İKİ KADIN BİRBİRİNE GİRDİ, ABD KARIŞTI

İki kadının diğerini öldüresiye dövdüğü video ABD'de ırkçılık kavgasına dönüştü.

23 Nisan 2011 Cumartesi 20:07
İKİ KADIN BİRBİRİNE GİRDİ, ABD KARIŞTI

Baltimore'daki McDonald's şubesinde iki genç kadının başka bir kadını öldüresiye dövmesi ABD'de gündemin ilk sırasına oturdu.

İnternette hızla yayınlan video ırkçılık tartışmasına yol açtı.

Restoran müşterilerinin ve çalışanlarının uzak durduğu kavgayı, çalışanlardan birinin videoya aldığı sanılıyor. ABD'nin önde gelen bağımsız sitelerinden The Smoking Gun videoyu çeken kişinin McDonald’s çalışanı olduğunu yazdı.


 

DÖVÜLEN KADIN HASTANELİK OLDU

Dakikalarca yerde sürüklenen, tekmelenen kadın, kaydın sonlarına doğru yerde sinir krizi geçiriyor. NTVMSNBC'nin içeriğindeki aşırı şiddet nedeniyle yayınlamadığı videonun en korkunç bölümleri ise öldüresiye dövülen kadının yolunan saçlarının görüldüğü sahneler.



Saldırının ardından travma geçiren kurbanın Franklin Square Hospital'da tedavi gördüğü açıklandı.

YOUTUBE BİLE YAYINDAN KALDIRDI

Videonun internette kısa bir sürede yayılmasının ardından ünlü video paylaşım siteleri Liveleak ve Youtube'dan kaldırıldı. Her iki site de video kaydının etik kurallarını ihlal ettiği duyurusu yaptı.

DÖVENLER SİYAH KURBAN BEYAZ

Videonun bir diğer kaldırılma nedeni ise ülkede başlattığı ırkçılık tartışması. Çünkü dayak yiyen kadın beyaz, ancak onu öldüresiye dövenler iki siyahi genç.

İNTERNETTE HARARETLİ TARTIŞMA

Videoyu seyreden binlerce kişi, ırk ayrımcılığı yapan yorumlar dile getirdi. Bu yorumlar siyahiler ile beyazlar arasında polemiğe neden oldu. Sosyal Medya ve haber sitelerinin yorum bölümlerinde onbinlerce kişi olay hakkında hararetli bir tartışmaya girişti.

IRKÇILIK SORUŞTURMASI

Polis, 18 Nisan'da yerel saatle 20.00 sularında meydana gelen olayın biri 14 diğeri 18 yaşındaki şüphelilerini tespit etti. Hakklarında dava açılan 14 yaşındaki şüpheli çocuk, diğeri ise yetişkin olarak yargılanacak.

Eyalet Başsavcılığı, saldırının ardında ırkçılık olup olmadığı konusunu da araştırıyor. Eğer bu yönde delillere ulaşılırsa, saldırganlar yeni suçlamalarla karşı karşıya kalacak.

HALK MCDONALD'S'A TEPKİLİ

Bölge halkı ise McDonald's'a tepkili. Kavgaya müdahale etmemelerinin yanı sıra videonun bir çalışan tarafından çekilmesi ve sonra internette paylaşılması tepkilerin artmasına neden oldu.

McDonald's ABD yönetimi ise olayın üzerine şu açıklamayı yaptı:

"Bu olay kabul edilemez, endişe verici ve moral bozucudur. McDonald's, tüm ziyaretçiler için emniyetli ve huzurlu bir ortam yaratmak için uğraş vermiştir. Bizim için restoranlarımızda müşterilerin ve çalışanların emniyetinden daha önemli bir şey yoktur. Bu konunun araştırılması için sözkonusu bayii ve yerel yetkililerle çalışıyoruz. Doğru olanın yapılması için elimizden gelen herşeyi yapmaktayız."





Son Güncelleme: 06.10.2021 14:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol