LADİN'İN KANI YERDE KALMAYACAK!

Usame bin Ladin hakkında ortaya atılan komplo teorilerini bitiren açıklama El Kaide'den geldi

06 Mayıs 2011 Cuma 17:08
LADİN'İN KANI YERDE KALMAYACAK!


İzleme servisi SITE, "EL Kaide'in cihatçı forumlarında yer alan 6 mayıs 20111 tarihli açıklamada, liderleri Usame Bin Ladin'in öldüğünün doğrulandığını" bildirdi.

ABD yönetimi, Amerikan askerlerinin Pakistan'da düzenlediği operasyonda Bin Ladin'in öldürülerek cesedinin denize atıldığını duyurmuştu.

OBAMA OPERASYONA KATILAN ASKERLERİ KABUL EDECEK

ABD Başkanı Barack Obama, Usame bin Ladin'in öldürüldüğü operasyona katılan bazı askerlerle görüşecek.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Amerikalı yetkili, Amerikan Başkanının operasyona katılan özel kuvvet mensuplarından bazılarıyla Kentucky eyaletindeki Fort Campbell askeri üssünde yapacağı görüşmede, kendilerine özel olarak teşekkür etme imkanı bulacağını söyledi.

Aynı yetkili, Obama'nın, El Kaide liderinin on yıldır takibine son veren pazar günkü operasyonun başarısından dolayı kişisel olarak teşekkür etmek için Pentagon'un özel operasyonlar sorumlusu Amiral William McRaven'ı önceki gün kabul ettiğini belirtti.

Amerikan medyasına göre, operasyonu yürüten komandolar, deniz piyadelerine bağlı şimdiye kadar gizli operasyonları hiç teyit edilmeyen Seals adlı özel kuvvetlerin "Team 6" mensuplarından oluşuyor.

ANGLİKAN KİLİSESİ ABD'Yİ ELEŞTİRDİ

Anglikan Kilisesi Canterbury Başpiskoposu Rowan Williams, El Kaide terör örgütünün lideri Usame bin Ladin'in silahsız olduğu anlaşıldığı halde öldürülmesini eleştirdi.

Williams, dün düzenlenen basın toplantısında, Bin Ladin'in öldürülmesiyle ilgili bir soru üzerine, "Silahsız bir adamın öldürülmesinin her zaman rahatsız edici bir duygu bırakacağını düşünüyorum. Adalet yerini bulmuş gibi gözükmüyor" diye konuştu.

Olaya ilişkin çok fazla detay bilmediğini ifade eden Williams "Bir savaş suçlusuyla karşılaştığınızda, adaletin yerini bulması önemlidir" dedi.

Başpiskopos Williams'ın sözleri bugünkü İngiliz gazetelerinde geniş yer aldı.

Daily Telegraph gazetesi manşetinden verdiği haberde, Williams'ın, operasyon gecesi neler olduğuyla ilgili Beyaz Saray'ın yaptığı "çelişkili" açıklamaların operasyonu anlamaya yardımcı olmadığını düşündüğünü bildirdi.

Başpiskoposun bu açıklamalarının çeşitli çevreler tarafından eleştirildiğini kaydeden Daily Telegraph, Anglikan kilisesinin ruhani liderinin "gerçek dünyada yaşamıyormuş" gibi hareket etmekle suçlandığını belirtti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol