YAKLAŞIK 75 MİLYON DOLARA SATILDILAR

Demirören-Karacan ortaklığı, Doğan Gazetecilik bünyesindeki Milliyet ve Vatan gazetelerini alma konusunda anlaştı. Anlaşma uyarınca Milliyet 47.96, Vatan 26 milyon dolara satılacak.

20 Nisan 2011 Çarşamba 18:05
YAKLAŞIK 75 MİLYON DOLARA SATILDILAR

Doğan Yayın Holding'in bir yılı aşkın süredir devam eden varlık satışında ilk somut gelişme yaşandı.

Doğan Yayın'dan yapılan açıklamada, Milliyet ve Vatan gazetelerinin Yıldırım Demirören-Ali Karacan ortaklığına satışı konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

Doğan Gazetecilik A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, ''Şirketimiz bünyesinde yayınlanmakta olan Milliyet Gazetesi'ne ait tüm marka ve isim hakları ile internet sitesi alan adlarının (www.milliyet.com.tr) KDV dahil 47 milyon 960 bin ABD Doları bedel üzerinden; şirketimizin 129 milyon TL sermayesinde yüzde 99,99 oranında pay sahibi olduğu ve bünyesinde Vatan Gazetesi'nin tüm marka ve isim hakları ile internet sitesi alan adlarını barındıran Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş'de sahip olduğumuz beheri 100 TL nominal değerli 1 milyon 289 bin 996 adet hisse senetlerinin tamamının 26 milyon ABD Doları bedel üzerinden, Demirören ve Karacan Grubu'nun ortak girişim şirketi DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'ye satışı konusunda, Şirketimiz ile DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş. arasında genel esaslarda mutabakat sağlanmıştır'' denildi.

Açıklamanın ardından Doğan Gazetecilik hisseleri yüzde 14'ün, Doğan Yayın Holding hisseleri ise yüzde 4'ün üzerinde yükseliş kaydetti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol