yuzdeyuzhaber

'KUR'AN CİN SURESİ'NDE CİN YOK DİYOR...'

GÜNDEM

İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık hoca, Kur'an'daki Cin Suresi'nin cinleri anlatmadığını tam tersi o tür varlıkların olmadığını anlattığını söyledi.

İşte hocamızın din dendiğinde toplumun en çok konuştuğu konulardan biri olan cinler var mı, varsa ne tür varlıklar, peygamber cinlerle görüştü mü şeklindeki sorulara verdiği o çarpıcı yanıt:

" Yabancı bir heyeti Kur'an'ı dinlemek üzere sana göndermiştik. Şimdi burada yabancı heyet diye çevirdiğim şey, cindir. Yani hani bir zamanlar cinlerden bir heyeti Kur'an'ı dinlemek üzere sana göndermiştik. Bunu cinlerden bir heyet diye çeviriyorlar. Bunların uzaylılar gibi yabancı varlıklar olduğunu iddia ediyorlar ve her yerde, etrafta cinler olduğunu söylüyorlar. İşte etrafta cinler olursa birileri de o cinlerle irtibat kuruyor. Sonra birinin içine de cin girince çağırıyor ve cini çıkarıyor. Gelelim şimdi bu olayın aslına?

Yabancı bir heyet dediği şey Kur'an'ın, daha önce Mekke'de görülmemiş bir grup demek. Bununla ilgili iki tür rivayet var. Bunlar Medine'de oturan Yahudilerden bir grup idi. Cinlere, perilere, büyülere inanırlardı. Onlar Mekke'de bir peygamberin çıktığını duyunca onunla konuşmaya geldiler. Daha önce Mekke'de görülmedikleri için de bunlara yabancı bir heyet anlamına, ecnebi anlamında cin denildi. Çünkü Araplar bütün yabancılara ecnebi, cin derler. Yani cin dediği daha önce tanımadığı, görmediği yabancı demek.

Taberi'nin rivayetine göre ise bu grup Nusaybin'den gelen bir heyettir. Çünkü Nusaybin, Urfa civarı o dönemde pericilerin, cincilerin cirit attığı bir yerdi. Cinciler, falcılar vardı, insanlar bunların ellerinde kıskıvrak yakalanmış vaziyettelerdi. Bunlar da dediler ki Mekke'de bir peygamber çıkmış, cin, peri vs olmadığını söylüyormuş, bütün cincilerin, falcıların, büyücülerin cehenneme odun olacağını söylüyormuş, gidelim ve şunu bir dinleyelim dediler. Mekke'ye geldiler, Peygamber onlara şu tepeye gelin dedi ve onlarla orada görüştü. Oraya ateş yaktılar, kurutulmuş et ve hurma ikram etti, onlarla konuştu. Soruları yanıtladı, sadece Allah'ın olduğunu söyledi, başka birşeyin olmadığını söyledi. Diğerleri halisünasyondur dedi. Adamlar bu şekilde geri döndü.

Sonra sahabeler onu aradılar. O da durumu anlattı, müşrikler bundan haberdar olunca dediler ki biz söylüyorduk zaten bu mecnundur, aklı başında değildir, cinlerle konuşuyor. Bu yaygara üzerine sahabelerden birini aldı, götürdü ve ona izah etti.

Şimdi bu olay hadis kitabına girdi. Rivayet savaşına dönüştü. Bugünde bu konu Ramazan aylarında 600 bin lira para alan bir hocanın dilinde şu hale geldi: Cinler ne yerdi? Flaş, flaş, flaş... Cinler tezek yermiş meğerse.. Ayrıca cinler insanların artıklarını yermiş. Bunu anlattığı için de çuvalla para alıyor.

Oysa peygamberin bu görüşmesi ayrıca Cin Suresi'nde de daha detaylı anlatılıyor. Buna göre görüşen o kişiler halklarına gittiler ve 'Biz Musa'dan sonra indirilen önceki açğlarda inmiş kitaplardan doğru namına ne kalmışsa hepsini sürdüren hakkı, adaleti, gerçeği, doğru yolu gösteren bir kitap dinledik. Ey halkımız Allah'a çağırana uyun. O'na iman edin ki günahlarınızı bağışlasın ve sizi acı bir azaptan korusun.' dediler. Cin Suresi cinlerin olmadığını anlatıyor. Onun için ismi cin. Sizin anladığınız gibi cinler yok diyor."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (74)

zafer Tahiroğlu 8 Yıl Önce

Allah kuran'da ''ben insanları ve cinleri bana ibadet etsinler'' emrini haşa boşunamı söylemiş.ihsan hoca önce gidip kur'an-ı iyice bir okusun sonra konuşsun.i̇slama çok büyük zarar veriyor haberi olsun

Hasan Kureş 8 Yıl Önce

Cin konusunda bir çok hurafe anlayış var. Sormak lazım ateşten yaratıldı ne demek diye eğer tarife olsaydı. Şunudabilmeklazım Çin bizim ilk halimiz Adem den önceki halimiz yani Adem yok du biz vardık biz Adem e içine girdik ins olduk, ölünce tekrar cin oluyoruz eski halimiz, bu konu çok uzun anlatım isteyen konu kuran ile çelişkiye düşmeden cöze bildim bu konuyu

guler sikkak 8 Yıl Önce

Cok ilginc ilk defa duydum dogru olsa bile kimse inanmaz insAllah dogrudur

Veysi soydan 8 Yıl Önce

CİN SAKLANAN GİZLENEN DEMEKTİR. YANİ GERCEK YUZUNU CİKARMAYAN DEMEKTİR.

Deniz poyraz 8 Yıl Önce

Eger cin yabanci demekse neden cin yoktur diye bir sure inmistir acaba ?

yusuf gülyen 8 Yıl Önce

Yuce Allah demiyormu ben insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım. Sayın hocam

te qo çı 8 Yıl Önce

Kuran açık bir kitap cinse cindir..ki bir ayette cinlere peygamber geldiğini söylüyor onlardamı yabancı...

Derman Kuzey 8 Yıl Önce

Bizde 3 harfli deniyor ya acaba arapçada kaç harfli bu cinler... Veya başka dillerde

H.ali 8 Yıl Önce

Bizim cahil insanlar nelerle uğraşıyor gavur dedikleri niz nelerle uğraşıyor mantıklı olun ey insanlar cahiller en tehlikeli varlıklar bence

Salih Yavuz 8 Yıl Önce

İhsan Hoca Allah cinleri neden yarattı,dumansız ateşten.Ayetle sabit.Bu heyet diye bahsettikleriniz de dumansiz ateşten bir heyetmiydi.:) komik olmayın lütfen artık yeter..

TD 8 Yıl Önce

600 bi̇n li̇ra almak i̇steyen bi̇r hoca daahaa

Cuma karasu 8 Yıl Önce

İhsan hoca cahili aydınlatıyorsun hurafe dururken inanmazlar diyeceğim Allah senden razı olsun

okan can hülür 8 Yıl Önce

güzel cevap , tebrikler :)

nermin yazar 8 Yıl Önce

Bu sadece sizin yorumunuzsize değil kur ana inanıyorum günaha girmeyin

Kerim Kaya 8 Yıl Önce

Madem cin yok ?!? Şeytan hangi mahluk ??? Ve her gün Mekke'nin dışından gelen onlarca yabancı insan var ???

can akar 8 Yıl Önce

Cin yoksa şeytan ne, melek mi o zaman.

Gokhan celenkoğlu 8 Yıl Önce

Cinler de periler de hepsi hurafe.. İhsan hoca Burda size izah etmiş cin yabancı kişiler demek , Ateş Den dalan onlar hep uydurma .. Sevgili Peygamber'imiz Muhammet mustafa kim bilir sizin haliniz gördükçe Nasıl da üzülüyordur .! Müslümanın hali ibret verici , Allah ıslah etsin yarabim .!

Mehmet vahit 8 Yıl Önce

İstanbul'un fethi sırasında bizans halkı da meleklerin cinsiyeti üzerine kilisede yoğun tartışma içindeydi. Uyan halkım.

niyazi erkan 8 Yıl Önce

Kur'an la sabit olan birkaç husus; "şeytan cinlerden di" ayeti, "cinleri dumansız ateşten yarattık"ayeti," insanları ve cinleri ibadet için yarattık " ayeti "ey insanlar ve cinler topluluğu" "insandan ve cinden gelen vesveseden"gibi bütün ayetler tam da bizim anladığımız enerji bedenli varlıkları tarif ediyor.. Yoksa niçin insan ve cin değilsin? Araplar insan yabancılar cin mi? Buna ancak sazanlar inanır!

halil yılmaz 8 Yıl Önce

Cinler bir grup insan ise melekler ve şeytan hangi gruptan acaba . Onları hangi yolla inkar edecek merak ettim.

Aydın 8 Yıl Önce

İlk okul din kültür ve halk bilgisi dersinden hatırlarım "cinler dumandan yaratılmış" denirdi

Aydın 8 Yıl Önce

İlk okul din kültür ve halk bilgisi dersinden hatırlarım "cinler dumandanmı dumansız ateştenmi yaratılmış" denirdi

ibrahim öz 8 Yıl Önce

hoca eğer açılamanız gerçekten doğruysa kuran bu ayeti neden beyan eder acil açıklanması gerek hoş olmayan bir durum var - Ben cinleri ve insanları, beni tanımaları ve yalanız bana kulluk etsinler diye yarattım. Zariyat 51. suresi 56. Ayet

barıs kızıl 8 Yıl Önce

cin var hoca kuran ın anlamı tektir ama herkes farklı yorumluyor kendine çekiyor ki divrigide defalarca sahit oldum eski evleri sahipleniyorlar

MUHALİF!! 8 Yıl Önce

sözüm ona hurâfelerle savaştığını iddia eden bu hoca efendi, yerlerine başka hurâfeler öne sürmekten başka bir halt yapmıyor.. terör örgütünün "din kolu" gibi hareket ettiği de muhakkak.. cinlerin olmadığını iddia ediyor mâdem, diğer "cin" diyen âyetleri de açıklasın ve yanına bir parapsikolog alıp "musallat" olayını yaşayan insanların aslında ne yaşadıklarına değinsin de aydınlanalım..

Mehmet 8 Yıl Önce

Enam suresini okumayı unuttu herhalde

Ramo 8 Yıl Önce

Islam akil dinidir düşünce dinidir.mantik dinidir Her hocanin kendine göre Kur'an i yorumlama özelligi var herkes her ayeti kendine göre yorumluyor Ona göre mantikli düşünün Allah. Iman edin korkun korkun

Ali Yaman 8 Yıl Önce

yanlış hatırlamıyorsam o ifade şeytan için kullanılmıştı

Emrah Çelik 8 Yıl Önce

Bir insana inanmayabilirsin ama hakaret edemezsin Bence siz anlatilana değil siz anlatılanın gerçekliğinden rahatsiz oldunuz Çünkü şimdi bir başkasına tabi olmaniz gerekecek dinledikleriniz bununkadar size olaylari acmiyo sizlerin koyun olarak görüyor bunu hakaret saymayın bunu her anlatılana inanmayın birde siz araştirin

İbrahim 8 Yıl Önce

Hoca iyice sapıttın sen. daha öncedende melekleri inkar etmiştin

halit Bey 8 Yıl Önce

Bana kalırsa boşa zaman harcıyoruz, önce Kur an i anlaşılır hale getirelim Anadolunun herhangi bir yerindeki vatandaşın anlayacağı biçimde olsun. Bakalım o zaman cin min var mı görelim.

Fatma eryilmaz 8 Yıl Önce

Hoca bence dogru soyluyor kurani acin bakin hep baskasinin agzinla konusuluyor okuyun ogrenin bu millet hep baskasinin lafiyla bu hale geldi bence ihsan hoca dogru soyluyor.

Gören Erdoğan 8 Yıl Önce

Peki ya kuranda bahsi geçen ve insanın içinden geçen ateşten yaratılan cinler? Buda mı yabancı halk. İhsan hocam. Burda tutturamadiniz işte.

Ali ozun 8 Yıl Önce

Cinleri atesten yarattim demek; dini itikatta , hirs, ofke, sehvet ve kizginlik hali ates ile sembolize edilir. Insani topraktan yerattim demek; topraktan gelen gidalarla yarattim demektir. Insanin tukettigi butun gidalar ve su topraktan gelir insanda erkekte spetm, kadinda yumurtalik olusur ve bu ikisinin birlesmesinden ademlet havvalar dogar. Dolayisi ile hocama katiliyorum...

Ali ozun 8 Yıl Önce

Cinleri atesten yarattim demek; dini itikatta , hirs, ofke, sehvet ve kizginlik hali ates ile sembolize edilir. Insani topraktan yerattim demek; topraktan gelen gidalarla yarattim demektir. Insanin tukettigi butun gidalar ve su topraktan gelir insanda erkekte sperm, kadinda yumurtalik olusur ve bu ikisinin birlesmesinden ademler havvalar dogar. Dolayisi ile hocama katiliyorum...

yılmaz türk 8 Yıl Önce

6:100 - onlar, Allah'a cinlerden de ortak koştular. halbuki onları yaratan o'dur. bilgileri olmadan o'na oğullar, kızlar uydurdular. o'nun şânı onların uydurdukları sıfatlardan münezzeh ve yücedir. cinlerle ilgili 42 ayet var eğer cin diye bişey yoksa Allah niye bahsetsin cin yoksa o zaman cin ne demek ???

Erdinç 8 Yıl Önce

Allah tan neden korkacaksin haşa Allah ı neden sadece zulmeden birşeymiş gibi gosteriyorsunuz. Allah tan değil amellerden korkun çünkü Allah senin amellerinle seni yargılayacak. Yani keyfi değil o yuzden Allah ı sevin korkmayın.

İbrahim altun 8 Yıl Önce

Arkadaslar bu hoca falan değil ihsan eliaçık dupeduz farklı fikirler ortaya atarak meşhur olmaya çalışan bir sarlatan bunca muceddid alım gelmiş hiç birisi âyet hadis inkar etmemiş bu adam yeni bir din kurmaya kalktı gezi parkında imamlık yapan hande buydu kurban kesmeyin diyen istanbulu fetheden komutan hadisini yalanlayan hain oğlu hainidir aman dinlemeyin dinlicekseniz cubbeli ahmet hoca baskada sakın dinlemeyin sapitirsiniz

Hvartskia 8 Yıl Önce

Ulan ne kadar cin fikirler varmış be:)))

Faruk Güven 8 Yıl Önce

Şimdi her okuyanın ayrı anlam çıkardığı kitaptan mı sınav olacağız biz?

unal unal 8 Yıl Önce

Allah melekleri yerde yürür yapsaydı onlara bir elçi olarak yine bir meleği verirdi ayetinde anlaşılıyor cinler de insandır. İns ve cin diyor ins tanıdık cin yabancı demek. Arapça cnn kelimesi gizli anlamındadır. Cenin gibi cennet gibi. Hoca haklıdır. Kuran da sapma olmaz. Sunnetullah ı araştırın anlarsınız.

Bilal Kahraman 8 Yıl Önce

Uyanın ey halkım.Siz hala cin peri vb. uğraşırken gereksiz şeylere kafa yorarken Memleket elden gidiyor haberiniz varmı?Adamlar cin peri büyü derken onlar malı götürüyor Uyan artık vatandaş.Kafanızı birazda memleket için yorun. Memleket kan gölüne dönmüş birileri beni Başkan yapın diye uğraşıyor. Cin de peri de şeytan da içimizde İçimizdeki egolar

hak 8 Yıl Önce

eskimis idalar, yeni diye sunuluyor... komedi ve tiyatro..

eho 8 Yıl Önce

İhso hem hadisler yalan diyo, hem taberi gibi bir tarih kitabından bir rivayet naklediyor, hem cinler varmış diyo, hem de yok diyo.... Yalancı hoca yalan dediği yalanlara inanacak kadar yalancidir..m

aysel erdi m 8 Yıl Önce

Bir tanesi cubbeliyi dinleyin demiş.tam komediyiz. Zavallı,k adın satıcısı,pornoyıldızı şarlatan hoca denen adamı dinleyin diyen ahmaklarla yaşıyoruz.

Şeydi 8 Yıl Önce

Hoca melek varmi melek

Saadettin Merdin 8 Yıl Önce

o ayeti dört ayet öncesinden okumaya başlarsan anlam şöyledir; sakin Allah bi̇rli̇kte başka i̇lahlar edi̇nmeyi̇n! meleklere ibadet etmeyin. ey mekkeliler sizin taptığınız o melekleri siz onlara tapasınız diye değil, onları ve sizi sadece bana ibadet/itaat edesiniz diye yarattım...

.........,, ....... 8 Yıl Önce

Kim bu ,ne konuştuğunu anlıyamadım.

Kenan 8 Yıl Önce

Allah aşkına kuranın tefsiri yapılalı yüz yıla giriyor. Diyanet İşleri Başkanı ve fetva kurulu kuranın insanlara ne emrettiği Çin, peri ve buna benzer sözler hakkında yorumlarını bir kitapçıkta toplayıp insanlara neden dağjttırmaz. Diyanet hac turizminimi düzenler. Başka hangi Çalışmanın islam adına yapıldığını açıklasa mutlu olacağız. Lütfen

M.yiğit Yıldız 8 Yıl Önce

Zariyat 56 ??

E. ÇETİN 8 Yıl Önce

değerli kardeşim, eğer iyi niyetli isen, dinimi öğrenmek istiyorum diyorsan ihsan hocanın yaşayan kuran tefsirini oku.ayrıca hakkı yılmazın tebyinül kuran tefsiri, ayrıca mustafa islamoğlunun tefsiri vn oku.

Tuğrul bucak 8 Yıl Önce

Ben insan ve cinleri yalniz bana ibadet etsin diye yarattim diyor cenabı Hak bundan baska delile ne hacet var

Ercan 8 Yıl Önce

Mustafa öztürk hoca aynı surenin 16.ayetini şöyle çevirmiş.. Ey Peygamber. Eger insanlar ve cinler Allahın gösterdiği yolda yürüyenleri biz onlara bolca yağmur ve bolca nimet ihsan ederdik.. Şimdi aklıma şu geliyor.. Cinler yağmuru ve nimeti ne yapacak!...

isa iltemiş 8 Yıl Önce

geri Zekalılar piç ateisler banane ulan Sana göre cin yok oysa ben onların varlığına inanıyorum.bu kadar...Laik bir devlet burasi..ulan sanane ne oluyor sen piç çocuğu olmazsan der misin cinlerin var olmadığını..ulan açık açık söylüyor...Ben cinleri ve insanları bana ibadet etsinler diye yarattim

Ferhat 8 Yıl Önce

Arkadaşlar. Türklerin kayıp 70 yılı ni okuyun cahil olmayin

turan taşcı 8 Yıl Önce

Sayın sözde hpca;sen söylediklerinle kendi kendini çürütüyorsun Allah var olmayan bir şeyden niye yok diye bahsediyor olsun a bak zaten cin yokmuş diye ayet buyursun ve senin dedigin gibi bi kavmin adı cinse nicin ayette ;ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattim diyerek Allah o kavmi insandan daha ustunmu tutuyor..

Ali B 8 Yıl Önce

Ne yazikki Hocanın anlattığı gercek genede bazı Öküzlerin aklına yatmamış ... kimi bu dünyadan esek gelip esek gidecek...

Kasım Baykal 8 Yıl Önce

İhsan Hocam, diğer rivayetlerde olduğu gibi bazı anlatım eksikliği ve çelişkiler var. Bir önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan zordur demiş Einstein, bu iddaanızın ispatı da ancak ve ancak ilimle (Kur an ile) olmalıdır. Sizde bu açıklamanızda ki tarihi rivayetlerle ancak iddaa da bulunmuş oluyorsunuz. İns ve cin varlıklarının farklı boyutlarda ki varlık olduğuna ve birbirleriyle ancak yüksek ilimle ilişki kurulabileceğine dair ayetleride dikkate alarak değerlendirmenizi de rica ederim. Tabi ki cin rivayetleri bilindiğin dışında kavramlardır. Ama ınsanoğlu, Cern deneylerinde ki atom altı parça gözlemlerinde, elektronların dahi karakterli canlı varlıklar olduğunu ispat etmişken, paralele evreni kavramsallaştırmışken ve hatta cin kavramının elektriksel güçlerle, elektron akışı ile bağdaştığini bulmuşken, yok diye kestirmek mümkün değildir. Evet insanoğlu hep bir doğaüstü arayış içindedir, fantastik bir inanç tarzı içindedir. Ben nesnelleştirmek adına sizlere, örnekle, Melek varlığını anlatayım. Yüce Kur an, her yağmur damlasını yeryüzüne indirmekle görevli melekler mevzusuna değinirken, yağmurun yağışında ki ayrıntıya dikkat çeker, milyonlarca ton suyun, yeryüzünün bir bölgesine indiriliş şekli seller göller oluşturacak miktarda ki suyun, toprak tarafından sindirilebilir yağış ahengi. Ya da her insanın vücudun da ki hücresel ( gözle görülmeyen ve yüksek ilimle ancak farkına varilabilmis) boyut olarak, yani bir kan hücresinin hangi hücreye besin yada oksijen taşıyacağı bilinci melek ül ala nın ispatıdır. Kanatlı ve cinsiyetsiz bebeğimsi varlıklar olarak değil...

mithat gündüz 8 Yıl Önce

bu hoca tam bir yalan cı bu salak ve yalan cıyı dinlemek yerine acın cın suresıni okuyun ben ce bu aptal hocanın söylediklerin den daha cok sey göreceksiniz

mithat gündüz 8 Yıl Önce

yalancı hoca sıfatında hayır yok be

fan_i 8 Yıl Önce

eğer dileseydik, herkese hidayetini verirdik. fakat benim, andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan dolduracağım” sözüm gerçekleşecektir. secde suresi 13 ve ben, cinn-ü i̇ns'i ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. zariyat suresi 56 daha bu çakma akıllı hoca neyi tartışıyor

adem 8 Yıl Önce

hoca kokuttun ortalığı.. sı..tın resmen.. kuranı anlamıyorsan başka kitaplara baksaydın bari.. yarım doktor candan, yarım hoca imandan edermiş. bırak dimağları kandırmayı.. seni hangi cin çarptı acaba.. g.tünden uydurma, aç tefsir kitaplarını oku..

kadir bilir 8 Yıl Önce

İnanın buayetleri inkarından dolayı dinden çıkmıştır çünkü bir tek ayeti inkar eden mürtettir dinden çıkmıştır bunlarla muhatap olunan zamana yazık

sait taş 8 Yıl Önce

sayın i̇hsan eliaçık.bu kadar yazmaya ne gerek var.zahmet edip erzurum a kadar gelseniz 05368552831 den beni arasanız,sizi misafir etsem.cinler var mı yok mu kendi gözünüzle görseniz sonra bu yazıyı tekrar gözden geçirmeniz daha isabetli olur.

Aruz kilic 8 Yıl Önce

Hocamiz hakli, mademki cin var, cinler ile konusztugunu soyleyenler. Ciksinlar televizyona .cinler i cagirip konussunlar. Millete aciklama yapsinlar.

recep 8 Yıl Önce

ulan alçak küfür edecem ama yakışmıyor sen tekmi kuran okuyorsun zariyat süresi 56. ayette ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım..müslüman olmaaya bilirsin ama iftira atma

recep 8 Yıl Önce

ben ilahiyat mezünu imam hatipim ihsan eli açıkın söylemi ve yorumu kesinlikle yanlıştir o kadar delili göremeyip inkar etmek en büyük öküzlükjtür o kadar

ali 8 Yıl Önce

cin süresi 6. ayeti okuyun çok güzel açıklanmış bu ayet eliaçık ve ona inananlara tokat gibi cevaptır

BERRAK 8 Yıl Önce

Yorumcular hakli... Ama adaminda hakli oldugu bir yer var.. 600 bin tl maas alip fakirlere sukretmeyi telkin eden adam nolcak...

Tek kaynak kuran 8 Yıl Önce

Bahsini ettiginiz sure ve ayetlerin eliacigin bahsettiği manada mantikli cevapları vardır mesela zariyat süresindeki insanları ve cinleri bana ibadet etsinler diye yarattım ayeti :burda ins u cin ifadesi Arapçada deyim olarak kullanilir yani görünen görünmeyen herşey anlamında amazonlarda keşfedilmemiş bir yerin 100 metre altında var olan görülmemiş bir canlıda cin çerçevesinde değerlendirilir yani kısacası henüz 5 duyu organininla algilayamadigin türüne rastlamadigin daha once hic görmediğin (yabancı) anlamında bilmem anlatabildim mi

oguz yilmaz 7 Yıl Önce

Hz. Ebu Hureyre (ra) anlatıyor: "Resulullah (asm) bir güvercinin peşine düşüp onunla eğlenen bir adam görmüştü. "Bir şeytan bir şeytaneyi takip ediyor!" buyurdular." (Ebu Davud, İbn Mace) Guvercin atesten mi yaratilmistir peki yoksa namazdan alikoydugu icin mui sizlet kandirilmaya devam edin hocaya bok atmaya calismayin en mantikli konusan durust insanlasrdan birtanesi saygilar

oguz yilmaz 7 Yıl Önce

Ben o zaman ki insanlari yolda tutmak icin onlari kontrol edebilmek icin bu dinin ve kuranin izah edildigini dusunuyorum suphesiz yaratici 1 tane oda gök tanri öze dönmek gerekdigini dusunuyorum TİTRE ve ÖZÜNE DÖN bilmeyenler islam öncesi turk inanislarini arastirsin hikayelere gerek yok

Kazım Nursaçan 6 Yıl Önce

Kuran'dan işine geleni alıp işine gelmeyeni almayanlar kendilerine bile cin diyor. Şimdi bu ihsan Eliaçık mekkeye gitse araplar ''aaa cin gelmiş'' mi diyecek? asdfghjk

İhsan Kemal 5 Yıl Önce

Bu adamın amacı bütün kaynakların içini boşaltmaya çalışmak. Rahman suresinde Allahu Teala cinleri ateşten yarattığından bahsediyor. cini yabancı diye çeviren ukela bu hususta nasıl çeviriyor kazı ki yanmasın.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.