yuzdeyuzhaber

GRİPLE SAVAŞAN 5 BESİN...

SAĞLIK

Gökyüzü grileşti. Kış geliyor... Ama hastalanmaktan korkmayın. Bu besinler kış hastalıklarına karşı sizi koruyacak.

 1-Sarımsak: Sarımsağın, antibakteriyel ve mantar önleyici olduğu ve virüsleri etkisiz hale getirdiği kanıtlandı. Biber, acı hardal ve turp gibi diğer baharatlı gıdalarla birleştirdiğinizde mukus üzerinde savaşır.
2-Shiitake mantarı: Şitake mantarı, grip virüsüne karşı bağışıklı artıran AHCC (Aktif Hektoz İlişkili Bileşik) içerir. Etli bir yapısı olan bu mantarı lezzetli bir sosla, çorbayla ve kızartmalarla tüketebilirsiniz.

3- Somon, Sardalya ve uskumru: Doğal ortamından tutulan bu balıklar mükemmel bir D Vitamini ve omega-3 yağı kaynağıdır.Bu yağlı balıklar bakteri ve virüslere karşı sizi korurlar. Limon suyu ile deneyin!

4-Tatlı patates: Tatlı patates zengin bir A vitaminini dönüştüren, solunum sistemindeki enfeksiyonlarla savaşan beta karoten, açısından zengindir. Kabuğu ile fırınlandığında çok güzel bir tadı vardır.

5-Greyfurt: 1 orta boy greyfurtta 48 mg C vitamini vardır. Bu acı meyve kış hastalıklarına karşı güçlü bir antioksidandır. Düşük şekerli, yüksek lifli bir kahvaltı seçeneğidir.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.