yuzdeyuzhaber

Sendikaların 'Asgari Ücret' Oyunu!

EKONOMİ

AKP’ye yakın Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, asgari ücrete ilişkin bir rapor hazırladıklarını, fakat bu konuda Türk-İş’in belirleyici olacağını söyledi. Arslan, “Hak-İş olarak Türk-İş'ten gelen böyle bir adımın karşısında bizim bir rakam belirlememiz gerçekten bu ortak çalışmaya zarar verir diye düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, yarın toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesinde açıklamalarda bulundu.

Arslan, Balıkesirin Havran ilçesine bağlı Kocaseyit mahallesinde, Hak-İş ve Hizmet-İş tarafından yaptırılan Kocaseyit İlkokulu'nun açılış törenine katıldı.Hak-İş olarak asgari ücrete ilişkin rapor hazırladıklarını belirten Arslan, söz konusu raporun içeriğine ilişkin konuşmaktan kaçındı.Arslan, Türk-İş'ten bir heyetin kendilerini ziyaret ettiğini hatırlatarak, asgari ücret teklifinin Türk-İş’in belirleyici olacağını dile getirdi. Arslan, ”Raporlarımız tamam. Asgari ücretle ilgili ne beklediğimiz, ne istediğimiz bunun gerekçeleri ile beraber geniş bir raporumuz var. Ancak bu raporu, Türk-İş ile birlikte çalışma kararı çıkınca, kamuoyu ile paylaşmayı şimdilik düşünmüyoruz.” dedi.

Mahmut Arslan, şu ifadeleri kullandı:

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu mevzuatımıza göre işçi kesimini en büyük Konfederasyon temsil ediyor. Bu sene Türk-İş Genel Başkanının talebi üzerine, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda Türk-İş'i temsil eden heyet, geçtiğimiz gün Hak-İş’i ziyaret etti. Kendileriyle bir görüşmemiz oldu. Türk-İş'in rakamları, bizim rakamlarımız ve DİSKin belirleyeceği rakamlar konusunda ortak bir rakam belirleyebilirsek, önümüzdeki günlerde bunu açıklayacağız. Henüz şu anda görüşmelerin ilk aşamasındayız. Türk-İşi'n belirleyeceği, bizim de üzerinde mutabık kalacağımız bir rakamı tespit edersek, bunun arkasında durup ve destek vereceğiz. Hak-İş olarak Türk-İş'ten gelen böyle bir adımın karşısında bizim bir rakam belirlememiz gerçekten bu ortak çalışmaya zarar verir diye düşünüyoruz. Yoksa Hak-İş’in çalışmaları tamam. Raporlarımız tamam.

Asgari ücretle ilgili ne beklediğimiz, ne istediğimiz bunun gerekçeleri ile beraber geniş bir raporumuz var. Ancak bu raporu, Turk-İş ile birlikte çalışma kararı çıkınca, kamuoyu ile paylaşmayı şimdilik düşünmüyoruz. Ama önümüzdeki günlerde gelişmelere göre değerlendireceğiz.”

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.