EYLEMSİZLİK KARARINI BİTİRDİĞİNİ AÇIKLADI

PKK terör örgütü, 13 Ağustos 2010 tarihinden beri sürdürdüğü tek taraflı eylemsizlik kararını Kürt sorununun çözümü konusunda güven verici bir adım atılmamasını gerekçe göstererek bitirdiğini açıkladı.

28 Şubat 2011 Pazartesi 16:55
 EYLEMSİZLİK KARARINI BİTİRDİĞİNİ AÇIKLADI
PKK tarafından yapılan ve örgüte yakınlığı ile bilinen internet sitelerinde yer alan açıklamada, AKP Hükümetinin Kürt sorununa taktiksel yaklaşıp inkar ve imha zihniyetinden ve saldırgan politikalarından vazgeçmediği belirtilerek, "Bu gerçeklere rağmen devletten, hükümetten yana sanki çözüm olacakmış gibi halkımızı beklenti içinde tutamayız. Mevcut durum çözümsüzlük, oyalama, tasfiye siyasetinde diretmedir. Bu siyaset, Kürt halkını, Türk ulusu içinde eritme, varlığını, kimliğini ve özgürlüğünü asla tanımamadır. Dolayısıyla eylemsizlik sürecinin bitmesinden AKP hükümetinin sorumlu olduğu tartışmasızdır. Bu durumda güçlerimiz, saldırılar karşısında kendisini daha etkili savunacak, fakat saldırmayan, operasyona çıkmayan ve halka yönelmeyen güçlere karşı askeri eylemde bulunmayacaktır. Önümüzdeki sürecin nasıl bir karakter kazanacağı konusunda AKP hükümeti ve devlet güçlerinin yürüteceği politikaların etkili olacağı açıktır"denildi.
PKK açıklamasında, 8 Mart Dünya Kadın günü ve Nevruz sürecinde halkın geliştireceği normal, doğal kitlesel etkinliklere hükümetin yaklaşım politikası önemli olacağı belirtilerek, "Bu konuda ilgili olan tüm çevrelerin sürece sorumlu ve duyarlı yaklaşmaları büyük önem taşımaktadır"denildi. PKK açıklamasında daha önce açıklanan ancak, Devlet ve Hükümettin hiç bir adım atmadığı talepler şöyle sıralandı: 1- Askeri ve siyasi alanlara dönük tüm operasyonların durdurulması,
2-Tutuklanan Kürt siyasetçilerinin serbest bırakılması,
3-Abdullah Öcalan'ın sürece aktif olarak katılmasının önünün açılması ve yürütülen diyalogun müzakere düzeyine çıkarılması,
4-Sürecin ilerlemesi için Anayasa komisyonu ile Hakikatleri Araştırma Komisyonlarının kurulması,
5-Dünyanın hiçbir yerinde olmayan ve Kürt halk iradesinin parlementoya yansımasını engelleyen yüzde 10 seçim barajının kaldırılması."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol