LİDER DEĞİŞMEDİ, TAKİBE DEVAM...

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Fenerbahçe, Kardemir Karabük Spor'u 1-0, Trabzonspor, Bucaspor'u 2-1 yendi.

08 Mayıs 2011 Pazar 23:01
LİDER DEĞİŞMEDİ, TAKİBE DEVAM...

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Fenerbahçe, Kardemir Karabük Spor'u 1-0, Trabzonspor, Bucaspor'u 2-1 yendi. Fenerbahçe Trabzonspor karşısında son iki haftaya lider girerken, Bucaspor'un ligden düşmesi kesinleşti.





KARDEMİR D.Ç KARABÜKSPOR: 0 - FENERBAHÇE: 1
KARABÜK - Spor Toto Süper Lig'de lider Fenerbahçe, deplasmanda Kardemir Karabükspor'u 1-0 yendi. Fenerbahçe, 66. dakikada Lugano'nun attığı golle 1-0 öne geçti.

İLK YARI
Spor Toto Süper Lig'deki Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.
3. dakikada Seric'in ortasında Andre Santos'tan seken topu ceza alanı içinde önünde bulan Yasin'in sert şutunda top üstten auta gitti.
12. dakikada Emre'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Alex'in vuruşunda defansa da çarpan top kaleci Tomiç'i geçmesine karşın kornere çıktı.
19. dakikada Kardemir Karabükspor'un sağ taraftan kullandığı serbest atışta, Cernat topu doğrudan kaleye gönderdi, kaleci Volkan tek hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.
22. dakikada Mehmet'in pasıyla ceza alanına giren Niang'ın kale alanına gönderdiği topa Alex dokunamadı.
23. dakikada Yasin'in sert şutunda kaleci Volkan topu önledi. Angelov'un önünde kalan topa bu futbolcu vuramayınca takımını bir golden etti.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI
46. dakikada Andre Santos'un ortasında Deumi'nin kafa vuruşunda topu ceza alanı hemen önünde bulan Alex'in şutunda kaleci Tomiç tehlikeyi önledi.
48. dakikada Alex'in kullandığı köşe atışında ceza alanı içinde Lugano'nun kafa vuruşunda top auta çıktı.
53. dakikada Alex'in soldan kullandığı köşe atışında defansın ceza alanı dışına çıkardığı topu önünde bulan Stoch'un vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
62. dakikada Emre'nin ara pasında Andre Santos topun üzerinden atlarken, Alex topla buluştu. Brezilya'nın vuruşunda defans araya girerek, tehlikeyi önledi.
66. dakikada Alex'in yerden pasında defansın hatası sonucu kale alanı içinde topla buluşan Lugano meşin yuvarlağı ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.
69. dakikada Emre'nin pasıyla buluşan Gökhan, ceza alanı önünden yaptığı aşırtma vuruşta top yandan dışarı çıktı.
71. dakikada Cernat'ın yaklaşık 25 metreden attığı sert şutta kaleci Volkan yatarak topa sahip oldu.
79. dakikada ceza alanı önünde topla buluşan Emre plase vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.
82. dakikada Alex'in ara pasıyla defansın arkasına sarkan ve kaleci ile karşı karşıya kalan Andre Santos'un vuruşunda top kaleci Tomiç'e çarparak kornere gitti.
Karşılaşma, Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇIN ARDINDAN
İLDİZ:
Spor Toto Süper Lig'de sahasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Kardemir Karabükspor'da, teknik direktör Yücel İldiz, ''Takım olarak kazanma adına her şeyi yaptık'' dedi.
İldiz, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, ilk yarıda daha iyi oynayarak bir çok pozisyona girdiklerini söyledi.
Fenerbahçe'nin ligde Trabzonspor ile birlikte at başı şampiyonluğa oynadığını anlatan İldiz, şöyle konuştu:
''Bundan dolayı herkesin gözü bu maçtaydı. Ancak biz hep söyledik, futboldan başka bir şey konuşmuyoruz. Fenerbahçe maçında da böyle oldu. Karşılaşmaya iyi başladık ve ilk yarı oyunu kontrol altına aldık. Bir çok pozisyon bulduk, fakat golü bulamadık. İkinci yarı ise Fenerbahçe iyi başladı. Bir hatadan dolayı talihsiz gol yedik. Müsabakanın sonuna kadar mücadele ettik. Rakibimiz bu konuda kalitesini gösterdi.''

BUCASPOR: 1 - TRABZONSPOR: 2
İZMİR- Spor Toto Süper Lig'deki Bucaspor-Trabzonspor maçında Trabzonspor, 21. dakikada Burak'ın attığı golle 1-0 öne geçti.
Bucaspor, 87. dakikada Abdulkadir'in attığı golle durumu 1-1 yaptı.
Trabzonspor, 88. dakikada Umut'un attığı golle 2-1 öne geçti.
Spor Toto Süper Lig'de 32. haftada Trabzonspor'a 2-1 mağlup olarak bitime 2 hafta kala lige veda eden Bucaspor, 1984-1985 sezonundan bu yana yer aldığı profesyonel lig tarihinde ilk kez küme düştü.Bu sonucun ardından profesyonel lig tarihinde ilk kez küme düşen Bucaspor, gelecek yıl Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek.

İLK YARI
Spor Toto Süper Lig'deki Bucaspor-Trabzonspor maçının ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
14. dakikada Colman'ın uzun pasında topa hareketlenen Burak'tan önce kalesini terk eden Ömer, meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.
17. dakikada Pawel Brozek'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Burak'ın vuruşunda kaleci Ömer'in uzaklaştırmak istediği topa Umut kötü vurunca, Trabzonspor önemli bir gol pozisyonundan faydalanamadı.
19. dakikada Jebrin'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde Leko topa istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak yandan auta gitti.
21. dakikada Trabzonspor öne geçti. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu kullanan Selçuk'un ortasında topa iyi yükselen Burak'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0
36. dakikada Selçuk'un pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Pawel Brozek'in vuruşunda kaleci Ömer, topu kornere uzaklaştırdı.
42. dakikada Burak'ın ceza alanına gönderdiği topa Jaja ile birlikte hareketlenen uygun durumdaki Umut'un vuruşunda, Onur araya girerek topu uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı Trabzonspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI
Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'a evinde 2-1 mağlup olan Bucaspor, bitime 2 hafta kala Süper Lig'e veda etti. Şampiyonluk adaylarından Trabzonspor ise averajla Fenerbahçe'yi takibini sürdürdü.
51. dakikada sol çapraz pozisyonda Jaja'nın güzel ve sert vuruşunda kaleci Ömer topu kornere çelmeyi başardı.
57. dakikada Umut'un sol kanattan çizgi üzerinden gönderdiği ortada ceza alanı önünde topla buluşan Burak'ın sert vuruşunda, Ömer güzel bir kurtarışla pozisyonu uzaklaştırdı.
79. dakikada Musa'nın sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte bulunan müsait pozisyondaki Abdulkadir'in yere çarptırarak yaptığı kafa vuruşunda top auta çıktı.
87. dakikada Jebrin, güzel hareketlerle taşıdığı topu Abdulkadir'e aktardı. Bu oyuncunun attığı güzel şut ağlarla buluştu: 1-1
Bir dakika sonra Trabzonspor tekrar öne geçti. Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Umut'un ceza alanına girmeden attığı sert şut kalecinin yanından ağlara gitti: 2-1
Müsabaka Trabzonspor'un 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇIN ARDINDAN
KARAFIRTINALAR:
Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor'a 2-1 mağlup olan Bucaspor'da, teknik direktör Sait Karafırtınalar, ''Oyuncularım, onurlarıyla küme düştüler'' dedi.
Karafırtınalar, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, maçla ilgili yorum yapmayacağını ve soru varsa cevaplayabileceğini kaydetti.
Hafta içinde genç futbolcularla ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Karafırtınalar, ''Biz bu oyuncularımızla Medical Park Antalyaspor, Fenerbahçe maçlarında da mücadele ettik. Bu maç için çok üzgünüm. İlk defa küme düştüm. Daha önce iki kez şampiyonluk yaşamıştım. Hayatta her şey var. Oyuncularımı gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Oyuncularım, onurlarıyla küme düştüler. Burada ne oyuncuların, ne de şimdiki teknik heyetin hatası var. Sezon başındaki hataların ceremesini biz çektik'' dedi.

GÜNEŞ:
Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Bucaspor'u 2-1 mağlup eden Trabzonspor'da, teknik direktör Şenol Güneş, ''Az pozisyon vermemize rağmen kalemizde gol görmemiz bizim için eksi taraftı'' dedi. 
Güneş, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, konum itibariyle iki farklı ekibin mücadelesini galip tamamladıklarını, rakipleri Bucaspor'un son haftalarda iyi oynamasına rağmen kazanabileceği maçlarda puan kayıpları yaşadığını söyledi.
Güneş, kendileri için önemli olanın kendi oyunlarını sahaya yansıtmak olduğunu belirterek, ''Rakibin sonucu bizim dikkat dağınıklığımıza neden oluyor. Bizim için hedef olan puanları kazanmak istiyoruz. Bu anlayışı tüm oyuncularımızın yansıtması da gerekiyor. Oyuncularımdan bazıları çok emek verdikleri için şampiyon olmak isteyince rakibin kazanmasıyla stres olabiliyor'' dedi. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol