File Market kimin. File Market BİM'e mi ait, Öğren

Son günlerde gündeme gelen BİM ile ilgili detaylar araştırılırken bir yandan da File Market kimin? sorusu aratılıyor. Peki, File Market kimin? File Market sahibi kim? File Market BİM'in mi?

02 Aralık 2022 Cuma 09:33
File Market kimin. File Market BİM'e mi ait, Öğren

File Market kimin? sorusu aratılanlar arasında yer alıyor. File Market hakkında merak edilenler var. Gündemde yer alan BİM konusunun üzerine vatandaşlar File Market BİM'in mi? sorusuna yanıt aradı. İşte merak edilenler...

FİLE MARKET KİMİN?

Türkiye'nin organize perakende sektöründe pazar payı en yüksek şirket olan BİM Birleşik Mağazalar AŞ, faaliyetlerine 1995 yılında 21 mağazayla başlamıştır.

BİM'in ana ilkesi, temel gıda ve tüketim malzemelerinin yüksek kalite ve en uygun fiyat ile tüketiciye ulaştırılmasıdır. Yüksek indirim (hard-discount) modelinin Türkiye'deki ilk temsilcisi olan BİM, portföyünde yaklaşık 850 ürün bulundururken aynı zamanda çok sayıda özel markalı ürünü de müşterilerine sunmayı hedeflemektedir.

BİM, mağaza sayısı ve cirosunu istikrarlı bir biçimde artırma politikasını 2021 yılında da sürdürmüştür. 2021 yılında yurt içinde üç yeni bölge merkezinin yanı sıra 1.081 (+37 FİLE) yeni mağaza açarak mağaza sayısında yıllık yüzde 12 oranında büyüme kaydeden BİM, 2021 yıl sonu itibariyle Türkiye'de 9.451 (FİLE ile 9.611) mağaza sayısına ulaşmıştır. Kalite anlayışından ve müşteri memnuniyeti önceliğinden vazgeçmeksizin etkin maliyet yönetimi politikasıyla gelişimine devam etmektedir.

BİM, Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında Fas ve Mısır'da da faaliyet göstermektedir. Fas'ta 2021 yılında 43 yeni mağaza açarak toplam 578 mağazaya ulaşmıştır. İkinci yurt dışı operasyonu olan Mısır'da ise 2021 yılı sonunda 300 mağaza bulunmaktadır. 2021 yılı sonu itibariyle Türkiye'nin yanı sıra Fas ve Mısır'dakilerle birlikte toplam 10.489 mağaza bulunmaktadır.

BİM, sadece ciro büyüklüğü açısından değil, aynı zamanda 2021 yıl sonu itibariyle 3.723'ü ofis, 6.437'si depo ve 60.037'si mağazalarda olmak üzere konsolide bazda toplam 70.197 kişiye istihdam sağlayarak öne çıkmaktadır.

BİM, başta müşteri ve tedarikçileri olmak üzere tüm paydaşlarıyla kurduğu güvene dayalı ilişkiler ve çalışanlarının kusursuz hizmet anlayışıyla faaliyetlerine devam etmektedir.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol