Fuhuş operasyonunda şok, 300 polis 61 kadın...

Sakarya'nın Karasu ilçesindeki eğlence mekanlarına 300 polisin katılımıyla düzenlenen eş zamanlı fuhuş operasyonlarında 49'u Özbekistan uyruklu 61 kadın gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen yabancı uyruklu kadınlardan 4'ünde HIV virüsü tespit edilirken, testler daha kapsamlı araştırma için Ankara'daki laboratuvara gönderildi.

06 Aralık 2023 Çarşamba 12:10
Fuhuş operasyonunda şok, 300 polis 61 kadın...

Sakarya'nın Karasu ilçesinde eğlence mekanlarına 300 polisin katılımı ile düzenlenen fuhuş operasyonunda 61 yabancı uyruklu kadın ile 6 organizatör gözaltına alındı.

6 organizatörden 5'i tutuklanırken, 61 kadından 4'ünde HIV virüsüne rastlandı. Kadınların sınır dışı edilmesi için çalışma başlatıldı.

Sakarya'da fuhuş operasyonu! 61 kadın gözaltına alındı, 4'ünde HIV virüsü tespit edildi

300 POLİSİN KATILIMIYLA EŞ ZAMANLI BASKINLAR YAPILDI

Sakarya'nın Karasu ilçesinde polis ekipleri tarafından fuhuş yaptıkları belirlenen kadınlar ile aracılık ve yer temin eden şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Polis ekipleri tarafından ilçede bulunan eğlence mekanlarına 300 polisin katılımı ile eş zamanlı baskınlar yapıldı.

49'U ÖZBEKİSTAN UYRUKLU 61 KADIN GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında 6 organizatör ile 49'u Özbekistan, 8'i Azerbaycan ve 4'ü Türkmenistan uyruklu 61 kadın olmak üzere 67 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, 84 fişek, 7 dolu kartuş ile yüklü miktarda para ele geçirildi.

Sakarya'da fuhuş operasyonu! 61 kadın gözaltına alındı, 4'ünde HIV virüsü tespit edildi

ORGANİZATÖRLER TUTUKLANDI

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Organizatörlerden N.A. (66), C.B. (57), C.Ç.K. (35), İ.K. (33), Z.K. (31) 'Fuhuşa aracılık ve yer temin etmek' suçundan tutuklanırken E.D. (45) adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YABANCI UYRUKLU KADINLARDAN 4'ÜNDE HIV VİRÜSÜ TESPİT EDİLDİ
İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı birimlerde tutularak sağlık kontrolünden geçirilen yabancı uyruklu kadınlardan 4'ünde HIV virüsü tespit edildi. Testler daha kapsamlı araştırma için Ankara'daki laboratuvara gönderildi. Kadınların sınır dışı edilmesi için Sakarya İl Göç İdaresi tarafından çalışma başlatıldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.12.2023 12:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol