yuzdeyuzhaber

HELAL OLSUN SANA MCCARTHY!

DÜNYA

Yaklaşık 1,5 milyon Ermeni'nin öldürüldüğü iddialarının doğru olmadığına işaret eden McCarthy, 1912 ile 1921 yılları arasında 3 milyon Müslüman ve 100 bin Ermeni'nin öldüğünü söyledi.

 ABD'deki Louisville Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Justin McCarthy, "Ermeniler, terörizm ve cinayetleri silah olarak kullandılar" dedi.
McCarthy, Avusturya'nın başkenti Viyana'da "Did You Know" (Biliyor musun) Derneği'nce düzenlenen "1. Dünya Savaşı ve Osmanlı'nın Doğusundaki Halklar" konulu konferansta, tarihin çok karmışık olduğunu belirterek, tarihi olayları değerlendirirken o dönemde yaşanan olayların dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

"Ermeniler, terörizm ve cinayetleri silah olarak kullandı"

Osmanlı İmparatorluğu'nun Balkanlar'da, Ortadoğu'da ve Kafkasya'da savaş içinde olduğunu kaydeden McCarthy, Balkanlar'da 1,5 milyon Müslüman'ın öldüğünü söyledi. 

Rusya'nın Kafkasya'yı işgal etmesinden sonra Ermeniler ile Müslümanlar arasında sorunların başladığına dikkati çeken McCarthy, "Ermeniler, terörizm ve cinayetleri silah olarak kullandılar" dedi. McCarthy, savaş sürecinde 5 milyon Müslüman ile 1,9 milyon Hristiyan'ın tehcir edildiğini vurguladı.

Yaklaşık 1,5 milyon Ermeni'nin öldürüldüğü iddialarının doğru olmadığına işaret eden McCarthy, şunları söyledi: 

"Bu tamamen yalan. Bu sayı tüm Ermeni nüfusundan bile daha fazla. Böyle olsaydı herkesin iki kere ölmesi gerekiyordu. Hastalık ayrım yapmaksızın herkesi öldürebilir. Tabii ki bu süreçte Türkler de ölmüştür. 1912 ile 1921 yılları arasında 3 milyon Müslüman ve 100 bin Ermeni öldü."


"Ermeniler, Avurupa kamuoyunu domine etme gayreti içinde"

Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Norman Stone da Avusturya Meclisi'nde grubu bulunan partilerin, 1915 olaylarını kınayan bir bildiri yayınlamasını eleştirdi. Avusturya'nın Habsburg İmparatorluğu yıkılırken ne kadar insanın yerlerinden edildiğini bilmesi gerektiğini aktaran Stone, 1 milyon insanın Avusturya ve Almanya arasında göçe zorlandığını kaydetti.

Tarihin tarihçiler tarafından değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Stone, "Ermeniler, Avurupa kamuoyunu domine etme gayreti içinde" değerlendirmesinde bulundu.

"Soykırım" kavramının hukuki bir terim olduğunu ve isteyenin bunu her tarafa çekemeyeceğini anlatan Stone, meclislerden geçirilen kararların ve soykırımı inkar etme yasalarının insan haklarına aykırı olduğunu vurguladı.

Provakatif soruya tepki

Konuşmaların ardından soru sormak üzere mikrofonu eline alan Ermeni kökenli bir kişinin, soru sormak yerine provokatif açıklamalar yapması tepkilere neden oldu. 

Sorusunu sorması için defalarca uyarılan kişi, en sonunda McCarthy'ye, "Böyle konuşmak için Türk hükümetinden ne kadar para aldınız?" diye sordu. Bilim adamı olduğunu ve olayları objektif bir şekilde açıklamaya çalıştığını anlatan McCarthy, Türk hükümetinden tek kuruş para almadığını ve kimsenin de kendisine para teklifinde bulunmadığını ifade etti. McCarthy'nin açıklamaları, izleyiciler tarafından alkışlandı.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Emre Karagöl ise Viyana'da 3 Türk diplomatın Ermeni teröristler tarafından katledildiğini hatırlattı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde çok sayıda Türk diplomatın Ermeni teröristler tarafından öldürüldüğünü aktaran Karagöl, Türkiye'nin tarihin çarpıtılmasına, siyasete alet edilmesine ve Ermeni iddialarının tek gerçekmiş gibi sunulmasına karşı olduğunu vurguladı.
Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!

Yorumlar (25)

Hasan Asil 9 Yıl Önce

Hepimiz biriz aslinda insan olarak gorebilsek birbirimizi hersey cok farkli olurdu

06 bunyamin 9 Yıl Önce

Tarihci purofoserin aciklanalari yalakalik olsun diye bir oy icin kimligini satanlara kapak olsun

ayhan ışık 9 Yıl Önce

Şu an güçlü olan ülkeler kendi çıkarları doğrultusunda bu kararları alıyorlar. Türkiyenin güçlü olduğu zamanlarda gelecek....

ENGİN 9 Yıl Önce

bunu çoğu tarihçi zaten biliyor ama çıkıp konuşmaya cesaretleri yok.bu mc carthy delikanlı adammış inşAllah ermeniler bu adama birşey yapmazlar

ekrem 9 Yıl Önce

O dönemde tüm Anadolu ve Balkanlarda her ırktan insanlar ölmüştür, ve/veya tehcire tabi tutulmustur. Bunu , şu öldü bu öldü diye katagoriye ayırmak doğru değil. Köyümün tüm komşu köyleri , bu günkü sınırlarımız olan misak-i milli nin dışından 1896 - 1921 yılları arasında gelmiştir ... bir milletin tüm esas unsurlarıyla kurtuluş savaşı vermiş ve bu savaşta iç güvenlik hukuku da unutulmamalıdır . Ekrem

Özcan BİRBİL 9 Yıl Önce

Bilinen şeyler bunlar. Ortada müslümanlar ve diğerleri var bu soru n haçlı seferlerinden beri devam ediyor hala kuyruk acıları var. Bu derdi kavga eden Türkiye değil demokratik bir bir türkiye çözebilir. Oda inşAllah yedi hazirandan sonra çözülecek. Sakin olmamız lazım.

mecit kervanci 9 Yıl Önce

Aslinda rusya ve amerika israil avrupa her şeyi biliyorda açiklamiyolar zaten ermenilere cesareti ve desteği hep avrupalilar vermişti

fankfurttan 9 Yıl Önce

Secimden sonrakiyameti hey sahteguluncleriniz,,07062015gunudilleredeztan olcakki,aklinizkafaniz,bislige kariscakki,onun,dadisenij icin farketmez ,onu,seytan guzel oyunagetirdiki,ordan otesi,Allahin,!!!! Oyapan kulun,hesabi,vegunu saati,belirlendi,,Allaha,onlari, hesabini,cevabini versinki kafasi,vucudu

Ayse yanardag 9 Yıl Önce

İlk defa doğruarı söyleyebilen bir kişi çıkabildi....

Esin Kurt 9 Yıl Önce

Doğru her zaman 1 tanedir

galip deriner 8 Yıl Önce

Ermeni disporası yıllarca kaneviçe örer gibi bu konuyu tüm hıristiyan aleminde işlerken biz tipik şarklı havamızla tepkisiz kaldık. Onlarca diplomatımız katledildi. Dünyayı ayağa kaldırmamız gerekirdi. Şimdi yumurta döt kapısına geldi.......

XxX 8 Yıl Önce

10 yil..önce. 300..500 bin ermeni öldürdü türkler diyordular.. suan 1.5 milyona cikt.. bir 10 yil gecsin Sanirim 7..8 milyon ermeni olur lar Ölüleride ürüyor ne hikmetse..

şencan 8 Yıl Önce

Bizdeki aydin larda bir anlasa..

Yunus turgut 8 Yıl Önce

Hocaya teşekkür ederiz parayla tarih yazanlar utansın lar. Yalancının mumu akşama kadar yanar.

Meltem tuncer 8 Yıl Önce

Bilim adamina aciklamalarindan dolayi teseķkurler. Ne kadar para aldiniz diyen kisiye siz demekki bu tur aciklama yapanlara parami veriyorsunuz demek lazim.

Hasan Irgatlar 8 Yıl Önce

Dürüstlük ve tarafsızlık gerçeği yazmak namuslu bilim adamının olmazsa olmazı dir. O onun için bilim adamı unvanını alır Bu erdemli bilim adamlarına insanlık aleminin dünden, bu günde, yarına ihtiyacı vardır.

ömer 8 Yıl Önce

Keşke atalarımız soykırım yapsaydı da şu nankör yalancı ve karaktersiz ırktan kurtulsaydık.

mahir Aykut 8 Yıl Önce

Bizim ermenilerle bir sikintimiz yok bizim dikintimiz ermeni diasporasiyla kendi emelleri icin bu halki kullaniyorlar yuzyillar boyunca her iki millet ic ice kardes gibi yasadi

Mavi 8 Yıl Önce

Bazı nefret ve ırkçı yazıları okuyunca acaba doğru mi diye düşünmeden edemiyor insan. Hele de daha sonra yapılanlara bakınca. Daha sonra varlık vergisi, vermeyenleri doğuya sürme, 6-7 eylül olayları, vesaire.

Mustafa 8 Yıl Önce

"Ne kadar para aldiniz" diyen şahisa sormazlarmi niye soruyorsun siz daha fazlasinimi vereceksiniz diye

Sari 8 Yıl Önce

Mavi adli kişi hayatında acaba bu konuda 2 kitap okudu mu? Hemen mazlumu oynama rolleri. SoykırımıBM tarif etmiş. Ermeni iftirası bu tanıma uymuyor. Ayrıca 1890 dan sonra Ermenilerin düşmanla işbirliği yapması sonucu sadece işbirliğini yapan 100 bin kadar Ermeni göç ettirildi

Zor işler 8 Yıl Önce

Biz hala kendimizi kandırıyor hepimiz insanız hepimiz kardeşiz diye bizi yani Türkleri hiç birzaman sevmediler ne geçmişte nede gelecekte çünkü biz onlar için halan potansiyel osmanlıyiz ve bu ruhun dirilmemesi içimizdeki hainler tarafından hep engellendi bazen ermeni örgütü asalanın devamı pkk bazen ingiliz ajanı dhkpc mosat uşağı tikko rus dev Sol ve daha niceleri sen gözünü açmassan cengelde görürsün mabadını.

Fatma dogriluoglu 8 Yıl Önce

1923 yilinda Ermenistan cumhurbadkanin yazdigi bir kitap var 120 sayfalik ve orda itiraf ediyor Turkler hakli olarak kendileri savundu biz.Rusyanin ve Avrupanin oyununa geldik diyor ve bu kitap ermeni diasporasi tarafindan raflardan kaldiriliyor

Turan Korkmaz 8 Yıl Önce

Bu konuda sadece yabancı belgelerden yola çıkılarak yapılmış bir çalışma var. 100 yıllık yalanı 1 saatte patlatmak için www.kahramanlar.org Doğu ve Güneydoğuda neler oldu?

İlhan 8 Yıl Önce

Konu askeridir.Ermeniler silahlanıp asker üniforması giymişler ruslar tarafından silahlandırılmıştır. Köylerde katliam yapmışlardır.benzer şekilde trakya Bulgar işgaline uğradığında Bulgar köyleri çanakkaleye gönderilmiştir. kimse de ölmemiştir. Aldülhamit cuma selamlığında kendisine bomba ile balarısız auikast yapan ermeniyi affetmiştir. Korktuğundan değil insanlığından. 800bin ermeni göçe tabii tutulmuş 500bini Halepe varmıştır. Osmanlı paşası kalan 300bin nerede diye istanbula yazarak sormuştur. Türkkaya Ataöv bu konuda 82 kitap Yazmıştır. Ermeni diasporasının yok edemediği amerikan belglerini yayımlatmıyorlar. parlementoların tarihi belirleyici karar alma yetkileri yoktur. Atalarımız utanılacak birşey yapmamıştır. Bırakın aralarında kendilerini kandırsınlar. Bin yıldır uğraşıyorlar yenemedikleri tarih yazan milletle. Hiç gocunmayın, çocuklarımıza doğruyu öğretelim yeter.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.