yuzdeyuzhaber

BU İDDİA CHP'Yİ KARIŞTIRIR...

POLİTİKA

1 Kasım seçimleri yaklaşırken, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, Deniz Baykal ve Muharrem İnce'yi yeniden aday göstermeyeceği ileri sürüldü.

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1 Kasım seçimlerinde Deniz Baykal ve Muharrem İnce'yi aday göstermeyeceği iddia edildi.
Yeni Şafak gazetesinde yer alan haber şöyle: 

Yüksek Seçim Kurulu'na başvurarak 1 Kasım genel seçimleri için adaylarını ön seçim yapmadan belirlemesi yönünde karar çıkarttıran CHP'de fırtınalı günler kapıda.

KILIÇDAROĞLU RAHATSIZ
 
YSK'nın kararıyla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini güçlendirmesi partideki muhalifleri rahatsız etti. Kulislerde şimdiden Kılıçdaroğlu'nun 7 Haziran'da seçilen bazı isimleri liste dışı bırakacağı konuşulmaya başlandı. İddialara göre bu isimlerden en dikkat çekici olanı CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal. Hakkındaki kaset iddialarının ardından genel başkanlığı Kılıçdaroğlu'na devreden Baykal'dan genel başkan gibi hareket etmesi nedeniyle rahatsızlık olduğu öğrenildi.

ARALARI BOZULDU
 
Baykal'ın, 7 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi partide eleştirilere neden oldu. Bu görüşmeden rahatsız olduğunu gizlemeyen Kılıçdaroğlu ile Baykal'ın araları bu süreçte bozuldu. 7 Haziran öncesi Antalya'da ön seçime giren Baykal ancak ikinci olabilmişti. Bu seçimlerde ön seçim yapmadan milletvekili adaylarını belirleyecek olan partide, Baykal'ın listede yer almayacağı konuşuluyor.
 
'İNCE' AYAR
 
Kılıçdaroğlu'ndan çizik yiyecek bir diğer ismin Muharrem İnce olduğu öğrenildi. 2014'te yapılan olağanüstü kurultay'da genel başkanlık yarışında Kılıçdaroğlu'na rakip olan İnce, parti hakkında yaptığı muhalif açıklamalarla dikkati çekiyor. Geçen seçimde merkez yoklaması ile Yalova'dan 1. sıradan aday olan İnce, 7 Haziran seçimlerinden sonra partisinin başarısız olduğunu dile getirmişti. Kılıçdaroğlu ile her fırsatta çatışan İnce'nin 1 Kasım seçimlerinde milletvekili aday listesinde yer almayacağı dile getiriliyor.
 
RİSKLİ BÖLGELERE ÖZEL ÖNEM
 
1 Kasım seçimleri için partide hazırlıklar son hızıyla sürüyor. Genel Başkan Yardımcıları 7 Haziran'daki milletvekili listelerini tek tek gözden geçiriyor. Milletvekili sayısı düşen iller bu seçimde ön plana çıkacak. Vekil sayısının düştüğü ve vekil çıkarılamayan iller yeniden gözden geçirilerek aday sıralaması değiştirilecek. Bunun dışındaki illerde listelerin büyük oranda belirlendiği belirtildi. CHP yetkilileri, adayların perşembe günü yapılacak PM toplantısında kesinleşeceğini belirtti. 
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (24)

Gldn 9 Yıl Önce

Muharrem ince siz olmaz Sn Kılıçdaroğlu :(((

Seyitmehmet oğlu Zeynel. 9 Yıl Önce

Deniz bey yorgun savaşçı.Hem hafızasıda yorgun.Gösterilmese iyi olur.genç dinamik insanlara ihtiyac var.Bu partiyi Deniz Baykal perişan etti.

Rasim Çetin 9 Yıl Önce

Tayyip perişandı. Koşa koşa gitti onun davetine. Chp o an zarar gördū. Demek ki, en zayıf halka kimmiş?

Antalya li 9 Yıl Önce

Deniz Bayka a Kötülük edilmiş olmaz.Kendini yasinin geregi Gn.Başkan sanmasi normal.Antalya da olursa Düğün,nisan,cenaze de Marka isme ihtiyac var Ayrica Yuzme ve Ailesine biraz zaman.ayirir.Biz hemserimizi bu aktivitelerden mahrum bikarmayiz.Belki Cumhura Danismanlik bile yapmasi muhtemeldir.

Es-Es 9 Yıl Önce

deniz Baykal'a evet gitsin artık onların kafaları hep protokolda.ama ince başka KAZIM KURT daha başka

Mustafa Karakuzey 9 Yıl Önce

CHP İhanet Partisi degildir; geri Zekalıların oyunu bu, kokusu çok çabuk çıkacaktır. Ne mutlu ki, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kurduğu CHP, dün olduğu gibi, bu günde Atatürk ilke ve ınkilapları doğrultusunda ülkeye ışık tutmaktadır.

Sıtkı bayındır 9 Yıl Önce

ince yi listeye koymasanız önce Yalova'ya sonradan en az on Onbeş vekil kaybedersiniz sonradan kılıçdsroğlunun liderliği sorgulanır

Tulay Soner Ergonul 9 Yıl Önce

Ataturk ilke ve inkilaplarina bagli insanlari aramizda gormek istiyoruz.Muharrem inceyi Umut Oran ve Fevzibey Pamuk oglu Kaba sakali mecliste gormek istiyoruz guclu bir kadro kurun ve artik yeter diyoruz

Dr. Ali Kiriş 9 Yıl Önce

Bu işgalcilerden her şey beklenir. Daha önceki seçimlerde de Türk ve Atatürk düşmanlarını mv ve yönetici yaptıkları gibi.

Şerif Yılmaz 9 Yıl Önce

Kılıçdaroğlu Muharrem İnce gibi bir değeri harcamamalıdır. Baykal'a ise teşekkür edip fahri başkanlık ile onurlandırılmalıdır. Sosyal adalet anlayışı böyle olmalı yoksa darmadağın oluruz

Dr.Saim Ülgüdür 9 Yıl Önce

Sn.Baykal'ın aday gösterilse bile teşekkür edip çekilmesi çok şık olur.Ancak Muharrem İnce'nin oldu bittiye getirilip aday gösterilmemesi kanımca CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na zarar verir.Ben İncenin muhalif de olsa kalmasından yanayım.

Muhittin ertuğrul 9 Yıl Önce

Tunceli'de 0 çeken CHP ye önerim; sayın Kılıdaroğlu Tunceliden aday olsun. Sayın İnce'ye dokunursa kendisinin siyasi sonu olur.

Celil turan 9 Yıl Önce

Sn.ince yoksa bende yokum 66 yaşındayım doğma büyüme chp liyim edirne.

celal. çubuk 9 Yıl Önce

Parti ici muhalifete bile katlanamayayn bur. Ana muhalifet. Nasil. Iktidar olurki. Ancak. Dar. Olur. Haele muharem ince. Olmazsa. 800. Km yol. Gidiyom. Oy kullanmiya. Ince Yoksa. Gitmemde. Akp. Den chp. Farki kalmazki

Nuran 9 Yıl Önce

Deniz Baykalı göstermemesi uygundur, yararından çok zararı dokundu ama Muharrem İnce için aynı şey söylenemez, Muharrem İncesiz CHP olamaz

koç 9 Yıl Önce

bence bunlar doğru değildir. chp yi karıştırmak isteyen trollerin uydurmasıdır.

Mehmet alkan 9 Yıl Önce

Ben bu partinin istanbulda bir mahalle başkanıyım.ve aynı zamanda Çınarcık ta evim var orayada çon sık gider gelirim.örgütün içindeyim bir gsmze ilgezdiyi.çizersiniz.Baykalı çizersiniz.anlarımda inceye dokunmak muhalşf bile olsa dokunmak ne kılıçtaroğlu gibi demokrasiye inanmış genel başkana yakışır.nede CHP ye katkı sağlar.ince CHP nin bir rengidir ve öyle kalmalıdır

Dırban 9 Yıl Önce

Tuncelide aday olmasi yürek ister...don gömlek ortada kalir...sıpaya döner

fatih karasu 9 Yıl Önce

Baykal göreve doğu kökenliler tasfiye edilmeli barajın altında kalmayı özledik cünkü

Ahmet cömert 9 Yıl Önce

Say'ın Kılıçdaroğlu Süheyl BATUMU yedin ama Muharrem İNCEyi aday göstermezsen al CHP ni koluna biz gideriz yolumuza.bir ricam var CHP siyasi işleri Başkan'ından biraz öze Dönelim mesela seçim Türküsü Selda bağcan ın (ÇOCUKLARI VURMAYIN EFENDILER) türküsünü nün bu seçimde Anlamlı olacağını düşünüyorum.

Yazan gazeteye bakar mısınız 9 Yıl Önce

neden oyuna geliyorsunuz? Yalandan beslenen yalaka basına bakmayın

mehmet. yıldız 9 Yıl Önce

Muharem ince ankara eskisehir antalya hattının batısında ceketini assa o cekete kılıçdaroğlu nin kendisinden iki misli oy çıkar.

H. KILIÇOĞLU 9 Yıl Önce

Herkesin milletvekili olması mı gerekiyor

Leyla çalışkan 9 Yıl Önce

deniz Baykal olmasa da olur ama böyle Saçmalıklara inanmayın.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.