Bugün trafik durumu nasıl, İBB canlı takip, Yol durumu İstanbul, Öğren!

Tüm yurdu etkisi altına alan olumsuz hava durumu şartları yol durumu hakkında da vatandaşları meraklandırdı. Trafiğiyle sık sık konuşulan İstanbul'da bugün yol durumu nasıl? İBB yol - trafik durumunu haberimize ekledik. İşte 24 Ocak 2022 İstanbul yol durumu canlı takip ekranı haberimizin devamında...

24 Ocak 2022 Pazartesi 17:30
Bugün trafik durumu nasıl, İBB canlı takip, Yol durumu İstanbul, Öğren!

İSTANBUL YOL DURUMU - TRAFİK DURUMU NASIL? 

İstanbullu gelen tedbir uyarılarını dikkate aldı. İBB Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre İstanbul’da trafik yoğunluğu dün yüzde 20-28 aralığındaydı.

Gece başlayan kar yağışı kentin tüm bölgelerinde etkili oldu. BEUS uyarıları doğrultusunda İBB ekipleri yollarda tuzlama çalışmalarını sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürdü. Tuzlama çalışmaları ana arterlerde devam ediyor.Acil olmadığı sürece dışarı çıkmamaları yönündeki uyarıları dikkate alan vatandaşlar evlerinde kalmayı tercih etti. İBB Trafik Yoğunluk Haritası’nda yoğunluk en yüksek yüzde 28’e çıktı. AKOM’un paylaştığı tahminlere göre İstanbul’da hava sıcaklığı gece -2’yi gördü.

AKOM’DA 24 SAAT KAR MESAİSİ 

Aralarında Yol Bakım, İBB İtfaiyesi, İBB Trafik Müdürlüğü, İSKİ, Zabıta, İGDAŞ, ALO 153 Çözüm Merkezi, Park Bahçeler Müdürlüğünün de bulunduğu toplam 26 İBB birimi, çalışmaları gün boyunca AKOM’dan takip ediyor. ALO 153 Çözüm Merkezi’ne gelen ihbarlara, ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde yanıt veriliyor. Gerekli müdahaleler yapıldı. Kar yağışı nedeniyle trafikte bir olumsuzluk yaşanmadı. Hava muhalefeti nedeniyle deniz ulaşımında kısa süreli aksamalar yaşanabiliyor.

METROBÜS HATTINDA 33 İŞ MAKİNASI GÖREVDE 

Köy yollarını açık tutmak için 142 kepçeli traktör görevlendirilirken, 11 vinç ve kurtarıcı da görev başında olacak. Metrobüs güzergahı boyunca da 33 iş makinası ortaya çıkabilecek olumsuzluklara müdahale için hazır bekliyor.

İstanbul'da toplam 7 bin 421 personel, 1.582 karla mücadele aracı ve iş makinası, ana cadde ve meydanların açık tutulması için görev başında. Şehrin 350 farklı noktasına kurulan istasyonlarda toplam 206 bin 56 ton tuz ve 64 farklı tankta toplam 1.290 ton solüsyon, karla mücadele için aralıksız çalışıyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol