yuzdeyuzhaber

LAF SALATASI

GÜNDEM

Ekonomiden anlar mısı­nız? “Zor” değil mi? Çünkü ekonomiyi basit terim­lerle açıklamıyorlar; anla­mamanız için çok teknik detaylara sokuyorlar! Bilinçli olarak karmaşık hale getiri­yorlar. Amaç sizi ekono­mik sistemden uzak tut­mak! Bilmeyen ne yapıyor; parayı tanrı sanıyor! Oysa…
Para- tahvil hepsi sade­ce kağıt
! Bakın… ABD Hazinesi, Merkez Bankası'na (FED) diyor ki: – “50 milyar dolara ihtiya­cım var, gönderir misiniz?”
FED yanıt veriyor:
– “Hemen gönderiyoruz ancak siz de bunun karşılığı bize tahvil verin!”
ABD Hazinesi cicili ka­ğıtlardan
tahvil tasarlarken, FED de başka bicili kağıt­lardanpara basıyor. Bu kağıt takasıyla dünya piyasasına 50 milyar dolar giriveriyor! Aslında giren somut kağıt bile değil. ABD dolarkay­naklarının sadece yüzde 3'ü basılı paraolarak mevcut; diğer yüzde 97'lik kısmısadece elekt­ronik ortamda var! Peki. Bu borç ilişkisi­nin özü ne: Kredi! Örneğin ev kredisi almak istediğinizde banka sizden bedel istiyor: Tapu! Ama tapu kağıt değil, mülk… Sonuçta kağıt, malı-e­meği ele geçiriyor! Sonuçta kağıt (Dünya Bankası-IMF vs ile) ülkeleri gırtlağından yakalıyor! İşte… Bu kölelik sistemi­nin başında FED var. NTV'den CNNTürk'e ha­ber kanalları günler önce­sinden yayınlara başlıyor: – Aman dikkat! FED kritik faiz kararını açıklayacak.
Nedir bu FED arkadaş?
Sorudan önce ne demek istediğimi daha açayım…

ADA SİSTEMİ

Adı, Clifford H. Doug­las (1879-1952)… İskoç mühendis, “sosyal kredi” adlı ekonomik reform hareketinin öncüsü oldu. “Milli Kâr Payı”, “Adil Fiyat”, “İktisadi Demokrasi” gibi kav­ramları yarattı. (Erbakan'ın “Adil Ekonomik Düzeni”­ni hatırlatırım.) Douglas'ın, birlikte iş gören insanların umdukları sonuç­ları elde etme gücünü ifade eden “sosyal kredi” kav­ramı, kimi ülkelerdesiyasi hareketler doğurdu. Louis Even (1885-1974), Kanada'daki politik hareketin liderlerindendi. Beyaz bere­siyleünlüydü. 1936 yılında yazdığı “Money Myth Exp­loded” (Para Efsanesinin Çöküşü)kitabında mevcut ekonomik sistemi basit bir örnekle anlattı: Batan gemiden kur­tulan beş kişi ıssız bir adaya düşer. Adada mal takasına da­yalı ekonomi oluştururlar. Zamanla adaya bir ban­ker kazazede gelir. Yanında getirdiği içi taş dolu san­dığın içinde altın olduğu­nu söyleyerek, paraya dayalı ekonomik sistem önerisini getirir. Beş kazazede kabul eder. (FED'in altın karşılı­ğı para basması koca bir yalandır.) Banker, kağıtlarınüzerine imzasını atarak 1000 dolar üretir. Beş kişinin her birine -mallarına ipotek karşılığı- 200 dolar borç verir. E tabi borç faizsiz olmaz;yıl­lık yüzde 8 faiz ister. Her kazazede yılda 16 dolar faiz ödemek zorunda­dır. Yani… Banker ilk yıl sonunda beş kazazeden toplam1080 dolar geri istemektedir. İyi de… Her bir kazazede ek 80 doları nasıl geri vere­cektir? Adada parayı sadece banker üretmektedir. Banker aslında taş olan sandıktaki altınları öne sürüp her seferinde yeni borç üre­tir. Bastığı/ürettiği her X ka­dar para karşılığı X+faiz is­temeye devam eder. Yarattığı ekonomik sistemle beş kaza­zedeyi kendine mecbur eder. Sonuçta “borç ekonomi­siyle” adadakilerin servetlerini kendine aktarır… Gelelim asıl konu­muz FED'e… Bu “ada sistemini” gerçek hayatta kimler- nasıl kurdu?

SEKİZ AİLE

Adı, Nelson Aldri­ch (1841-1915)… Amerikalı senatör.
(New York'taki sanat mü­zesi MoMA
'nın kurucusu) kızı Abby Aldrich, J. Davi­son Rockefeller ile evliydi. (Çocukları Nelson Rockefel­ler ABD Başkan Yardımcısı oldu.) yüzyıl başı… ABD bankacılık siste­mi kriz halindeydi. Başkan T. Roosevelt çö­züm bulmak amacıyla “Ulusal Para Komisyonu” kurdurdu ve başına Senatör Nelson Aldri­ch'i atadı. Aldrich, ABD'nin en büyük bankerlerinden J.B. Mor­gan'ın Georgia Jekyll Ada­sı'ndaki malikanesinde gizli toplantı düzenledi. Dokuz gün süren toplan­tıya; Rockefeller, Goldman- Sachs, Lehman Brothers, Kuhn- Loebs, Rothschild, Warburg, Lazard Brothers, İsrael Musa Seiff ailelerinin temsilcileri katıldı. Gizli gündemleri sadece ban­kacılık krizine çözüm bulmak değildi; krizi fırsata çevirmekti. Merkez Bankası (FED) kurma­ya burada karar verdiler. Ve fakat… Başkan T. Roosevelt FED'e karşıydı. Çare belliydi: Seçimlerde destekledikleri W. Wilson'u 4 Mart 1913'te başkan koltuğuna oturttular. Wil­son'un damadı W. G. McA­doo ise Hazine Bakanı yapıldı. Kongre üyeleri noel tatilinde iken 23 Aralık 1913'te FED yasasını çıkarttılar. Evet, FED'in sahibi – Roc­kefeller ve Rotschildgibi-sadece sekiz aile! Ne diyorlar: – FED faiz kararını açıkla­dı; dolar'ın karara tepkisi şöyle oldu, böyle oldu! Hep laf salatası! İşin özü hiç anlatılmaz…
İşin özü kağıt değil, üre­tim
'dir! NOT: Gönderdikleri; bakla­giller için Fethiye, mandalinler için Seferhisar ve bal için Er­zurum Çat belediye başkan­larına teşekkür ederim. Tarım üretimine destek veren tüm belediye başkanlarını kutla­rım…

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.