yuzdeyuzhaber

RUSYA'DA KARAR VERİLDİ...

GÜNDEM

Habertürk Gazetesi Yazarı Murat Bardakçı, Rusya'da yaşanan bir tartışmayı gündeme taşıdı.

Habertürk gazetesi yazarı Murat Bardakçı, Rusya televizyonunda yaşanan Türkiye tartışmasını bugün köşesine taşıdı. Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın önceki gece yemeğe geldiğini ve çay içerken, Rusya'nın Planeta televizyonunu izlediklerini anlatan Bardakçı, Ortaylı'nın yayını izledikçe çehresinin değiştiğini, çok sinirlendiğini yazdı.
"Konuşmaları dinledikçe İlber’in çehresi değişti, suratı asıldıkça asıldı, hiddetlendikçe hiddetlendi, sanki programa katılanlardan biri imişcesine ekranda haykıranlara karşı bu defa o avaz avaz bağırmaya başladı... İlber’i eşimle beraber güç belâ sakinleştirdik, “Yahu, bağırmayı bırak da ne dediklerini söyle” diye rica-minnet yalvardık" diye yazan Bardakçı, Rusça'ya anadili kadar hakim olan Ortaylı'nın, Türkiye hakkında yapılan tartışmanın, "Türkiye'nin neresi bombalanmalı" sorusu üzerine gerçekleştiğini aktardığını yazdı.

Bardakçı'nın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"...

Herifler o anda meğerse Türkiye’nin neresinin bombalanması gerektiğini tartışıyorlarmış! Programın katılımcılarından bir kısmı Suriye sınırındaki birliklerimizin yokedilmesi gerektiğini söylerlerken diğerleri “Olmaaaaz! Batı tarafını, sanayi tesislerini kullanamayacakları hâle getirelim” diyorlarmış ve çıkan kavganın sebebi Türkiye’nin hangi tarafının dümdüz edilmesi gerektiği konusunda bir türlü anlaşamamaları imiş!

Rus roketlerinin hedefi konusunda fikir birliğine varamadılar ama mutlaka bir bombardıman yapılması konusunda anlaştılar ve yaygara kesildi.


Bardakçı'nın yazısının tamamı için lütfen tıklayın:

//www.haberturk.com/yazarlar/murat-bardakci/1163441-rus-tvsi-yuzunden-icine-edilen-bir-gece
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (10)

Suat kayaalp 8 Yıl Önce

Eyer Rusya vurması adam deyiler Türkiye bunu zaten hak itmis

Beyaz kurt 8 Yıl Önce

Suat kayaalp ananin amina vuracam senin o.c

Furkan 8 Yıl Önce

Zor streji o kadar kolaymı nato karşısına alır evet ilk zaman büyük hasar alırız ama sonucu Rusya nın bölünmesi demek olur

Hacı şahın 8 Yıl Önce

Ulkemıze çok yazık olacak

Mete 8 Yıl Önce

Şaka gibi

yunus 8 Yıl Önce

sarayı bombalasınlar arkadaş

Şerafettin yılmaz 8 Yıl Önce

Rusyada bizi bombalayacak silah var ama ekonomik güç yok. Bizim zararımiz olur. Sonucunda rusya batar. Rusya yi iyi biliyorum.

Ergüner Gören 8 Yıl Önce

Böylesine stratejik konular Tv. Açık Oturum veya panellerinde yapılmaz. Bir de ısıracak köpek dişini göstermez. Her kese açık bu tür yayınlar öncelikle Türk Halkını tedirgin etmeyi amaçlamaktadır. Rusya, uçağının düşürülmesini görmezden gelemez... gelmez. İster ticarî, ister turizm, ister başka bir şekilde canlı tutacak ve Türkiye'ye kayıplar verdirmeye çalışacaktır.

kadir baydemir 8 Yıl Önce

Biz Türkler maalesef çok rahatına düşkün bir milletiz. Biz türküz bir Türk dünyaya bedeldir deriz de. Kendi topragamız olan Güneydoğu ya bile elimizi kolumuzu s allaya sallaya gidemiyoruz !!!!

Hakan yilmaz 8 Yıl Önce

Suat ipnesi ermeni misin gotos

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.