HEPİMİZ ERMENİ'YİZ DİYENLERE KAPAK OLSUN!

Birinci Dünya Savaşı’ndaki Ermeni olaylarının yıldönümünde Erivan’da radikal gruplar yine Türkiye’ye kin kustu. Bayrağımızı yakan Ermeniler, Türkiye'de 'Hepimiz Ermeniyiz' diye sokaklara dökülen kitlelere yanıt verir nitelikteydi!

25 Nisan 2012 Çarşamba 11:16
HEPİMİZ ERMENİ'YİZ DİYENLERE KAPAK OLSUN!

 Her yıl geleneksel olarak 23 Nisan gecesi düzenlenen gösterilerde aşırı sağcı Taşnak Partisi taraftarı gençler üzerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun resimleri olan posterleri ve Türk bayraklarını yaktı. Gösteri sırasında sloganlar atıp, marşlar söyleyen topluluk, Türkiye konusunda uzlaşmaya karşı olduklarını söyledi ve Ermeni “soykırımı”nın tanınması gerektiğini söyledi.

Protestolar sırasında, güvenlik güçlerinin hiçbir önlem almaması da dikkat çekti. ABD’de de “soykırım” gösterileri düzenlendi. Ülkede yaşayan bir grup Ermeni, 1915 olaylarının yıldönümü kabul ettikleri 24 Nisan dolayısıyla Beyaz Saray önünde toplanarak gösteri yaptı. Grubun ellerindeki Atatürk’e hakaret içeren pankartlar dikkat çekti. Ağızlarını, Özgürlük Heykeli’nin ağzına Türk bayrağının sarılı olduğu kampanyalarına atfen, kırmızı bantla kapatan ve bu resmin olduğu tişörtler giyen Ermeniler, açıklamalarında, “Türkiye’nin geçmiştekine benzer ‘soykırım’ politikalarını halen sürdürdüğünü ve Kürt nüfusa karşı askeri güç kullandığını” ileri sürdü.
Ermeniler, “Türkiye’nin kültürel mirasa zarar vermeye devam ettiği” iddiasında da bulundu. , Ermenilerin 24 Nisan eylemleri için Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği önündeki kaldırımı kullanmasını engellemek isteyen Türkler, pankartlarla binanın önündeki kaldırımda nöbet tuttu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol