AÇILIM YAPTINIZ 'KONUT'TA İSTERİZ

Dikili Roman Derneği Başkanı Sitem Kara, hükümetin başlattığı ''Roman Açılımı'' kapsamında Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) İzmir'in Dikili ilçesinde konut yapmak istediğini, belediyenin ise engel çıkarttığını öne sürdü.

22 Şubat 2011 Salı 16:51
AÇILIM YAPTINIZ 'KONUT'TA İSTERİZ

     İlçede yaşayan Roman vatandaşlar Ecevit Meydanı'nda toplanarak ''Dikili'de TOKİ'nin konut yapmasını istiyoruz'' sloganlarıyla Dikili Atatürk Meydanı'na yürüdü.
     Dikili Roman Derneği Başkanı Kara, meydanda yaptığı konuşmada, çocuklarının geleceği ve umutlarını yeşertmek için toplandıklarını bildirdi.
     Kara, şunları kaydetti:
     ''Evsizlik hepimizin ve yoksul vatandaşlarımızın kabusudur. Son zamanlarda sunulan Toplu Konut Projesinin ilçemizde tüm çalışmalarımıza rağmen bir türlü gerçekleşememesi halkımızı derinden yaralamıştır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde de barınma hakkının engellenemez bir insan hakkı olduğu açıkça belirtilmiştir.
     Ne yazık ki ilçemizde halkın refahı siyasi çekişmelere kurban edilmiştir. İlçemizde yapılması planlanan bu proje derneğimiz tarafından sadece Roman vatandaşlara değil, tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlara da talep edilmiştir. Dikili'de yaşayan tüm insanlar bir kültür mozaiği oluşturuyor, kardeşçe yaşıyor.''
     Dikili Kaymakamlığı'ndan kendisine bir evrak ulaştırıldığını belirten Kara, bu evrakın içeriğine göre, ilçede 160 ada 40 parselde bulunan 93 dönüm arazinin TOKİ için kendilerine verilebileceğinin yer aldığını söyledi.
    
     -ÖZGÜVEN'İN AÇIKLAMASI-
    
     Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Roman eyleminden sonra yaptığı yazılı açıklamada, konutun insan hakkı olduğunu, politik ve siyasi yönlere çekilmesine karşı olduklarını bildirdi.
     Özgüven, şunları ifade etti:
     ''Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Dikili'de bu zenginliğimiz 'Roman Açılımı' adı altında istismar edilmemelidir. Dikilimiz Türkiye'ye örnek bir ilçedir. Dikili bir barış kentidir. Romanların, Kürtlerin, Türklerin, göçmenlerin, hepsi bir arada barış içinde kavgasız yaşamayı becermiştir. İhtiyaç sahiplerinin önüne geçerek onların duygularını politikaya alet etmemek gerekir.
     Konut da insan hakkıdır. Evet, sağlık, ulaşım, su gibi konutta insan hakkıdır. Bunlar bizim vazgeçemediklerimizdir. Kimse bu konularda bizden önde olduğunu söyleyemez. Bizim daha önceleri bu konularda verdiğimiz deneyimlerimiz var. Tüm insanlarımızın barınma hakkı için bu hakkı savunan insanlarımızla birlikte sonuna kadar bu hakkı savunuruz. Herkes hakkı olanı almak için hakkını sonuna kadar özgürce savunmalıdır. Ancak konunun politik ve siyasi yönlere çekilmesine karşıyız.''





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol