HAİNLER ATEŞKESİ BİTİRDİ...

PKK, lideri Abdullah Öcalan’ın devlet yetkililerine sunduğu 3 aşamalı protokolün yanıtsız bırakıldığını belirterek, “sağlık, güvenlik ve özgür hareket etme imkânı olmadan ateşkesin sürmeyeceği” mesajını verdi

07 Ağustos 2011 Pazar 20:58
HAİNLER ATEŞKESİ BİTİRDİ...

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı” adına yapılan açıklama, dün başta Fırat Haber Ajansı olmak üzere örgütü yakın internet sitelerinde yer aldı. Yapılan açıklamada, “27 Temmuz’da Öcalan’ın çekildiğini beyan etmesiyle Kürt sorunu ve çözümünün yeni bir boyut kazandığı” savunulurken, örgüt kendince bir özeleştiri de de yaptı. Devleti çözüm noktasına çekememe ve çözüm araçlarını ortaya çıkaramama konusunda ciddi bir yetersizliği olduğu” itirafında bulunan PKK, Öcalan’la doğrudan görüşme imkanı olmaması ve Öcalan’ın özgür hareket etme imkanı bulunmadığı gerekçesilye, ateşkesin bin sonuç vermeyeceğini kaydetti.

Sadece Öcalan
“PKK ile Öcalan arasındaki ayrılık” iddialarına da yanıt verilen açıklamada, “bir hafta içinde PKK güçlerini çatışma ortamının dışına çekme”nin, Öcalan dışında kimsenin karar vereceği bir konu olmadığı dile getirildi. Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgür hareket etme ortamıyla ilgili adımların mutlaka atılması gerektiği belirtilen açıklamada, hükümetin, Silvan katliamını gerekçe göstererek “yeni strateji ve taktiklerle bir saldırı dönemi başlattığı” iddiasında da bulunuldu.
Açıklamada “Kuşkusuz önümüzdeki süreçte yaşanacak olan olumsuz gelişmelerden ve kayıplardan AKP sorumlu olacaktır” denildi.

Milliyet





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol