MEMUR MAAŞ ZAMLARI BELLİ OLDU

Memur maaşlarını belirleyen hakem kurulu 2012 ve 2013 için zamları açıkladı.

29 Mayıs 2012 Salı 17:22
MEMUR MAAŞ ZAMLARI BELLİ OLDU

 Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun memur maaşlarına yapılacak zammın 2012 yılı için yüzde 4 4, 2013 yılı için de yüzde 3 3 olmasına karar verdiği bildirildi.

Kurul'un devam eden toplantısında sendikaların hizmet kollarına ilişkin talepleriyle diğer mali talepler de değerlendirilecek.
 
KAMU-SEN KESK KATILMADI
Memur maaşları için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda. Memur-Sen'in katıldığı toplantıya Kamu-Sen ve KESK katılmadı.
Yaklaşık 4 milyon memur ve memur emeklisinin merakla beklediği zam oranlarını, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu belirleyecek. Kurulun son toplantısına Kamu-Sen ve KESK katılmama kararı aldı.
Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, hizmet kollarıyla ilgili hiçbir talebin kabul edilmediğini belirterek "Biz iki konfederasyon toplantıya katılmayacağız ancak Memur-Sen katılırsa kurul toplanır. Bu nedenle bütün konfederasyonların kurula katılmaması anlamlı olacaktır." dedi.
KESK Genel Başkanı Lami Özgen ise "Kurul toplanamassa son sözü siyasiler söyleyecek. Bakanlar Kurulu da siyasi sorumlulukla karar verecek." açıklamasını yaptı.
Memur-Sen ise kurul toplantısına katılıp katılmamayı bir toplantı ile değerlendirdi. Memur-Sen'in toplantısından kurula katılma kararı çıktı. Böylece Hakem Kurulu'nun toplanamamasının önündeki engel kalkmış oldu.
MEMUR-SEN'DEN AÇIKLAMA
 Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Genel Sekreteri Hacı Bayram Tonbul, "süreci tıkamamak" için toplantıya katılma kararı aldıklarını ifade etti.
 Tonbul, söyle konuştu:
 "Maksadımız üzümü yemek, bağcıyı dövmek değil. 5 gündür burada Hakem Kurulu Başkanı'nın seyirci koltuğundan inip, sahaya inip hakemlik yapmasını bekliyoruz. Bugün Hakem Kurulu Başkanı'nın sürekli topu dışarda çevirmesi, düdüğü eline almamasına tepki bu. 2 buçuk milyon memur, bin 900 emekli bizi bekliyor. Ciddi manada Hakem Kurulu'nda tartışmaya, müzakereye birşey açılmadı. İçeri giriyoruz süreci tıkamamak için. Tıkayan taraf biz olmamak için. Eğer aynı tutum devam ederse masadan kalkıp konfederasyona geri döneceğiz"

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol