Akşener'in ihaneti için Erdoğan'a seslendi: Sevinme, gidiyorsun

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıktıklarını belirtip 6'lı Masa'dan kalkmasının ardından, masanın diğer partilerinden de ilk açıklamalar geldi.

03 Mart 2023 Cuma 17:43
Akşener'in ihaneti için Erdoğan'a seslendi: Sevinme, gidiyorsun

6'lı Masa'nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için gerçekleştirdiği son toplantısının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Kurmaylarıyla gece boyunca durum değerlendirmesi yapan Akşener, GİK toplantısının ardından kameralar karşısına geçerek 6'lı Masa'dan kalktıklarını duyurdu. Masadaki 5 liderin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda anlaştıklarını, buna karşı çıktıklarını belirten Meral Akşener, dayatmayı kabul etmeyeceklerini kaydetti.

"NEZAKET, LETAFET, HAKİKATE SAYGI YOKSA GERİSİNİ KONUŞMAYA GEREK VAR MI?"

Akşener'in muhalefette kriz çıkaran açıklamalarından sonra 6'lı Masa'nın diğer partilerinden de ilk yorumlar gelmeye başladı. Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Akşener'i sert sözlerle hedef aldı. Ekmen, "Nezaket, letafet, saygı, özsaygı en önemlisi hakikate sadakat yoksa gerisini konuşmaya gerek var mı?" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ŞEKİLDE DAYATMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ise Halk Tv'ye konuştu. Akşener'in açıklamalarının aksine Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda bir dayatma olmadığını belirten Kaya, şunları söyledi: "Hiçbir şekilde bir dayatma söz konusu değil. Orada ortak bir kanaat meydana geldi, insanlar iradesini ortaya koydu. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu ve Yavaş'la ilgili yaptığı değerlendirmelerin toplumda takip edildiğini biliyoruz.

"METNE İMZA ATILARAK TOPLANTIDAN ÇIKILDI"

Ben nasıl CHP'li bir belediye başkanına, milletvekiline illa benim dediğim noktaya geleceksin şeklinde bir yaklaşım içinde olamazsam, CHP'nin 'Onlar görevlerine devam edecektir' açıklamasını nasıl yok sayabilirim. Dayatma söz konusu değil. İstişare şeklinde konuşuldu ve metne imza atılarak toplantıdan çıkıldı."

TİP: HİÇ SEVİNME GİDİYORSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun lideri Erkan Baş’la görüştüğü Türkiye İşçi Partisi’nden ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fotoğraflıyla bir paylaşım geldi.

Paylaşımda “Hiç sevinme, gidiyorsun!” ifadeleri kullanıldı.

İYİ PARTİ HER ŞEKİLDE KAYBEDER

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, TELE1 ekranlarında İYİ Parti için olası senaryoları değerlendirdi. Özkiraz, İYİ Parti’nin masadan kalkmasının mantıklı olmadığını söyledi.
TELE1’de Ülkü Çoban’ın sunduğu Gün Ortası’na konuşan Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, İYİ Parti’nin masadan kalkarak kendi adayını çıkartması durumundaki ihtimalleri sıraladı. Özkiraz, ” ‘Biz aday çıkartıyoruz. İttifakta yokuz’ dediklerinde de milletvekilliği seçimlerinde de diğer partiler İYİ Parti’ye ‘milletvekilliğinde de ayrı gir’ diyeceklerdir.” dedi.

Özkiraz’ın değerlendirmeleri şöyle:

Son noktada Meral Akşener’in kurmaylarını Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ikna etmeye çalışacağını düşünüyorum. Akşener’e ‘Kılıçdaroğlu’nun adaylığına tamam deme’ diyenler büyük ihtimalle kendi adaylarını çıkarmayı öneriyorlar. Belli ki Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun karşısında aday olarak girmeyecekler. Geriye Akşener kalıyor. O da feragat ettiğini söylemişti. Geçtiğimiz seçimde de partisinin altında bir oy aldı. Gelecek seçimlerde de herkesin anlaştığı adayın karşısına çıkarsa daha da düşük oy alacak. ‘Biz aday çıkartıyoruz. İttifakta yokuz’ dediklerinde de milletvekilliği seçimlerinde de diğer partiler İYİ Parti’ye ‘milletvekilliğinde de ayrı gir’ diyeceklerdir.

Üçlü adaylık olduğunda ya bu seçim kaybedilir, faturası İYİ Parti’ye çıkar. İki seçim ikinci tura kalır. İnsanlar ikinci tura kalacağını hissettiği için yine Millet İttifakı’nın adayına yüklenir. İYİ Parti’nin adayı çok düşük oy alır. ‘İkinci turda oy vereceğiniz adayı neden birinci turda kabul etmediniz’ tartışması başlayabilir. Üçüncü seçenek ise Millet İttifakı’nın adayı birinci turda kazanabilir. Özellikle HDP ve ittifak dışı diğer partilerin desteğiyle. Böyle olduğunda da önümüzdeki olası iktidarda kendi gücünü kırmış olur. Dolayısıyla İYİ Parti için masadan kalkmak mantıklı bir seçenek değil. Üç seçenek de İYİ Parti’ye kazandırmıyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.03.2023 17:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol