PENTAGON 'HÜRMÜZ' HAZIRLIĞINA BAŞLADI

ABD Başkanı Barack Obama bir yandan İran'a saldırmaması için İsrail'i iknaya çalışırken, diğer taraftan Hürmüz Boğazı'ndaki askeri varlığını iki katına çıkardı. Pentagon bölgedeki...

19 Mart 2012 Pazartesi 13:12
PENTAGON 'HÜRMÜZ' HAZIRLIĞINA BAŞLADI

 İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vuracağını her fırsatta dile getirmesi Hürmüz Boğazı'nda tansiyonu yükseltmeye devam ediyor.

İran ise, böyle bir saldırı durumunda Hürmüz Körfezi'ni kapatacağını ve petrol tankerlerine izin vermeyeceğini söylüyor. Dünya petrolünün beşte birinin geçiş yaptığı Hürmüz Boğazı'nın kapanmaması için ABD bölgede büyük bir hazırlık başlattı. ABD'nin Basra Körfezi'ndeki askeri varlığını arttırdığını Amerikan Donanma Komutanı Oramiral Jonathan Greenert, Senato'da yaptığı bir konuşmada bizzat kendisi açıkladı. Oramiral Greenert'ın açıklamasına göre ABD, Basra Körfezi'ndeki donanmasını şu askeri araç ve gereçlerle takviye etti:
Hürmüz Boğazı'ndaki mayın arama botu 4'ten 8'e yükseltildi. Hürmüz'ün olası blokajında mayın arama botları kritik bir görev üstleniyor. Aynı zamanda mayın aramada kullanılabilen 4 adet MH-53 helikopteri Bahreyn'deki ABD askeri üssünden 5. Filo'nun merkezine sevk edildi. Çok sayıda insansız denizaltı botu da Hürmüz Körfezi'nde aktif görev yapacak. Hürmüz Körfezi'nde devriye gezen ABD denizaltıları da yeni nesil torpedolarla silahlandırıldı.
Ayrıca bölgede bulunan savaş gemileri ve uçak gemisi daha hassas sensörler ve füzelerle takviye edildi. Yine Hürmüz Körfezi'nde görev yapan hızlı botların sayısı da 5'ten 10'a çıkarıldı. ABD'nin başkenti Washington'da aynı zamanda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Amerikan Donanma Komutanı Oramiral Jonathan Greenert, İran'ın donanma gücünün asla küçümsenmemesi gerektiğini söyledi.
İRAN DONANMASI ABD'NİN GÖZÜNÜ KORKUTTU
İran'ın Hürmüz Körfezi'nde güçlü bir donanması olduğu biliniyor. Hürmüz'de anti-gemi füzeleriyle silahlandırılmış çok sayıda İran hızlı botu bulunuyor. Ayrıca İran'ait Rus yapımı üç denizaltı da bölgede sürekli devriye geziyor. Bunun dışında karada konuşlandırılmış birçok anti-gemi füzesi de Hürmüz Körfezi'ne yönlendirilmiş durumda.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol