'AVRUPA, TÜRKİYE'YE HAÇLI SEFERİ YAPACAK'

İddianın sahibi bakın kim?

30 Ocak 2012 Pazartesi 15:57
'AVRUPA, TÜRKİYE'YE HAÇLI SEFERİ YAPACAK'

 Cezayir Gazeteciler Birliği Eski Başkanı ve Le Soir D'Algerie gazetesinin Avrupa temsilcisi Aziouz Mokhtar, Fransa’da benimsenen “inkar” yasasının ırkçılık ve yabancı düşmanlığını körüklediğini vurgularken, "Avrupa’da birileri Türkiye’ye karşı haçlı seferi hazırlığı içinde” diye konuştu.

Cezayir’in AB’deki en önemli gazetecilerinden birisi olan Cezayir Gazeteciler Birliği eski başkanı ve Le Soir D'Algerie gazetesinin Avrupa temsilcisi Aziouz Mokhtari, Fransız Senatosu’nca onaylanan “soykırımların inkarını” cezalandıran yasanın, ırkçılık ve yabancı düşmanlığını körüklediğini vurgularken, Avrupa’da birilerinin Türkiye’ye karşı haçlı seferi hazırlığı içinde olduğunu da söyledi.
Mokhtari, ABHaber’e yaptığı açıklamalarda “ inkar” yasasının, küresel düzeyde Müslüman-Hıristiyan çatışmasını hayata geçirmeyi hedefleyen global politikanın bir parçası olduğunu, Türk Ermeni diyaloguna büyük bir darbe indirdiğini ifade etti.
Avrupa’da Türkiye karşıtlığı ve Türklere karşı bir haçlı seferi anlayışının sistemli bir şekilde yerleştirilmeye çalışıldığını belirten Mokhtari, “Avrupa’da birileri Türkiye’ye karşı haçlı seferi hazırlığı içinde. Bu iş içinde Avrupa aşırı sağı kullanılıyor. Fransız ve Alman muhafazakar partileri başta olmak üzere, bazı AB üyesi ülkelerdeki muhafazakar partileri de aşırı sağın Türkiye politikalarını destekleyici yönde hareket ediyorlar” sözlerini kullandı. 
Aziouz Mokhtari, Fransa’daki “Ermeni soykırımı” iddialarının dünya düzeyde hayata geçirilmeye çalışılan siyasetin bir parçası olduğunu belirterek, “Bence Fransa senatosu tuzağa düştü. Yarın Cezayirliler Fransa’dan bunu isterse ne olacak? Bu iş tarihçilerin işi. Bu konu Fransa’nın yetkisinde değil. Ermenilere soykırım iddiaları Fransa’yı ilgilendiren bir konu değil. Her şeyden önce bu olay, Fransız toprağında olmamış” şeklinde konuştu.
Bu sorunun, Ermenistan ile Türkiye arasında ele alınmasına yardımcı olunması gerektiğini savunan Mokhtari, “Bu konu ayrıca, BM’ye taşınsın. Diğer soykırım iddiaları da BM’de ele alınsın. Fransa’ya yönelik Cezayir, Ruanda, Bosna gibi diğer birçok soykırım ithamları da BM’de görüşülsün” dedi.
Cezayirli gazeteci ayrıca, “Fransa senatosunda kabul edilen tasarının arkasındaki diğer bir önemli faktör ise tasarının felsefesinde yabancı düşmanlığı ve ırkçılık olması. Bu yasa ırkçılık ve yabancı düşmanlığını körükleyici unsurlar taşıyor” diye konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol