KESTELLİ: İZMİR'E HAKSIZLIK EDİLİYOR

İzmir Ticaret Borsası (İZTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Kasım ayı itibarıyla ülke genelinde sigortalı işçi sayısının yüzde 10.5 artarken İzmir'de yüzde 9.5 arttığını belirterek, ''Bu kentin, Türkiye'nin bir adım arkasında yürümek zorunda bırakılması haksızlık'' dedi.

23 Şubat 2011 Çarşamba 10:30
KESTELLİ: İZMİR'E HAKSIZLIK EDİLİYOR

     İZTB meclis toplantısında konuşan Kestelli, genel seçimlere hızla yaklaşıldığını, bu dönemde siyaset üstü bir düşünceyle kentin yeni bir ivmeye ihtiyaç duyduğunu düşündüklerini söyledi.
     Bu düşünceleri AK Parti, CHP ve MHP'de yeni atanan il başkanlarına yaptıkları ziyaretlerde dile getirdiklerini ifade eden Kestelli, şöyle konuştu:
     ''İl başkanlarından EXPO 2020 adaylığı için kenetlenmeleri ve seçimlerde İzmir'den aday gösterilecek isimlerin bu kenti bilen, yaşayan ve katkı verecek isimlerden oluşması konularında hassasiyet istedik.
     Kasım itibarıyla son 1 yılda Türkiye genelinde sigortalı işçi sayısı yüzde 10.5 artarken İzmir'de yüzde 9.5 arttı. Bu kentin, Türkiye'nin bir adım arkasında yürümek zorunda bırakılması haksızlık diye düşünüyorum. Bunun için mecliste İzmir'i temsil edecek vekillere çok önemli bir sorumluluk düştüğünün altını çizmeliyim.''
    
     -İZTB'NİN 120. YILI-
    
     Kestelli, Türkiye'nin en eski borsası olan İZTB'nin 120'nci kuruluş yıl dönümü olduğunu, bu yıla özel bir dizi etkinlik tasarladıklarını ifade etti. 2010 yılında işlem hacminin yüzde 32 artışla 5.1 milyar liraya ulaştığını kaydeden Kestelli, dolar bazında büyümenin ise yüzde 14 olduğunu söyledi.
     İZTB'nin çabalarıyla kurulan VOB'un da 7'nci yaşına girdiğini ve kurulduğundan bu yana 143 kat büyüme başarısını gösterdiğini belirten Kestelli, VOB'un çiftçi ve girişimciye daha fazla fayda sağlayabilecek hale getirilmesi için çalıştıklarını belirtti.
     Bu amaçla lisanslı depoculuk şirketi oluşturduklarını ifda eden Kestelli, ''Türk çiftçisi, pamuğu, buğdayı daha tarladayken VOB'u kullanıp para kazanabildiği gün, mutluluğumuz tarifsiz olacaktır'' dedi.
     Eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu da meclise katılarak kentin tarihi ve borsanın önemiyle ilgili bir konuşma yaptı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol