ORGANİK TEKSTİLİN GELECEĞİ PARLAK

Sağlıklı yaşam konusunda öne çıktıkça, organik ürünlere talep artıyor.

14 Nisan 2011 Perşembe 13:58
ORGANİK TEKSTİLİN GELECEĞİ PARLAK

Sağlıklı yaşam konusunda öne çıktıkça, organik ürünlere talep artıyor. İzmir'deki "Textile Exchange" organizasyonu kapsamında düzenlenen Organik Moda Fuarı ve Sürdürülebilir Tekstil Semineri'nde konuşan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, dünyada 2007 yılında 2 milyar dolar civarında olan organik tekstil ürünleri pazarının, 2010 sonunda 6,8 milyar dolara ulaşacağını kaydetti.
Swissotel Grand Efes'teki seminerde, Türk organik tekstil ve hazır giyim sanayisinin, dünya taleplerini karşılayabilecek yeterli tecrübe, teknik altyapı ve üretim kapasitesi olduğu belirtildi. Sektörde kalifiye işgücü de bulunduğuna işaret eden Kızılgüneşler, "Türkiye, 2008 yılında 30’dan fazla ülkeye 60 milyon doların üzerinde hazır giyim ve tekstil ürünleri ihraç etti. Bunun yüzde 67’si Avrupa Birliği ülkelerine oldu. En önemli ihraç pazarlarımız Almanya, İsveç, İngiltere, ABD ve Fransa." dedi. Textile Exchange kapsamında Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, Ege İhracatçı Birlikleri ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği ortak bir alım heyeti programı düzenlediklerini anlatan Emre Kızılgüneşler, ithalatçılarla Türk organik tekstil ve konfeksiyon ihracatçılarını biraraya getirerek, Türkiye’nin potansiyelini yerinde göstermek istediklerini söyledi. Programa Danimarka, İspanya, Almanya, Polonya, Belçika, Ürdün, Panama, İngiltere ve Hollanda’dan 22 ithalatçı firmanın katıldığını, Türk tarafından ise 36 organik tekstil ihracatçısı firmanın iştirak ederek ürünlerini sunacağını sözlerine ekledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise şehirde organik üretimin gelişmesinden kendisini sorumlu tuttuğu için seminere katıldığını belirtti. İzmir’in pamuk başta olmak üzere tarım üretiminde dünyanın en verimli ovalarına sahip şehirlerinden biri olduğunu vurgulaşan Başkan Kocaoğlu, "Yerel yönetimin başındaki kişi olarak, bu kentin kalkınmasından ve refah seviyesinin artmasından sorumluyum. Türkiye’nin en eski fuar organizasyonunu yapan bir kurumun başındaki isim olarak, fuarlar ve kongreler kenti yapma hedefine taşıma görevini üstlendim. EXPO 2015’te gelecek için 'Sağlık' temasını seçtiğimiz ve büyük ihtimalle EXPO 2020'ye de aynı temasıyla aday olacağımızı düşündüğüm için sağlıkta organik tekstilin çok önemli olduğuna inanıyorum. Çevre konusunda Türkiye’nin en büyük yatırımını yapan bir belediye olarak, sürdürülebilir çevreyi birinci sırada yol haritamıza aldık." şeklinde konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol