FENERBAHÇE SÜPER LİG'DE OLMAK İSTEMİYOR...

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, Bank Asya'da oynamak istediklerini söyledi

26 Ağustos 2011 Cuma 01:53
FENERBAHÇE SÜPER LİG'DE OLMAK İSTEMİYOR...

 Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, Fenerbahçeli futbolcuların Bank Asya 1. Lig'de mücadele etmeyi talep ettiklerini ve kendilerinin federasyona 'Bizi Bank Asya 1. Lig'e yollayın' diyeceklerini söyledi. Savcının vermediği bilgileri UEFA'ya Federasyon'un verdiğini iddia eden Koç, yapılan müdahalenin doğru olmadığını ifade etti.

UEFA'dan gelen tale bin, sadece Fenerbahçe'ye değil tüm Türkiye'ye atılmış bir tokat olduğunu ifade eden Ali Koç, "15 Ağustos'taki açıklamalarda Fenerbahçe'nin lige devam edeceği ifade edilmişti. Biz de çalışmalarımızı yaparken, dün bize UEFA'dan gelen bir yazı iletildi. Bizim, Şampiyonlar Ligi'ne gönüllü olarak katılmamamız isteniyordu. Böyle bir kararı, bu kadar kısa sürede veremeyeceğimizi ilettik. Böyle bir kararın, sadece Fenerbahçe'ye atılan bir tokat değil, tüm Türkiye'ye atılan bir karar olarak görüyoruz" dedi.

"KONU TÜRKİYE OLUNCA RAHAT ALDILAR"

UEFA'nın bu tür kararları başka ülke federasyonları adına alamadığını ancak konu Türkiye olunca kararı almakta zorlanmadığını da açıklayan Koç, "Türkiye, bu süreçte kendi üzerine düşeni en iyi şekilde yapmışken, UEFA'dan bir müfettişin gelip karara müdahale etmesi bizce yanlıştır. Başka ülke federasyonlarına yapamadıklarını, bize yapmaya çalıştılar. Milan, kendi ülke federasyonundan ceza almışken, Şampiyonlar Ligi'ne katıldı ve o sene de Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu. Bir İtalyan takımını lige alabiliyor ancak bizi almadı" ifadelerini kullandı.

SAVCININ VERMEDİĞİNİ FEDERASYON VERDİ İDDİASI

Savcının UEFA yetkilisine bilgi vermediğini ancak TFF'nin sadece Fenerbahçe ile ilgili bilgiler verdiğini söyleyen Ali Koç, "Fenerbahçe Spor Kulübü, mevcut iddialar nedeniyle kendi federasyonumuz tarafından Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi uygun görülmemiştir. 'Bu kararı UEFA verdi' diyerek işin içinden çıkmak mümkün değildir. Bizim yerimize Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne alınması sıfır toleransa göre kazamizahtır. Savcı Mehmet Berk, Türkiye'nin çıkarlarına uymadığı için UEFA müfettişine bilgi vermemiştir. UEFA sadece Fenerbahçe ile ilgili bilgilendirilmiştir" şeklinde konuştu.

FUTBOLCULAR BANK ASYA İSTİYOR

Futbolcuların ve teknik heyetin isteği doğrultusunda Spor Toto Süper Lig'de mücadele etmek istemediklerini yarın bunu Türkiye Futbol Federasyonuna da ileteceklerini belirten Ali Koç, "Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de mücadele etmesini doğru bulmuyoruz. Futbolcularımız, Fenerbahçe'nin Bank Asya 1. Lig'de devam etmemizi bizden talep ettiler. Biz de yarın federasyona giderek 'Bizi Bank Asya 1. Lig'e yollayın' demeye gidiyoruz" diye konuştu.






Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol