kazgan'ı tebrik ederek "mevzu kapandı" dedi.

Kavga sonrası herkes MMA'nın ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki, MMA nedir?

MMA NEDİR?

MMA, Karma dövüş sanatları anlamına gelen dünyanın en tehlikeli, en dinamik ve heyecan verici tam temaslı dövüş sporlarından biridir. MMA Karma dövüş sanatları boks, karate, jiu jitsu, güreş ve judo gibi herhangi bir dövüş disiplini içeren, hem ayakta hem de yerde tekmeleme ve yumruklama tekniklerine izin veren, her türlü dövüş sanatı tekniğinden faydalanılan bir dövüş sporudur.

1993 yılında Ultimate Fighting Championship (UFC), dövüş sanatlarının tanıtımını hedefleyen ABD merkezli bir organizasyon firmasının katılımıyla MMA Karma Dövüş Sanatları daha popüler bir hale gelmiş oldu. UFC ile MMA arasında ki fark ise Ufc bir organizasyon ismi, MMA ise dövüş sanatlarının uygulandığı tam temaslı bir dövüş sporudur.

MMA İÇİN EN İYİ DÖVÜŞ TARZLARI NELER?

Muay Thai veya Boxing gibi bir tarz mı, yoksa Güreş veya Brezilyalı Jiu Jitsu gibi boğuşmayı içeren bir şey mi? Bu seçkin disiplinli dövüşler söz konusu olduğunda gerçekten doğru ya da yanlış bir cevap yoktur, çünkü hepsi mükemmeldir ve her birinde uzmanlaşmış başarılı şampiyona sporcuları olmuştur.

Bir MMA dövüşçüsünün profesyonel MMA’da başarılı olmak için eğitmesi gereken üç ana dövüş stili vardır.

Striking (Boks, Muay Thai, Karate)
Takedowns (Güreş, Judo)
Submissions (Jiu Jitsu)
Bu üçünün yeterli olması MMA için kesinlikle gereklidir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.09.2023 11:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol