SEKİZDE SEKİZ YAPTI: 2-4

Spor Toto Süper Ligin 24. hafta kapanış maçında Fenerbahçe 19 Mayıs Stadyumunda Gençlerbirliği'ne konuk oldu. Karşılaşma Fenerbahçe'nin 4-2 üstünlüğüyle sona erdi.

07 Mart 2011 Pazartesi 23:48
SEKİZDE SEKİZ YAPTI: 2-4
                                     
Özgür Yankaya, Nihat Mızrak ve İsmail Şencan hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmaya takımlar şu kadrolarla çıktı.
Gençlerbirliği: Serdar, Orhan, Burak, Aykut, Mehmet, Cem Can, Azofeifa, Oktay, Serkan, Hurşut, Mununga
Fenerbahçe: Volkan, Lugano, Yobo, Bekir, Emre, Niang, Alex, Özer, Andre Santos, Mehmet, Dia


ÖNEMLİ DAKİKALAR
14. dakikada Alex'in kullandığı serbest atışta kaleci Serdar, Niang'ın üzerinden yumrukla meşin yuvarlağı uzaklaştırmak istedi. Kısa düşen topu Lugano kaleci Serdar'ın üzerinden ağlarla buluşturdu: 0-1
22. dakikada orta sahadan atılan uzun pasla ceza alanına giren Niang, kaleci Serdar tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Alex topu ağlarla buluşturdu: 0-2
25. dakikada Fenerbahçe defans oyuncularını çalımlayan Mustafa'nın pasıyla ceza alanının sağında topla buluşan Orhan, zor pozisyonda yaptığı düzgün ve sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-2
36. dakikada Gençlerbirliği'nin kullandığı köşe atışı sonrasında ceza alanı dışında topla buluşan Cem Can'ın sert şutunda kaleci Volkan'ı da geçen top yan direğe çarparak auta gitti.
45. dakikada Azofeifa'nın kullandığı köşe atışında defanstan seken ve ceza alanı dışına çıkan topun gelişine Hurşut'un mükemmel vuruşunda top filelerle buluştu: 2-2
48. dakikada Alex'in yaklaşık 20 metreden attığı sert şutta kaleci Serdar topu kornere çelmeyi başardı.
62. dakikada Alex, pasını ceza alanına koşan Niang'ın önüne bıraktı. Bu futbolcu topu biraz sürdükten sonra meşin yuvarlağı kaleci Serdar'ın solundan ağlarla buluşturdu: 2-3. 
Fenerbahçe'nin golünün ardından kar yağışının stat zemininde etkili olması nedeniyle maça turuncu topla devam edildi.
68. dakikada Emre ile verkaçında topla son buluşan Andre Santos'un sert şutunda top kaleci Serdar'ın sağından filelerle buluştu: 2-4
90+1. dakikada kaleci Serdar'ın degajıyla topla buluşan Zec, önündeki Baroni'den sıyrıldıktan sonra vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak kaleci Volkan'dan sekerek kornere çıktı.
Karşılaşma Fenerbahçe'nin 4-2 üstünlüğüyle sona erdi.




MAÇTAN NOTLAR
Sarı-lacivertlilerde, Gençlerbirliği maçı öncesi Andre Santos ve Lugano, sarı kart cezası sınırında bulunuyor.
Ligde 3'er sarı kartı bulunan Andre Santos ve Lugano, bu akşamki maçta da sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecekler ve takımlarının 25. haftada Konyaspor ile İstanbul'da yapacakları karşılaşmada yer alamayacaklar.
     
GUİZA KADRODA, STOCH YOK
Fenerbahçe'nin uzun süredir forma şansı bulamayan golcü futbolcusu Güiza, uzun bir ayrılığın ardından 18 kişilik maç kadrosunda kendisine yer buldu.
Teknik direktör Aykut Kocaman, Gençlerbirliği karşısında Miroslav Stoch'a şans tanımazken, sakatlığı tamamen geçen Güiza'yı Gençlerbirliği karşısında yedek kulübesinde oturttu.
     
GENÇLERBİRLİĞİ'NDE TEK EKSİK
Gençlerbirliği, Fenerbahçe karşılaşmasına tek eksikle çıktı. 
Sol bek mevkisinin başarılı futbolcusu Murat Kalkan boynundaki rahatsızlık nedeniyle kadroya alınmadı. Bu futbolcunun yerine sol tarafta Mehmet Akgün forma giydi.
Spor Toto Süper Lig'de sıkıntılı günler geçiren Gençlerbirliği'nin bu akşam Fenerbahçe karşısında kazanması durumunda her iki takım arasında Ankara'daki galibiyet sayısı sarı-lacivertlilerden fazla olacak. Şu ana kadar Ankara'da iki takım arasındaki maçlarda 10'ar galibiyet ve 17 beraberlik bulunuyor. 
Bu arada, Gençlerbirliği ligde Fenerbahçe ile oynadığı son 20 maçında ise sadece bir galibiyet elde edebildi.



3 OYUNCU SARI KART SINIRINDA
Fenerbahçe karşılaşması öncesinde Gençlerbirliği'nde, 3 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor.
Başkent ekibinin başarılı kalecisi Serdar, yeniden takıma dönen Orhan ve genç oyuncu Mahmut sarı kart görmeleri halinde, deplasmanda Medical Park Antalyaspor ile yapılacak müsabakada forma giyemeyecek.
Gençlerbirliği Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri de Fenerbahçe karşılaşmasında tribünde yerlerini alarak, takımlarına destek verdi.
Bu arada, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, mücadeleyi protokol tribününden birlikte izledi.
        
MUNUNGA SON ANDA KADRODAN ÇIKARTILDI
Karşılaşma öncesi basın mensuplarına verilen takım listesinde ismi yer alan Gençlerbirliği'nden Mununga karşılaşmaya çıkamadı. Bu futbolcunun sol arka adalesinde çekme olduğu ve bu nedenle son anda kadrodan çıkartıldığı öğrenildi.  

Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek, Ankaragücü Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural da tribünden karşılaşmayı takip etti.
Öte yandan, Gençlerbirliği-Fenerbahçe karşılaşması için toplam 138 basın mensubu akredite oldu.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol