NİCE YILLARA KENT YAŞAM AİLESİ...

İnternet ortamında "İzmir’in haber - bilgi sitesi" söylemiyle 1 Temmuz 2002 günü yayına çıkan Kent-Yaşam dokuz yılı geride bıraktı.

01 Temmuz 2011 Cuma 19:52
NİCE YILLARA KENT YAŞAM AİLESİ...

 Kenti ve kentliyi ilgilendiren konulardaki zengin içeriğiyle yayın yaşamını sürdüren Kent-Yaşam internet gezginlerinin kolayca erişebileceği, kullanıcı dostu ara yüzünü koruyor.

Özlü, kısa, kolay anlaşılır, temiz Türkçe ile kaleme alınmış, doğru haberlerle ve bilgilerle donatılan Kent-Yaşam'da ağırlıkla kent, eğitim, bilim, kültür, sanat, sağlık, ekonomi, politika haberleri yer alıyor. Kent-Yaşam'da 1 Temmuz 2002 gününden bu yana yayınlanan tüm haberler arşivleniyor.

Kent-Yaşam okurları, “Arşiv” bölümünde arşivlenen ve listelenen yaklaşık 26 bine yakın habere ve yüzlerce köşe yazısına ulaşabiliyor. Kent-Yaşam'ın zengin haber arşivi, sayısal ortamda her an erişilebilir "kent belleği"ni oluşturuyor.

Kent-Yaşam'ı farklı ve eşsiz kılan ise yazarları, köşe yazıları ve söyleşileri... Kent-Yaşam yazarlarının ortak paydaları kente ve yaşamın her alanında duyarlılık, insancıllık ve yurtseverlik... Alanlarında uzman, aydın kişiler, izlenim, gözlem, görüş, duygu, düşünce ve önerilerini, resim ve desenlerini "Kent Yazı-Çizi" bölümünde paylaşıyor.

"Kent Söyleşileri" bölümünde Kent-Yaşam yazarlarının kaleminden, birbirinden ilginç söyleşilere yer veriliyor. Kent-Yaşam yazarlarına ilişkin bilgiler "Yazarlarımız" sayfasında yer alıyor. "Arama" sayfası aracılığıyla, sözcük arama yöntemiyle Kent-Yaşam'ın tüm haber ve yazı içeriğine erişilebiliyor.

"Kent Rehberi" ve "Kent Bağlantıları" bölümünde kent insanının her an gereksinim duyabileceği telefon numaraları ve web site bağlantıları bulunuyor. Kentteki bilim, kültür, sanat etkinlikleri "Kent Ajandası" bölümünde gün gün yayınlanıyor. "Kent Objektif" bölümünde birbirinden güzel İzmir fotoğrafları yer alıyor.

Saptırmaya ve yönlendirmeye başvurmayan, ilkeli duruşuyla Kent-Yaşam, günden güne bir referans noktası olma yolunda ilerliyor. Gücünü izleyenlerden, haber ve yazı kadrosundan alan "Bağımsız iletişim ortamı" Kent-Yaşam, kent gazeteciliği konusunda örnek bir duruş sergiliyor.

Site Yöneticisi ve yazarı Saadet Erciyas, Haber Sorumlusu Mehmet Zeki Nacir, Sayfa Düzeni ve Kodlama Sorumlusu Emre Erdoğan, Kent Ajandası Sorumlusu Seçkin Çiğdem ve tüm emek verenlerle birlikte, Kent-Yaşam’a gösterdiğiniz ilgi, duyduğunuz güven ve verdiğiniz katkıya teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyoruz.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol