LADİN'İ BİR TEK SİNYAL ELE VERMİŞ!

Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA)'in, özel timler tarafından düzenlenen baskın ile öldürülen El Kaide lideri Üsame bin Ladin’inin izini, bir telefon konuşmasındaki küçük ayrıntı ile tespit ettiği ortaya çıktı.

07 Mayıs 2011 Cumartesi 11:24
LADİN'İ BİR TEK SİNYAL ELE VERMİŞ!

 Ladin’in, geçtiğimiz yıl en önemli kuryesi Ebu Ahmed El Kuveyti’nin eski bir dostu ile yaptığı telefon konuşmasında yakayı ele verdiği belirtildi.
CIA dinlemesine takılan telefon konuşmasında, Kuveyti'nin dostunun anlaması için verdiği ufak bir sinyal, geçtiğimiz pazartesi erken saatlerde yapılan baskına giden kapıyı araladı. Washington Post gazetesinde çıkan habere göre, eski dostu telefonda Kuveyti’ye, ‘‘Neredeydin? Seni özledik. Neler olup bitiyor hayatında? Ve ne yapıyorsun şimdi?’’ diye sordu. Kuveyti, bu sorulara ‘‘Geri döndüm, birlikte olduğum insanların yanından’’ diye cevap verdi. Kuveyti, daha sonra kısa süreliğine konuşmasına ara verdi. Konuşma arasındaki bu suskunluğun anlamını telefonun karşısındaki dostu çok iyi biliyordu. Konuşmaya birden ara vermek, ‘‘bin Ladin’’ ile ilgili bir durumu ifade ediyordu. Kuveyti’nin eski dostu daha sonra, ‘‘Allah sizleri korusun’’ diye iyi dileklerde bulundu. Kuveyti, ‘‘Geri döndüm birlikte olduğum insanların arasından’’ derken, bin Ladin’in yanından geldiğini üstü kapalı olarak ifade ediyordu. Bunu anlayan CIA ajanları, Kuveyti’yi takibe aldı. Washington Post gazetesine açıklama yapan CIA’nın üst düzey bir yetkilisi, ‘‘Bu konuşma bin Ladin’in avlanmasının başlangıç noktası oldu’’ dedi.
Gazete, Kuveyti’nin CIA tarafından 4 yıl önce özel kurye olduğunu belirlediğini yazarken, bu kişiyi bir başka kuryenin cep telefonunu arkadaşına verirken kendisini ele verdiğini iddia etti.
Ladin’in kaldığı yerde internet, cep ya da ev telefonu kullanılmıyordu. Bu nedenle Kuveyti, birilerini arayacağı zaman bin Ladin’in kaldığı yerden 90 dakikalık uzakta bir mesafeye gidiyor. Bataryasız olan telefonlara yeterince uzağa gidildikten sonra batarya takılarak arama yapılıyor. Konuşma yapıldıktan sonra tekrar bataryası çıkarılan telefon işlemez hale getiriliyor ve bin Ladin’in kaldığı yere acele edilmeden geri dönülüyor.
CIA'in Kuveyti’ye kendi aralarında taktıkları isim ise, ‘At başı’ (teh pacer). CIA, Kuveyti’nin telefon konuşmalarını yakalamasına yakalamış ancak hiçbir zaman bu kişinin eşkalini belirleyememiş.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol