SURİYE TOPLANTISINDA TÜRKİYE YOK!

Brüksel'de yarın yapılması beklenen ve Suriye'nin konuşulacağı AB Dışişleri Bakanları toplantısına Türkiye davet edilmedi.

30 Kasım 2011 Çarşamba 18:19
SURİYE TOPLANTISINDA TÜRKİYE YOK!
 Brüksel'de yarın yapılması beklenen ve Suriye'nin konuşulacağı Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısına Türkiye'nin katılıp katılmayacağı merak konusuydu.


Ancak, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesiminin Türkiye'nin katılımını veto ettiği öğrenildi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türkiye o bölgede Avrupasız da etkili" dedi; Birliğin akıl tutulması yaşadığını söyledi.

Brüksel'de yarın yapılacak ve Suriye ile İran'ın konuşulacağı Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısına, Türkiye davet edilmedi.

Fransa'nın "Türkiye toplantıda olmalı" önerisini Yunanistan ile Güney Kıbrıs Rum yönetiminin veto ettiği öğrenildi.

Brüksel'de konuşan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, bu tavrı "akıl tutulması" olarak nitelendirdi.

Bağış, "Eger AB içerisindeki bazı ülkeler Suriye ile Türkiye'siz etkin bir ilişki kurabileceklerine inanıyorlarsa akıl tutulmasının başka göstergesi olur. Türkiye, Suriye konusunda barıştan yana, insan hayatının korunmasından yana, özgürlüklerden yana, çok açık net tutum almıştır. Sayın Başbakanımız Suriye halkının acılarını dindirmek için orada gerekli talimatları vermiştir." dedi.

Avrupa Birliği Bakanı'na göre "Türkiye o bölgede Avrupa'sız da etkili".... 

Bağış, "Avrupa'da bir takım ülkeler kendi kendilerine toplantı yapabilirler, Türkiye buna davet edilir ya da edilmez çok da önemli değil. Türkiye'nin Avrupa'sız  da o bölgede ne kadar etkin olduğu ortada.." dedi.

Egemen Bağış, Brüksel'de alıncak kararlara Türkiye'nin tavrının "bekle ve gör" olacağını belirtti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol