HAKEM BÜLENT YILDIRIM DA HEDEFTE...

Süper Kupa maçında son dakikalarda tuhaf bir penaltı kararı veren Hakem Bülent Yıldırım hedefte. Sarı lacivet camia, " Egosu ağır bastı. Maçı katletti. Medyada gündeme gelmek istedi" yorumları yaptı.

13 Ağustos 2012 Pazartesi 09:56
HAKEM BÜLENT YILDIRIM DA HEDEFTE...

 TFF Süper Kupa'da maçın kaderini 90'da verdiği karar ile çizgi hakemi Bülent Yıldırım çizdi. İlk kez uygulanan bu sistemin ise bu maçta uygulanmasını Galatasaray ve Fenerbahçe maç öncesinde yaptıkları başvuruyla istemişlerdi.

TFF Süper Kupa mücadelesinde Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maç nefesleri kesti. Karşılaşma 3-2 Galatasaray'ın üstünlüğü ile bitti. Galatasaray 90'da Selçuk İnan'ın penaltı golüyle kupaya uzandı. Kupanın kaderini ise Türkiye'de ilk kez uygulanan altı hakemli sistem ve çizgi hakemi çizdi.
Bu maçta ilk kez altı hakemli sistem kullanıldı. TFF'nin bu uygulaması adeta maçın kaderini çizgi. 90. dakikada Caner Erkin'in ceza sahasının sağında Umut Bulut ile girdiği mücadelede çizgi hakemi Bülent Yıldırım orta hakem Cüneyt Çakır'ı uyararak penaltı kararında etkili oldu. Cüneyt Çakır pozisyonda tereddütte kalırken, Yıldırım uyarısıyla pozisyonun ceza sahası içinde olduğunu Çakır'a iletti.
Bu uygulamayı Merkez Hakem Kurulu ve Türkiye Futbol Federasyonu ise bu karşılaşmada uygulamayı düşünmüyordu. İki ezeli rakip Galatasaray ile Fenerbahçe'nin maçın öncesinde Federasyona yaptığı özel başvuru ile bu isteklerini ilettikleri ve iki kulübün isteği sonrası altı hakemli sistemin uygulanmasına karar verildiği öğrenildi. Federasyonun ve Merkez Hakem Kurulu'nun maç öncesinde böyle bir düşüncesi yoktu.

Öte yandan Fenerbahçeli pek çok taraftar ise sosyal medyada, çizgi hakemi Bülent Yıldırım'a sert tepki gösterdi. Taraftarlar, hakem Yıldırım'ın, egosunu ön plana çıkarmak için bu kararı verdiğini öne sürerek, " Medyada konuşulmak, ismini öne çıkarmak istedi. Cüneyt Çakır'a karşı egosu ön plana çıktı." yorumunu yaptı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol